למודי עו"ס

adbizi

New member
למודי עו"ס

שלום רב , כבר זמן רב שאני מחפש תחום לימודים שיהיה מספיק ערכי ויחד עם זאת מעשי משפטים ומחשבים נפסלו בגלל חוסר עניין (למדתי) חשבתי על עו"ס כתחליף מעשי לקשקשת של סוציולוגיה ופסיכולוגיה העניין הוא שאני לא ממש "מטפל" כלומר אני טיפוס די מופנם ואני גם לא רוצה לעבוד יותר מדיי עם אנשים באחד על אחד ,ראיתי שלאוניברסיטאות יש מסלולים בכיוון של "קהילה,ארגון" ובכיוון של יותר לעבוד ברמת המאקרו ,האם זה שיקול נכון ללכת לכיוון כזה? האם יש לכך בכלל אחיזה בשטח? ומה בכלל מצב בתעסוקה של עו"ס כיום? והשאלה הכי מטרידה (שוב) אני לא הטיפוס הכי מטפל,אמנם יודע להקשיב,אבל מופנם כבר אמרתי... האם אני צריך לחשוב על מקצוע אחר?

שלום לך!

אכן יש מקם בעבודה הסוציאלית ךהרבה עבודה ברמה קהילתית וארגונית ואם אתה כבר מזכיר ערכים, אז ערכי המקצוע גם הרבה יותר קרובים לסוג זה של עבודה מאשר לטיפול ישיר. אם תשאל אותי, אז לדעתי בימים אלו, במצב החברתי הנוכחי, יש צורך עצום בעבודה קהילתית ובעובדים סוציאלים שיחתרו לשינוי חברתי. אלא שרוב העוס"ים, בין אם הם כן "טיפוס" של טיפול או לא, נמשכים לתחום הטיפולי. אין לי ספק שאם התחום הקהילתי מושך אותך, תמצא עבודה מעניינת ומאתגרת. הדבר היחיד שכדאי וחשוב שתבדוק עם עצמך, זה האם הכיוון הזה, בניגוד לטיפול למשל, כן מתאים לך? האם אתה "טיפוס" של עובד קהילתי? עם ראש גדול, מוטיבציה, בטחון עצמי ויכולות ל"הזיז" דברים בגדול - לעבוד עם קבוצות, לתמרן בין פוליטיקות מקומיות וכו'? אתה מעיד על עצמך שאתה "מופנם" לכן כדאי שתחשוב אם זה מתאים לך. אם כן תבחר בכיוון זה, הייתי מאוד ממליצה לך להתחיל לעבוד בתחום כבר במהלך הלימודים. תפקידים של רכזות, הדרכות וכאלה יכולים לתת לך נסיון, להכניס אותך לעניינים, להכיר לך מקמות עבודה פוטנציאלים והכי חשוב: לעזור לך להבין אם זה מתאים לך. שיהיה בהצלחה!

adbizi

New member
תודה .

תודה לך על תשובתך הכנה , אין לי מושג אם אני טיפוס של עובד קהילתי ,מעולם לא התקרבתי לעסוק בכך, אבל אני יודע שיש לי מוטיבציה לשנות,ואני יודע שאני חייב לעבוד במשהו משמעותי ,בניגוד למופנמות שזו תכונת אופי ,בטחון עצמי אפשר לרכוש תוך כדי תנועה ,חוץ מזה אלוהים גדול לא? נלמד ,ואז עם הידע שיהיה לי אני אהיה יותר בטוח לא ? אני מקווה שהיכולות האישיות הגבוהות שלי יכולות לכפר על הרבה חוסר בטחון עצמי וביישנות בתחום הזה. עד כאן שעה קטנה של שכנוע עצמי למה ללכת ללמוד עו"ס

פודה

New member
אני מציעה

אם קשה לך להגיד אם אתה רוצה את זה, הייתי בפירוש שוקלת להתנדב (ויש הרבה איפה) וכך לחוש את התחום. בהצלחה

adbizi

New member
אני לא מסכים

אי אפשר להתנדב ויש להתחיל להיות במקום שבו נמצא עובד קהילתי אחרי שקיבל את התואר. אם מדובר בעבודה טיפולית/סיעודית יומיומית עם אנשים אני יודע שאני לא רוצה ,אב העניין כאן הוא ארגוני-ניהולי ואי אפשר להתנדב ישר בזה.

פודה

New member
אתה לא חייב...

יש איפה להתנדב גם בעבודה קהילתית. תרים טלפון לאגף חברה וקהילה בכל שח"מ, וישמחו לסייע לך להתנדב, כך גם בבתי אבות. כמו כן אתה יכול גם סתם להתקשר ולדבר עם עובדים קהילתיים במקום מגוריך. אבל כמובן שאינךחייב.......

