למוסורסקי.. דת מיצרים

kat re

New member
למוסורסקי.. דת מיצרים

העברתי את הדיון לעמוד הזה (הדיון ההוא עבר לעמוד השני וגם יש שם בלאגן רציני אז חשבתי שיהיה נחמד לפתוח אותו מחדש). נכון , אי אפשר בוודאות לדעת מהי הדת המקורית שהייתה במיצרים .... אתה בשירשור המקורי הזכרת שם netjer אם תוכל להפנות אותי לקישור שמסביר בדיוק מי הוא ומה הוא אני אודה לך מאוד. ( לא קישור של אתר שלם אלא ספציפית על הקטע הזה) בכל חומר הלימוד שלמדתי בשיעורי אומנות על מיצרים נאמר שהמיצרים היו פוליתאיסטים. ואני אף פעם לא ניתקלתי בעניין שהמיצרים רואים את האלים כפנים של אל אחד. אני מסתמכת על מקורות של ספרים ולא של אינטרנט (על האינטרנט אני הכי פחות סומכת)

Nizzan Cohen

New member
מונותיאיזם במיצריים.

בתקופה מסויימת, עלה מיצריים שליט ששינה את הדת לדת מונותאיסתית לאל שמש מיצרי.... הממממממפ. לא בסדר שאני כותב משו ולא מסוגל לבסס אותו... היתה כתבה על זה בניאשיונל ג'אוגרפיק... המממפ ! את מוזמנת לחפש. על כל פנים - כשהשליט הזה נפל השליט הבא הרס לו את כל המיקדשים. הממממ... חפשי בניאשיונל.

kat re

New member
אתה מדבר על תקופה..

אני מדברת על דרך כללית בדת מיצרים העתיקה... אבל תודה בכל מקרה

Swicca

New member
זה די מסובך .....

.. (דבר ראשון היי :) כי מצריים העתיקה עצמה הייתה מחולקת לכמה "דתות" פשוט בחלק העליון של מצריים הייתה אמונה אחת ובשני אחרת פה אלים מסויימים ושם .... בקיצור את מבינה אותי ככה שאחד חושב שמה שהוא אומר נכון והשני חושב ששלו ... בקיצור מקווה שתמצאי את מה שמעניין אותך (ומצטער על הבלבול שיצרתי פה מקווה שתביני משהו)

למעלה