למולי שלום!

orellavi

New member
למולי שלום!

למדתי במגמת חינוך גופני ועד עכשיו אני לא מבין את המושג "סף חומצת חלב"? לא נקלט לי בראש...
 

אניני2

New member
../images/Emo207.gifעל בדיקת דופק מירבי

איפה עושים? ואיך להתכונן? והאם אתה יודע מתי ישדרו את התוכנית שצילמתם בגו אקטיב על ספיניניג עם מירי נבו..???
 

tushtk

New member
בדיקת דופק מירבי

שלום, בדיקת הדופק המירבי היא פשוטה בהרבה ממה שנוטים לחשוב, אך לא מומלצת למתאמנים בתחילת דרכם בשל עצימותה. הבדיקה הנפוצה ביותר היא על הליכון. התחלה במהירות הליכה, ובכל דקה להגביר את המהירות ב- 0.5-1 קמ"ש. חשוב מאוד להקפיד על מרווחים של לפחות דקה בין כל עלייה כדי להסדיר את הנשימה והדופק בכל שלב. כך עד לנקודה שבה הגברת המהירות אינה מובילה לעלייה בדופק - זהו הדופק המירבי.
 

tushtk

New member
כן

בניגוד לבדיקת צריכת חמצן מירבית ובדיקת סף חומצת חלב, בדיקת דופק מירבי לא דורשת מעבדה או מכשור מיוחד. את בהחלט יכולה לבצע את המבדק לבד, אך שוב, בתנאי שאת מתאמנת כבר כמה חודשים ולא מתחילה. בהצלחה.
 
דופק ושאר ענינים

שלום רב, אפשר לבצע את הבדיקה באופן עצמי כפי שהוסבר לך אבל אם כבר אז עדיף לבצע במכון לרפואת ספורט תחת פיקוח והשגחה. לגבי התוכנית - עובדים על זה
 

אניני2

New member
../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif|../images/Emo23.gifללאן לפנות בוינגייט כדי

לבצע את זה ?בלי קשר אני אנסה מחר בעצמי. להתחיל במהירות הליכה , לדוגמא 7, וכל דקה להעלות?8 ..9..וכו?ברגע שהדופק עולה, נניח אחרי מהירות 12 הדופק שיראה לי זה הדופק המירבי\מקסימלי? כלומר:זהו דופק שבו כדאי לי להתאמן כשאני מעונינת באימון בעל עצימות גבוהה? או שזהו דופק שלא כדאי לי להגיע אליו. קצת התבלבלתי....
 
רפואת ספורט

שלום רב, תוכלי לפנות למרכז לרפואת ספורט בוינגייט - 09-8639400/20. זהו ממש לא דופק האימון שלך! שאלות כאלה ואחרות והנחיות לאימון תוכלי לקבל לאחר ביצוע הבדיקה בוינגייט. בהצלחה!
 

אניני2

New member
תודה!שארתי שם הודעה.עד שיחזר

יחזרו אליי ואבצע את הבדיקה.מעניין אותי, ואעשה זאת גם עצמאית. כמובן בזמן האימונים לא להדיע לדופק שקיבלתי בתוצאה מין הסתם. כמו שאני לעולם לא מגיעה לדופק מ"מנוסחא" של 220פחות הגיל.לא?????
 

tushtk

New member
למה את רוצה לדעת מה הדופק המקסימלי שלך?

רצוי שתחכי עם זה כמה ימים עד שתקבלי תשובה מוינגייט. מהתגובה הקודמת שלך עושה רושם שלא הבנת כל כך את הליך הבדיקה... סתם מתוך סקרנות, כמה זמן את מתאמנת? איך האימונים שלך בנויים? מה הנתונים האישיים שלך? - גיל, משקל, גובה
 

אניני2

New member
הבנתי אך טיפה מבולבלת. הנה הנתונים:

גיל 31 160 סמ 56 קילו 22% שומן אני 10חודשים אחרי לידה עדדיין לא חזרתי למשקל שלפני. רצה כבר כמה שנים.לפני זה ספיניניג וקיקבוקס.6 פעמים בשבוע שיעורי עיצוב. פעם(לפני הריון)היתי רצה 5 פעמים בשבוע. התאמנתי עד יום הלידה, רק הליכות וקרוס עד דופק 140.ו5 שבועות אחרי הלידה חזרתי לרוץ לאט לאט.אני רצה 45 דקות בערך.מתחילה במהירות 10 עד 12.בין פעמיים ל3 בשבוע. הכושר שלי טוב בהרבה מלפני ההריון. מרגישה ביכולת, בדופק שנמוך יותר. מעניין אותי לדעת מה הדופק שמומלץ לי להתמיד בו כדי לשרוף יותר שומנים.זה הכל.או לחילופין כדי לא לעבוד על "ריק" מעבר לסיף האינרואבי. תודה על ההתיחסות.
 