יקירי, אפשר גם אפשר, אל תחכה

עד אחרי התואר. במיוחד אם הבנתי נכון שכבר למדת דברים אחרים שבסופו של דבר גילית שהם לא בשבילך. הפעם תהיה יותר חכם. יש הממממון תפקידים שנושקים לעבודה של עובד קהילתי שלא צריך בשבילם הכשרה פורמלית (אולי ידרשו דווקא נסיון ולא דיפלומה). גם אתה לא עושה עבודה של עובד קהילתי ממש, כל דבר אחר שנוגע בתחום הוא נסיון ששווה הרבה יותר מתואר!!! בתחום הקהילתי הרזומה הוא הרבה יותר חשוב מהדיפלומה!!! במקומות רבים אפילו עובד שכונתי, שהוא אדם ללא שום הכשרה ממשית, עושה עבודה של עובד קהילתי, כי בתכלס או שאין עובד קהילתי, או שהוא עובד במשרה כ"כ חלקית, שמישהו חייב להשלים את העבודה. אני גם חושבת שכדאי לך להתנסות קודם בעבודות כמו עובד שכונתי, רכז בפר"ח, או בפרוייקטים התדנבותיים אחרים, ריכוז בתוכניות חינוכיות ועוד ועוד רק תכנס לאתר של "שתיל", תציץ בלוחות דרושים של אירגונים לשינוי חברתי ותראה כמה ואיזה תפקידים ישנם. אני מצרפת קישור

adbizi

New member
קודם כל תודה...+השתפכות

מצחיק אני ,איך שרשמת את כל המקצועות האלו ישר אמרתי לעצמי ,זה לא אני בקושי עם החניך שלי בפר"ח אני מסתדר ,אז לרכז עשרות חונכים וחניכים... בכלל אין לי מספיק שיניים ובטחון עצמי בשביל להתקבל אפילו לסוג העבודות שהזכרת ,אין לי נסיון בתחום ולא יודע אפילו אם יש לי גישה ,אבל יש לי פה פעור והערכה בלתי יוצאת דופן לשמות הקורסים שאני רואה בעו"ס ויש בי רצון לעסוק במשהו חברתי מבלי ל"התלכלך" במפגש יומיומי עם אנשים חלשים (מקווה שזה לא פוגע,מי שמבין מבין) אני חושב שאני רגיש מדיי בשביל זה ,תמיד חשבתי שאנשים שעובדים עם אוכלוסיות חלשות צריך שיהיה בהם משהו קצת פחות רגיש או פחות מזדהה ,אבל זה פרדוקס. כן למדתי ועזבתי לימודים פעמיים,לא אני לא אתחיל איזה עבודה כמו שהצעת כי פשוט לא אתקבל אליה,אפילו מוכר בחנות לא רוצים אותי,מצאתי מקום לבכות אצלך! אבל אני רוצה לקחת את כל כושר הניתוח שלי ואת היכולות הגבוהות שלי ולעשות איתן מקצוע שיהיה לי משמעותי לקום בבוקר,מצד שני מה לעשות אני חסר בטחון עצמי וא מספיק סמכותי בשביל להיות דמות "מטפלת" ניסיתי לקחת את זה לכיוון של לעזור ממשפטים,אבל זה "מת" לי מדיי אני מאמין בחוסר גבולות כאידיאלוגיה ואח"כ מתעצבן שמחרבנים עלי טוב טוב אף אחד לא ממש צריך לענות לזה ,סתם רציתי לשפוך אבל אשמח לתגובות

מילה מאחיך../images/Emo8.gif

השתכפות נוגעת ללב.
אני מאוד מבינה אותך. בנות שלמדו איתי ועבדו במהלך התואר בדברים שנוגעים לע"ס, השתלבו אח"כ הרבה יותר בקלות בשוק העבודה. דווקא בגלל זה אני מציעה לך מכל הלב לא להתחיל בלימודים חדשים בלי להתנסות קודם. אין לך מה להפסיד, ההיפך (אתה יכול לחסוך 30,000 ש"ח!!!). הצעה: נסה להכנס לרכז בפר"ח. ממש לא תפקיד בשמיים, עבודה מאוד פשוטה, לא דורשת יותר מדי בטחון ולא ממש צריך נסיון. רק לעשות קצת רושם בראיון ויחסי אנוש טובים. אם זה ילך, זה כבר יתן לך נסיון ומשהו "חשוב" לכתוב בקורות חיים שלך וכמובן, יתן לך קצת להרגיש מה זה עבודה ארגונית.

פודה

New member
עבודה סוציאלית ובטחון עצמי

תתמקד בכך שאתה מזהה בעצמך כושר ניתוח ויכולות גבוהות, זה בא כן ממקום של בטחון עצמי... עבודה סוציאלית היא לא רק טיפול פרטני בתוך קליניקה, אחד על אחד, יש בה סיוע לכל הדורש במגוון תפקידים, שמהווים את רווחת הפרט. בארה"ב למשל אתה לא חייב להיות עובד סוציאלי עם תואר, ובארץ פתחו תואר שנקרא "עבודת רווחה", ויש תארי חינוך שנושקים להגדרה זו גם כן. לכן, לא תמיד התואר הוא הוא שרלונטי לרצונך לעבוד בתחום אלא דווקא הרצון והכישורים שאתה מזהה בעצמך. מה שיפה, הוא שבמקומות רבים לא יבדקו אותך על סמך מבחני מיון (כמו עבודות אחרות בשוק) אלא יתנו לך צ'אנס אמיתי, לפחות לפי הנסיון שלי. אני תומכת בחום בהצעתה של האיילות בלילות; תעבוד או תתנדב בתחום, זה יוביל אותך מהר מאוד לדעת מה אם בכלל אתה רוצה לעשות. אפשר להתחיל בתור מדריך בפנימייה, או מדריך נוער... . בהצלחה.

למעלה