למומחים שלום

קוה

New member
למומחים שלום

כדי לעבור בחינה ארצית בביטוח חיים קיבלתי ספר (מהמרצה שנתן לי שיעורים פרטיים בעבר) , והיום נשארתי עם ספר שהוא האפור והמשעמם שראיתי, והוא כולו תבנית נוף כותבו- שפה משפטית. ממש מזכיר לי את צורת האותיות בה אני מנסח הודעה זו- שחור על לבן, כשפה ושם יש פסיק או נקודה. הסדר היחיד שניתן למצוא בו הוא תוכן העניינים והפרקים הנפרדים זה מזה לדוגמא ביטוח מנהלים לחוד, לוחות תמותה לחוד וכו' כשכל נושא כזה הוא ענק ויש להעלותו על הכתב באופן מסודר- לצערי אין מלים מודגשות, אין ריכוז של נקודות עיקריות שכל אחת מהן תבוא בפירוט לאחר מכן-ממש לא ידידותי לעין ולא לזכרון. כאילו מישהו קיבל הכתבה היישר לתוכנת WORD, תיקן שגיאות כתיב ומסר להוצאה לאור במחיר הנמוך ביותר האפשרי וללא כל תוספות.. ניסיתי כמו שחקן תיאטרון להעתיק הכל למחברת שוב ושוב אבל זה גוזל זמן רב. רעיונות?

אני אומנם לא מומחה ובל אנסה לענות.

האם הספר מושאל או שניתן לך במתנה? אם הספר ניתן לך במתנה, למה שלא תגשי לחנות חומרי הכתיבה הקרובה ותקני חבילת מרקרים צבעוניים להדגשת שורות מספרים? מכל קבוצת פסקאות שתקראי תדגישי כמה משפטים בצבעים שונים לפי חוקים שתקבעי לך כך שלא תסמני יותר מרבע מהתמליל והספר יהפוך לרב גוני ולתמליל שקל לנפות בו את העירק מהטפל. אפשר לקנות גם מדבקות אבל עוד לא חשבתי מה לעשות עם המדבקות. אם הספר לא שלך, אני מציע שתשקלי לצלם אותו ולטפל בצילומים. צילום ספר שלם אינו משימה נעימה אך אולי זה נעים יותר מהאלטרנטיבה. אגב, אם כבר תצלמי, תוכלי גם לגזור ולהדביק כך שיהיה פחות תמליל בכל עמוד וכו' אולי גם זה יעזור במשהו. אני מקווה שלמומחים יהיו רעיונות טובים יותר. בהצלחה!

למעלה