את מוזמנת לכתוב כמה שאת מרגישה
צורך לכתוב... בדיוק בשביל זה המקום הזה קיים. לגבי הפסיכולוגים- אני מאוד מבינה אותך. אני חושבת שגם אני עברתי איזה 5 (או יותר) עד שמצאתי פסיכולוגית שבה התאהבתי, ואיתה נשארתי 3 שנים והיא מאוד עזרה לי. אם חשוב לך לקבל טיפול, אז תמשיכי לנסות ולחפש. אולי מתאים לך טיפול אלטרנטיבי ולא בהכרח פסיכולוגי? אני לא מצדיקה את אמא שלך, אבל נראה לי, שזאת הדרך שלה להביע את האיכפתיות שלה ממך (כמה שזה נשמע אבסורדי
). יכול להיות מאוד, שכילדה, ככה התייחסו אליה גם, והיא לא יודעת דרך אחרת להתייחס. אמא שלך רוצה לשנות דברים? היא מבינה שזה מפריע לך? ולגבי יב'. נכון, זאת אכן שנה לא קלה. היא בעיקר לא קלה בגלל הלחץ הפסיכולוגי שמלווה בעובדה שזו השנה האחרונה. אני זוכרת שכשאני הייתי ביב', קיבלתי החלטה שאני מורידה הילוך, ומה שאני לא אצליח, או לא יהיה לי מספיק חשוב, אני אעשה אח"כ השלמה (ואכן כך עשיתי). אני יודעת שאת חשה קושי לעשות את זה, כי הציונים הם עבור אמא שלך ופחות עבורך, אבל את בגיל שבו את יכולה לקחת אחריות על החיים שלך ולעשות את מה שטוב לך. את ילדה טובה! התפקיד שלך הוא לא להביא לאמא שלך נחת, אלא להביא לעצמך נחת! נכון, קשה לנו להגיע למצבים האלו, וזה לא תמיד קל ללמוד, אבל אנחנו כילדים צריכים להבין שהאחריות על החיים שלנו היא שלנו, והאחריות על החיים של ההורים שלנו היא של ההורים שלנו ולא שלנו. אנחנו כאן כדי להמשיך ולתמוך בך, ולראות אולי כן נוכל לעזור לך ולאמא שלך. (את רואה, גם אני כתבתי הרבה..
). תמיד איתך. יעל.