למה?

Liyah

New member
למה?

היי. הגעתי לכאן בשל הכותרת של הפורום. שאלה לי אליכן: למה? למה אתן לא רוצות ילדים? אני לא באה ממקום של "לשפוט", אני פשוט רוצה שתציגו את הדעה שלכן. חן חן על כל תגובה!

karnity

New member
בוקר טוב!

אני מזמינה אותך לדפדף אחורה בדפי הפורום ולגלות בעצמך את התשובה... וכן לגלות שאין תשובה אחת... כמו כן מצטרפת להמלצתו של מלח... קראי את המאמרים של הגולשות... ואם אז יהיו עוד שאלות, תהיות וכדומה - נשמח לענות...

Liyah

New member
../images/Emo42.gif בוקר מצויין!

חן חן לשתיכן. אני אביט ואחכים.

Arfilit

New member
קראתי חלק מן המאמרים

לא את כולם ולא בריכוז רב - אבל אני חייבת להעיר שחלק מן הדברים שקראתי קצת צרמו לי. בעוד אני שומעת שוב ושוב את הדרישה (איתה אני מסכימה) שלא להיות שיפוטיים כלפי ההחלטות שלקח מי שהחליט לא להביא ילדים לעולם, אני קוראת נימה שיפוטית, וכן כן - לעתים גם מתנשאת - כלפי מי שכמוני - החליט דווקא שכן להביא ילדים לעולם. למשל (ואני מבהירה מראש שאני מפשטת את הדברים): הטיעון כנגדכן: "ההחלטה שלכן היא אגואיסטית." התשובה: "לא נכון. ההחלטה שלכם היא אגואיסטית." צר לי, אבל בעיני תשובה שכזו מרוקנת מהגיון ומלגיטימיות ומעמידה באור מפתיע את הציפיה שלכם לקבלה נעדרת שיפוט. כדי לדרוש שלא ישפטו אתכם, וכדי להצליח להביא לשיח חברתי שבו החלטה שלא להוליד ילדים הינה החלטה נורמטיבית, צריך לעשות את הדבר הזה באופן דו כיווני. גם מה שהצד השני מחליט הוא לגיטימי, ולא צריך לבדוק אם הוא אנוכי, מה המניעים שהביאו אליו וכו. מהו השיח החברתי שהייתי מייחלת לו? טענה (אני מודה שמעצבנת): ההחלטה שלא להביא ילדים לעולם היא אגואיסטית. תשובה אפשרית א': אולי - אבל אז מה. אנחנו עושים הרבה דברים מהרבה מניעים. תשובה אפשרית ב': לא נכון כי.... האגואיזם או האלטרואיזם של מי שהחליט אחרת - אינם רלוונטיים בשום צורה ודרך כתשובה לטענה הנטענת כנגדכן.

karnity

New member
שיפוטיות, אגואיזם וכל השאר....

ניתן "להאשים" ב"אגואיזם" את שתי הבחירות להביא ילדים - לא להביא ילדים לעולם ... הכל שאלה של פרספקטיבה, לא? אני חושבת שהבאת ילדים לעולם מהסיבות להלן הן סיבות אגואיסטיות, והרשי לי להשתמש בציטוטים, שנאמרו הן בפני והן עלו כאן בפורום...: "..מי יטפל בך שתהיי זקנה בודדה?..." "הילד מביא כל כך הרבה אושר לחיי.." "... מוישל'ה הוא פרי האהבה שלנו..." ועוד כהנה וכהנה... ויסכימו איתי שהמניע להחלטה להביא ילד לעולם הוא אגואיסטי גם אלה שהביאו ילדים.... נעשתה כאן אבחנה ע"י אחת הגולשות (סליחה, אבל אני לא זוכרת מי...) לגבי ההבדל בין "להביא ילדים" לבין "גידול ילדים"... אז אסכם את זה כפי שאני רואה את ההבדלים בפרספקטיבות (ולצורך העניין, אדבר בגוף ראשון..) אני לא מביאה ילדים לעולם כי אני לא רוצה לעסוק בגידולם - אגואיזם אני מביאה ילדים לעולם כי אני רוצה דור המשך - אגואיזם אני מקווה שלא הסתבכתי כאן עם ההסבר... כואבת לי הבטן ומעצבנים אותי בעבודה!!!

