למה?

olsen cool

New member
למה?

למה כולם אומרים שציונים זה לא הדבר הכי חשוב בחיים כשזה מה שבעצם הכי חשוב בחיים? אני שונאת כשאומרים את זה במיוחד אנשים שכל הזמן מקבלים 100.

ToryMaster

New member
זה עניין של נקודת מבט

חד וחלק, יש דברים יותר חשובים מציונים, מכמה סיבות: 1. את בכיתה מה... ט'? הציונים האלו אפילו לא נכללים בבגרויות שלך, אין להם שום משמעות בעולם האמיתי. 2. גם בגרויות הן לא סוף העולם, אז הציון לא מדהים? משפרים. ציונים הם לא דבר בלתי הפיך או חיוני לתפקוד הבסיסי שלך, זה משהו שמאוד חשוב בעיני שתצליחי להבין, כי זה ישנה את כל דרך ההסתכלות וההילחצות שלך מזה.

ToryMaster

New member
אה, זה קצת יותר מלחיץ

אבל עדיין, זה עניין של בחירה איך להסתכל על הדברים. לפני שלוש שנים הבנתי שציונים ובגרויות זה טוב ויפה, אבל זה בולשיט אחד גדול כשהבחירה היא ביניהם לבין השפיות שלי [או החיים, תלוי את מי שאלת אז]. אז הפסקתי ללמוד, הנחתי את הכל בצד עד שאהיה מסוגלת להתמודד עם זה. אני לא אומרת שאת צריכה לעזוב את הלימודים, אני רק אומרת שהכל צריך להיכנס להקשר [כמו שיעל אמרה
], ולהבין שיש דברים חשובים מזה. מה זה משנה מה האחרים חושבים, וכמה הם חורשים? במשך חודשים אני רואה כמה זה מטריף אותך, יקרה לך משהו אם תורידי הילוך?

olsen cool

New member
אז האמת היא

שאני לא חרשנית,אני לומדת אבל לא חורשת ולכן אם אני אוריד הילוך אז זה אומר לא ללמוד בכלל וזה דבר בילתי אפשרי. אני מכירה כאלה שלא מזיז להם הציון בכלל ולא אכפת להם להכשל אבל לי כן אכפת. אני לא יכולה להכשל שרוב הכיתה מקבלת מאיות. זה מן מירוץ כזה אצלנו,כולם רוצים 100 אז כולם חורשים אבל אני לא כזאת פשוט הכניסו אותי לאווירה הזאת או ללחץ החברתי אם תרצו לקרוא לזה ככה וזה בעצם מה שאני חושבת שיש אצלנו,פשוט לחץ.

lollapalooza

New member
גם אצלי זה היה ככה.

כל הכיתה הייתה מלאה בבנות לחוצות, שניסו להלחיץ גם אותי. "מה, עוד לא התחלת ללמוד?", וכולן היו בהיסטריה להוציא רק מאיות. אני החלטתי פשוט לא לתת לזה להשפיע עלי. כן, עוד לא התחלתי ללמוד, לא, לא מעניין אותי להוציא 100. העדפתי לשמור על שפיות ולהוציא 85. ותאמיני לי שאני לא צריכה יותר מזה, ותודה לאל הציונים שלי היו טובים מאוד גם בלי לחץ, וכנראה שהיו מספיק טובים כדי להתקבל לאוניברסיטה. אז בקיצור, אל תתני לאף אחד להלחיץ אותך, לכי בקצב שלך ועם מה שמתאים לך.

olsen cool

New member
את רוצה להגיד שזה לא שיגע אותך?

זה כל מה שיש לבנות האלה בחיים ללמוד.

lollapalooza

New member
מה ששיגע אותי,

זו העובדה שהן נתנו לעצמן להכנס ככה ללחץ בגלל מבחן. בסדר, זה חשוב וציונים זה חשוב, אבל לא צריך להתאבד בגלל זה. עשי לעצמך טובה, אל תתני להן להשפיע עלייך. בהתחלה תעשי את זה בכוח, אח"כ תראי שאת רגועה מעצמך. ובכלל- אם יש לך ציונים טובים גם בלי להתאבד על הלמידה, את צריכה רק לסמוך על עצמך שאת יודעת מה טוב לך ומה שיטת הלימוד שלך. (אגב, מהנסיון שלי- אלה שנלחצים ומתחילים ללמוד שנה מראש, הם דווקא אלה שמשננים הכל בעל פה ולא ממש מנסים להבין מה הם לומדים. כי ברגע שמבינים את החומר, הרבה יותר קל לזכור אותו ואז לא צריך לחרוש כ"כ הרבה זמן.)

noosh

New member
אבל מה שיש להן בחיים

זה לא מה שלך יש. תפרידי את עצמך מהן. הן לחוצות על 100? סבבה, שילחצו כמה שהן רוצות. למה זה צריך להשפיע עליך? תמדדי את עצמך ביחס אלייך. תחליטי מה הציון שאת רוצה לקבל. לא הן. תקשיבי, כשאנשים אומרים לך ש"ציונים זה לא הכל", זה כי הם יודעים שזה לא הכל. שומדבר הוא לא סופי או מוחלט כשזה מגיע לבי"X ובגרויות ומבחנים. הכל אפשר לשפר אח"כ. אני לא אגיד לך להכנס לפרופורציות, כי זה מה שהכי שנאתי שאמרו לי בתיכון. אבל כן תזכרי שהכל אפשר לתקן אח"כ, ששומדבר הוא לא סופי או מוחלט בתעודת בגרות. נכון, זה דורש יותר מאמץ, וברור שעדיף לסיים טוב עכשיו, אבל הכל אפשרי. אל תחשבי שפחות מ-100 זה לא טוב. תעשי כל מה שאת יכולה, ותתמקדי בדברים שאת טובה בהם. אני מבטיחה לך שהמון אנשים עוברים את התקופה הזאת, עם או בלי 100, ויש להם יופי של תואר ראשון
יהיה טוב.

