למה

demoloc

New member
למה

לא היתפתח חוץ מזבוב אחד אף זן יבשתי ששותה מים מלוחים?
 

demoloc

New member
אבל

מי ים זה דבר קל להשגה,ונמצא בשפע,ההיגיון מורה שהתפחו שפע של יצורי יבשה שמסוגלים לשתו מים אלו. אני יודע שזה אפשרי כי יש דגים,צמחים וחרקים שמסוגלים לשתות,אז למה לא יונקים?
 
קודם כל, הגדר "יבשתי".

לא, זו לא סמנטיקה. שנית, שתיית מים מלוחים מצריכה השקעת אנרגיה מרובה כדי להיפטר מעודף מלח. כמעט תמיד יש מקור מים טוב יותר.
 

דובב

New member
איפה בדיוק יש מי ים בשפע?

בג'ונגלים באמזונס?במדבריות אפריקה?בפסגות ההימליה? מי ים יש בשפע רק למי שחי על החוף!! רוב עופות הים ועופות המים שחיים על החוף מסוגלים ושותים מי מלח ופלמינגו שותים וחיים במים שהיו צורבים למוות כל אדם נורמלי(אלא אם נגלה מוטציה חדשה :) ),גם הזבוב שעליו אתה מדבר חי כנראה בסביבה הזו
 

אריק ל

New member
ומה עם הגמל הדו-דבשתי שבסין?

לא מזמן התגלה זן של גמל דו-דבשתי שחי על מים מלוחים במקום על מים מתוקים. ראה הכתבה המצורפת מה-BBC.
 

Charles Darwin

New member
תסלח לי, אבל המאמר הזה קצת ../images/Emo163.gif.

קודם כל הם מדברים על מי מעיינות מלוחים, לא מי ים. לא ראיתי שכתוב מה ריכוז המלח ואני מרשה לעצמי להניח שזה הרבה פחות מלוח מהים... וגם כתוב שם שההבדל הגנטי בינינו לבין השימפנזים הוא 5% (בד"כ מדברים על בין אחוז ל-2) וכשמצאו (לכאורה) שהגמלים הנ"ל שונים (גנטית) מגמלים מבויתים ב-3%, נאמר שפירוש הדבר ש"אולי מדובר במין שונה, שלא בוית". גמלים בויתו בערך לפני 5,000 שנה. הם חושבים שיש מצב שההתפצלות היתה לפני פחות מ-5,000 שנה?!
 

אריק ל

New member
מי אמר שזה מאמר?

כתבתי במפורש שבמדובר בכתבה, כלומר ידיעה בעיתון. מכיוון שזה אינו עיתון מדעי, סביר להניח, כמו העיתונים בארצנו, שהוא אינו מדוייק. אבל אין זה סותר את הידיעה שבגילוי עצמו על גמל ששותה מים מלוחים. אגב, ברוב המקרים מעיינות מלוחים הרבה יותר מלוחים מאשר מי ים או מי אוקיינוס. ריכוז המלחים במי אוקיינוס הוא רק 1%, בעוד שבגוף האדם הוא 0.9%. בים הריכוז יותר גדול, ומגיע ל-3.5%. אבל ברוב המעיינות המלוחים המים הם בעלי מליחות גבוהה הרבה יותר מאשר במי ים, וזה עקב העובדה שים מקבל מים מתוקים מנחלים ומחליף מים עם האוקיינוס בעוד המליחות במעיינות מלוחים גדלה ככל שהמים מתאדים.
 
למעלה