Arfilit

New member
מה שניסיתי להגיד

זה שתשובה עניינית לטיעון כלשהו - אינה יכולה להיות "אתה בעצמך...". אני מסכימה שהבאת ילדים לעולם היא החלטה הנובעת בחלקה הגדול מאגואיזם (במקרה שלי - בשום אופן לא שומדבר שקשור למי שיטפל בי בזקנתי). אבל - זה לא קשור לדיון שלכן וללגיטימיות של ההחלטות שלכן.

inbal76

New member
בתור מי שכתבה, אני רואה צורך להשיב

כיוון שהטענה שאנו אגואיסטיות היא טענה שבאה ממקום של התנשאות, התשובה באה ממקום של "רדו מהעץ הגבוה, אתן לא יותר טובות." או בניסוח אחר: "הפוסל במומו פוסל. מי שמדבר על אגואיזם , שיסתכל קודם כל במראה." אני גם סבורה שמי שמרשה לעצמה לשפוט כך את זולתה, צריכה להיות מוכנה לכך שישפטו את מניעיה באותו אופן, ואולי זה יבהיר לה כמה קל לשפוט אחרים, וכמה זה מקומם ששופטים אותך. אני כן מאמינה במה שכתבתי, ואף נימקתי זאת באריכות ובהגיון (לדעתי כמובן
), לכן קשה לי לקבל שזו תשובה "מרוקנת מהיגיון", וגם ההסבר "לא נכון, כי..." מופיע בתשובה, וגם בתשובה שאחריה. אבל אמרתי ואני מדגישה שוב - זאת רק דעתי, וכל מי שחולקת יותר ממוזמנת לכתוב תשובות אחרות! זה רק יוסיף, ואולי קרנית תוכל להוסיף אותן למאמר, או במאמר נוסף, או בשרשור חדש שיועלה לטאגליין... מה שכתבתי אלו בוודאי לא התשובות היחידות או הכי טובות שיש.

Arfilit

New member
לא התכוונתי שהתשובה עצמה מרוּקנת

מתוכן אלא שהיא מרוֹקנת מתוכן דבר מה אחר...

inbal76

New member
OK, הבנתי.

ויתכן שיש מקום באמת גם לנסח תשובה אחרת, פחות "התקפתית".

Arfilit

New member
עוד מחשבה

אחותי תמיד אומרת שאדם צריך שתהיה לו "אצילות של מנצחים" (או במלים אחרות אסור לרדת לרמה...). גם כאן - אם באמת רוצים לקדם ולעודד מתן לגיטימציה לבחירה שהיא לא הבחירה הברורה והמוכרת על פי רוב (וזה באמת משהו שבעיני הוא מאוד חשוב), צריך להיות "the bigger person", כלומר - זה שלא "יורד" להתנשאות, אלא משיב עניינית ונקודתית לטיעונים המובאים כנגדו, זה שלא נגרר לטיעונים וכחניים והעלבות גורפות (ואני חלילה לא אומרת שזה מה שעשית במאמר שלך. ברשותך אני אומרת עכשיו לרגע אמירה רחבה יותר - על הנסיון להתמודד עם הדלגיטמציה שעושים לבחירה שלא להביא ילדים לעולם ועם הנסיון). אני גיליתי, שהאנשים שאני נוטה הכי להקשיב להם ולכבד את דעתם (חוץ מאלה שחושבים בדיוק בדיוק כמוני
) הם אלה שמליחים לשמור על מידה ראויה של "אצילות של מנצחים".

Arfilit

New member
גררר... טעויות הגהה....!!!!

המלים "ועם הנסיון" שבסוף הסוגריים מיותרות. שמליחים = שמצליחים.

למעלה