תשובה נוספת
שלום, נתחיל בכך שהגוף מפיק אנרגיה כל הזמן משלושה מסלולי אנרגיה המתרחשים במקביל: 1. המסלול האנאירובי אלקטי (קריאטין פוספט) - דומיננטי בעיקר בפעילויות עצימות עד 10 שניות 2. המסלול האנאירובי לקטי (גליקוליזה אנאירובית) - דומיננטי בעיקר בפעילות שנמשכות בין 10-90 שניות 3. אירובי האירובי - דומיננטי בעיקר בפעילויות מתונות יותר שנמשכות למעלה משתי דקות חומצת החלב היא תוצר לוואי של המסלול האנאירובי לקטי. מכיוון שהגוף משתמש בכל רגע נתון בשלושת מסלולי האנרגיה, חומצת חלב נוצרת כל הזמן, גם במנוחה מוחלטת. היא מפונה מהשרירים למחזור הדם וממנו לשרירים אחרים הפועלים. סף חומצת חלב הוא הנקודה שבה ייצור חומצת החלב עולה על קצב הפינוי. במקרה כזה, ריכוז חומצת החלב בשריר עולה ומגביל מאוד את הפעילות. למעשה, זו הנקודה שבה, אם לא תרד עצימות הפעילות, לא יוכל המתאמן להתמיד יותר מכדקה. ככל שהספורטאי מאומן יותר, כך סף חומצת החלב שלו יהיה בעצימות גבוהה יותר.