למטיילי מרכז אמריקה קנקון.

natyh

New member
למטיילי מרכז אמריקה קנקון.

כמה עולה מיטה בחדר משותף בפליה דל כרמן נא לצייון את שם המקום ומיקומו. רמז קרוב מאד לנמל היציאה של המעבורת לקוזאמל .
אגב למה לבעלי מלונות שיכולים לקבל מחיר כבד עבור מיטה חדר לתת למטיילים לישון בזול .

LunaNegra

New member
אין באמת סיבה להגיע לפלייה

אפשר לקבל את אותו העיקרון בקנקון וחיי לילה לא פחות טובים

natyh

New member
דוקא יש כמה סיבות מצוינות

הראשונה היא המלון האמור השניה צלילה בסינוטס מערות נטיפים תת מימיות שלישית החופים המקסימים רביעית הקירבה לטולום ולשדה התעופה . ואני עדיין מחכה לתשובה

Sheli Sade

New member
אם אחת הסיבות זו הקרבה לטולום

ואני משארת שהחופים בטולום יפים לא פחות - למה לא לישון שם? מבירור שעשינו הצלילה במערות היא בטולום... האם אני טועה?

natyh

New member
יש סיבות

להמצא ולישון בטולום , במלונות או במלונות התרמילאיים בעיר כגון The weary traveller hotel או כגון המלון ערסלים על החוף מלון מאר קריבי מובוטא בסגול מאר קריבה בערב במלונות הערסלים אין חשמל אך יש מסיבות , לי כמטייל עתיר טכנולוגיה וגאדגטים חשוב להטעין את הבטריות ולכן העדפתי מלון בעיר . חברה ובשפע תמצאו בשני המקומות . הסינוטס למיטב ידיעתי נמצאים באמצע הדרך. בין לבין. פליה דל כרמן יפהפיה וקרובה יותר לקנקון כך שאם יש לך טיסה חזרה מקנקון עדיף לך להתקדם לפליה ולקחת אוטובוס משם מוקדם ולא לסמוך על הנסיעה מטולום לפליה החלפת אוטובוס ולהגיע לשדה התעופה . אם את מעונינת להגיע אל קוזאמל ולצלול שם עדיף לישון בפליה משם יוצאת המעבורת .. בכלל הסיבוב אותו עשיתי בשמונה ימים היה כך : יום א 1.8.07 נחיתה בקנקון מעבר לפליה דל כרמן המשך לטולום שינה בטולום . יום ב טולום העתיקות וטיול לאורך החוף עד אזור גולשי הקייטסרפינג יש שם גם אפשרויות לשנירקול וסירות זכוכית. יום ג שייט בקייק במקרה בזמן סופה טרופית בשמורה ססיאק האצבע חזרתי לטולום באותו יום והמשכתי בלילה לקובא לינה קובא . סיור לילי באזור קובא . יום ד 4.08.07 טיול בעתיקות קובא בערך 3 ק"מ של מסלול בעתיקות והעפלה שלוש פעמים על הפירמידה הגבוהה ביוקטאן בסביבות ה 40 מטרים לינה קובא זו היתה טעות משמעותית מבחינתי היה נכון להמשיך לציצאן איטצה מיד . יום ה בוקר פיספוס האוטובוס הראשון ב 0800 לציצאן איטצה דרך עיירה ששמה פרח מזכרוני לקיחת האוטובוס השני בלבד שיצא ב 1000 הגעה לציצאן איטצה ב 1300 3 שעות נסיעה . סיור עד 16:30 בציצאן איטצה טעות חריפה האתר שוה לפחות יומיים . המשך לקנקון הגעה בסביבות 22:20 לקנקון כמעט 5 שעות נסיעה בריחה מידית לפליה דל כרמן אליה הגעתי ב 00:20 סופסוף דבר נכון שכיפר במעט על הטעות של היום הקודם , לקח לי כמעט שעתיים למצוא את מלון מריה סיבינה המלון המדובר , פלאיה תמיד מוצפת בתיירים חוץ מבזמן הוריקאן ... לינה נהדרת אחרי הקריעה הבלתי נתפסת של היום : 10 שעות כמעט באוטובוסים 4 שעות ריצה בעתיקות , סיורים טיפוסים מאד מעשיר אך קריעה . יום ששי סיור לאורך החופים בגיפ של גיל הבחור מהתמונה שחצה את מרכז אמריקה בגיפ אחרי הצהריים שייט לקוזאמל , שכירת אופניים הקפה של חצי מהאי באופניים וזהו הזמן נגמר יום שבת בוקר פרדה מוקדם בבוקר מגיל שבילה עד השעות הקטנות , ולכן המשיך לישון ריצה לשכירת תלת אופן שיאסוף את הציוד הרב שלי מהמלון ויעבירו לתחנת האוטובוס , יום אחרון הירשיתי לעצמי להתפנק קצת . אוטובוס ישיר מהיר ולשם שינוי דיקן לשדה התעופה . המראה למיאמי המשך לאורלנדו , והגעה לחוות ואלאבי המקום בו קיבלתי את רישיון הדאיה שלי בסביבות 02:00 אך זהו כבר נושא לשירשור אחר . .