tushtk

New member
דופק מומלץ

הדופק המומלץ הוא הדופק המירבי שבו את יכולה להתמיד לאורך זמן (20 דקות ומעלה). זה נכון גם מהיבטים של תועלת בריאותית, וגם משיקולים של שריפת שומן. מכאן, שככל שהסבולת האירובית שלך תשתפר, הדופק עבודה שלך יעלה. טעות נפוצה מאוד של הרבה מתאמנים היא לעבוד בעצימות נמוכה יחסית (60%-70% מהדופק המירבי), כדי לשרוף שומנים. אני מפנה אותך להודעה ישנה שרשמתי בנושא.
 
סף חומצת חלב

אינני איש מקצוע בתחום, אבל אנסה להסביר בפשטות: בזמן פעילות אירובית, נוצרת חומצת חלב בשריר והגוף מפנה אותה בזמן הפעילות. כאשר עולה עצימות הפעילות האירובית, מגיע שלב בו הגוף מייצר יותר חומצת חלב מכפי שהוא יכול לפנות, ואז מצטברת בשריר חומצת חלב אשר מפריעה לפעילות השריר וגורמת לתחושת העייפות המוכרת לנו. הנקודה שבין המצב הראשון שתיארתי לבין המצב השני היא סף חומצת החלב, כלומר מתחת לסף - הגוף מפנה יותר חומצת חלב ממה שהוא מייצר ומעל לסף - הגוף מייצר יותר ממה שהוא מפנה. ניתן לשפר את סף חומצות החלב באמצעות ריצות טמפו בהן אתה מתאמן בדופק של סף חומצת החלב. הדופק של סף חומצת החלב הוא נתון חשוב מאוד לספורטאי סיבולת.
 

tushtk

New member
תשובה נוספת

שלום, נתחיל בכך שהגוף מפיק אנרגיה כל הזמן משלושה מסלולי אנרגיה המתרחשים במקביל: 1. המסלול האנאירובי אלקטי (קריאטין פוספט) - דומיננטי בעיקר בפעילויות עצימות עד 10 שניות 2. המסלול האנאירובי לקטי (גליקוליזה אנאירובית) - דומיננטי בעיקר בפעילות שנמשכות בין 10-90 שניות 3. אירובי האירובי - דומיננטי בעיקר בפעילויות מתונות יותר שנמשכות למעלה משתי דקות חומצת החלב היא תוצר לוואי של המסלול האנאירובי לקטי. מכיוון שהגוף משתמש בכל רגע נתון בשלושת מסלולי האנרגיה, חומצת חלב נוצרת כל הזמן, גם במנוחה מוחלטת. היא מפונה מהשרירים למחזור הדם וממנו לשרירים אחרים הפועלים. סף חומצת חלב הוא הנקודה שבה ייצור חומצת החלב עולה על קצב הפינוי. במקרה כזה, ריכוז חומצת החלב בשריר עולה ומגביל מאוד את הפעילות. למעשה, זו הנקודה שבה, אם לא תרד עצימות הפעילות, לא יוכל המתאמן להתמיד יותר מכדקה. ככל שהספורטאי מאומן יותר, כך סף חומצת החלב שלו יהיה בעצימות גבוהה יותר.
 
השלמות קלות

תודה רבה על ההסברים! בעיקרון סף חומצת החלב משקף את הסבולת האירובית. זוהי נקודת התפר בין מטבוליזם אירובי בעיקרו לבין מעבר לתרומה הולכת וגדלה של המסלולים האנאירוביים. קצב פינוי חומצת החלב תלוי בכושרם של השרירים האחרים בגוף ושל הלב להשתמש בחומר הגלם הזה לצרכים אנרגטיים. ככל שהספורטאי בעל כושר אירובי מפותח יותר הוא מסוגל להתמיד בפעילות אירובית עצימה מבלי לגרום ל"הצפה" בערכי חומצת החלב בשריר ובדם. ברגע שריכוזי חומצת החלב עולים עולה כמובן החומציות ואז הגוף צריך להפעיל את מנגנוני ההתרסה. בד"כ סף חומצת החלב שמכונה גם הסף האנאאירובי מתרחשים אצל אנשים מאומנים בדופק של 85%-90% מהדופק המרבי. בברכה,
 

orellavi

New member
תודות :)

תודה לכל מי שענה לי..עזרתם לי מאוד,עכשיו זה נקלט לי טוב,,,שווב תודה
 

lady206

New member
בדיקה ארגומטרית

שלום, בעוד מספר ימים אני עומדת לבצע הבדיקה. רציתי לדעת מהם תוצאות "טובות". איך ניתן לבדוק אותן לפני הבדיקה בכוחות עצמי?
 
למעלה