אין סיבה שזה ישגע אותך

שמעי גם בכיתה שלי יש בנותת שכל החיים שלהן לומדות. הן אפילו הראו לי מערכת שעות כוז שלהן שהן תכננו מה ללמוד ובאיזה יום ובאיזה שעות. אבל מלחיץ אותי זה לא. אני מודעת ליכולות שלי וכמה זמן אני צריכה ללמוד בשביל להצליח ולהגיע לציון שמתאים לי ולמה שאני מסוגלת אליו. אם הייתי צריכה לשבת וללמוד כל פסח בשביל 90 במתמטיקה אז למדתי כל פסח. ואם הייתי צריה לשבת רק 4 ימים בשביל 90+ בהיסטוריה אז ישבתי רק 4 ימים. את פשוט צריכה לדעת למה את מסוגלת ומה את צריכה, להתאים את הלמידה לצרכים וליכולות שלך ולא לשל שאר הכיתה למרות שזה נורא מלחיץ ונראה כמו "נורמה".

Lost Lullaby

New member
זה לא הכי חשוב

יש לזה חשיבות כלשהי, אחרת לא היינו כ"כ דואגים לבגרויות שלנו. ציונים זה לא סוף העולם, זה בטוח. תמיד אפשר לשפר כמו שויקי אמרה, ואם לא משפרים- אפשר לחיות גם ככה. שכן שלי מורה לנהיגה. אני בספק אם יש לו תעודת בגרות, אגב. ידע בסיסי בהרבה דברים אין לו. הוא כל הזמן מבקש מאבא שלי שיעזור לו לתקן דברים [או אפילו לסדר את הערוצים בטלויזיה, כשכתוב הכל במדריך]. אבל מה? הוא ממש מסודר בחיים. לפני שבוע הוא קנה דירה רביעית... יש גם בדיחה בסגנון שאני כבר לא זוכרת בדיוק איך היא הולכת, אבל משהו כזה- מלח [sailor, לא salt
] מפליג באיזו אונייה שיש עליה פרופסור מכובד. המלח עבד כל החיים שלו בים, הוא לא יודעת שפות, לא מתמטיקה, לא פיזיקה, ולא שומדבר כזה. הפרופסור כל החיים שלו למד, הוא יודע שלל שפות, הוא מעולה בפיזיקה, ומה לא. לילה אחד המלח רץ לחדרו של הפרופסור המכובד, ודופק על הדלת בעצבנות. -אדוני, פיזיקה אתה יודע? -כן -ולטינית? -גם כן. -וגיאוגרפיה? -כן -ולשחות, אדוני, אתה יודע? -לא -אז כנראה שכל הידע שלך לא יעזור לך עכשיו, כי פרצה בספינה שריפה וכולם חייבים לנטוש אותה. אז מה שחשוב, בעצם, הוא לדעת להסתדר עם הידע שכן יש לך, ולא לדאוג למה שאין. לא? :)

olsen cool

New member
אני דווקא יודעת לשחות../images/Emo3.gif

הבנתי את הנקודה הזאת,אני יודעת שזה לא ה"דבר" הכי חשוב בחיים אבל תודו שכשלומדים ולומדים ובסוף נכשלים ואח"כ כולם באים לעודד אותך שציונים זה לא הדבר הכי חשוב זה כל כך מפגר אחרת למה כל כך היה חשוב להם לחרוש 24/7?

יעל אמר "נקודת מבט"

אני אומרת "הקשר". "ציונים זה הכי חשוב בחיים" כשכל דאגותייך מסתכמות בלעבור איזה מבחן. אבל אם בהקשר אחר, היית למשל נאבקת על חייך - תאמיני לי שהציונים בכלל בכלל לא היו חשובים לך. בהקשר של תלמיד, שאין לו מי יודע מה התמודדויות אחרות על הראש, החיים שלו פחות או יותר בסדר, יש לו משפחה תומכת וכו' - באמת ההתמודדות המרכזית של חייו קשורה לציונים בבית הספר ולמעבר לשנה הבאה הכי טוב שאפשר. זה לא שהציונים הללו חשובים כי הם יקבעו את עתידו, כמו שאמרו לך לפני - קרוב לודאי שהם לא יקבעו לו ולא כלום; אלא שהציונים הללו הן המשוכה המרכזית בהתמודדות שלו בתקופה זו בחיים. בתקופות אחרות בחיים או בהקשר אחר - יהיו התמודדויות אחרות.

SHEX

New member
כי זו התפיסה החברתית שנוצרה ../images/Emo95.gif

אדם ייחשב למוצלח בעקבות: ציונים גבוהים, לימודים במוסד השכלה נחשב, עבודה במקצוע נחשק, הרבה כסף, מכונית מפוארת וחליפת עסקים במאות דולרים. אנשים בחברה שלנו כבר שכחו שאדם צריך להיות מאושר בחיים, ואם אדם הצליח להגשים את הפנטזיות שלו, הרצונות והחלונות שלו זה הרבה יותר חשוב מאשר כמה כסף יהיה לו בכיס בסוף היום. בסך הכל, הציונים האלו הם כן לטובתנו, והם כן יכולים לעזור, ושווה להשקיע בהם כדי להשאיר דלתות פתוחות שיעזרו לנו להשיג את מה שאנחנו באמת רוצים בחיים. אבל תזכרי בשביל מה את עושה את זה. והכי חשוב, אל תחשבי אפילו לרגע שציון לא טוב הופך אותך לפחות שווה.

למעלה