LunaNegra

New member
איי, טולום מדהימה ...

אין מה לדבר
ים תכלת, חול לבן, ובקתה על המים.... חבל שאין חשמל מ-22 בלילה .. הלכתי על הכביש הראשי עם פנסים, כשכל הגונג'ל מסביב רועש ... ההורים שלי טסים עכשיו למקסיקו, יש לי כמה שאלות להתייעצות : 1. ציצ'ן איצה- לקחתי לשם טיול יום מקנקון . למה לדעתך צריך לבלות שם יומיים? בהשוואה לפלנקה, טאווטיוואקן וטיקאל היא לא כזאת להיט. 2. קובא- שווה לקחת יום טיול לשם ? תכננתי להם בנוסף למה שכתבתי קודם גם את טולום. נראה לי ש-5 אתרי פרמידות לטיול של שלושה שבועות זה מספיק... לונה.

natyh

New member
תשובות

בקשר ל 1 ציצאן איטצה נבחרה להיות אחת משבעת פלאי העולם החדש עכשיו השאלה איך משווים בין האתרים מה להיט ומאיזו בחינה . לעניות דעתי ראיתי שם דברים שלא ראיתי בטיקאל , בלי קשר טיקאל מהממת שהיתי בה חמישה ימים . את טאותיואקאן ופלנקה אני לא מכיר , אך אחד האירוחים המתוכננים הוא עם אחד המומחים בדיוק למקומות הללו , וזה יהיה המקום להשוות ולדבר עליהם . בענין סיור יום מקנקון ממש לא כדאי לקחת מדובר בקרוב לחמש שעות נסיעה לכיוון , אם כבר אז להתאכסן קרוב ולהגיע לשם עצמאית לסיור של לפחות חמש שעות . פחות מזה לא מספיק לעיכול האתר, זו כנראה הסיבה שלא התרשמת ממנו לפעמים לוקח זמן לעכל אתרים , לדוגמא פטרה ביום הראשון שהסתובבתי שם נראתה לי ממש משעממת ולא הבנתי מה הענין , בערב קראתצי את הספר לעומק וחזרתי לאתר למחרת . ביום השני היא נראתה שונה לגמרי . שנית מומלץ מאד להבין ספרדית כי המדריכים בספרדית טובים בהרבה מאלו שמדריכים באנגלית . מי שמתקשה בשפה שיקח מדריך באנגלית , שזה עדיף על לא לקחת מדריך . רק לעבור ברגל בכל האתר לוקח לפחות שלוש שעות בלי ההסברים , ההסברים מוסיפים עוד שלוש שעות לפחות . 2 מאחר ואני לא יודע מה התיכנון המקורי שלך ואינני מכיר את ההורים שלך , קשה לי להגיד אם שוה או לא שוה להגיע לקובא . קחי בחשבון שהטיפוס לפירמידה קשה מדובר ב 40 מטרים גבה במדרגות תלולות מאד , ומסוכנות . ואין טעם להגיע לאתר אם לא מטפסים לראש הפירמידה הזו. אנשים מבוגרים מאד מתקשים בטיפוס שם , וקימת סכנה ממשית של נפילה מממדרגות הפירמידה הגבוהה עדיף להשקיע יומיים בציצאן איטצה שהוא לדעתי האתר הכי מדהים ביבשת דרום ומרכז אמריקה בכלל וכרגע אני מעדיף לחכות לאירוח ולא לספר על האתר הזה . נחזור לקובא : המדריך לא עולה עם המטילים לפירמידה אלא נשאר למטה . כלומר אם להורים שלך קשה לטפס אין להם על מי לסמוך. אך אם מתחשק להם לשבת חצי יום בריקשת אופניים שלוקחת אותך ממקום למקום אז אולי שוה , לדעתי יש מספיק אתרים יותר מענינים מהאתר הזה ביוקאטאן ובמקסיקו

LunaNegra

New member
אולי לא הסברתי את עצמי טוב ...

הייתי בטולום, טאווטיוואקן, פלנקה, טיקאל וציצ'ו א'יצה. איכשהו, האחרונה (עם כל הצער שבדבר) לא הרשימה אותי יותר מהאחרות. המבנה יפה,היה נעים לראות את "מגרש המשחקים" אחרי הביקור במוזיאון האנתרופולוגי במקסיקו סיטי , אבל אי אפשר לטפס
כנראה שזה באמת עניין של טעם. אגב, הנסיעה מקנקון לאיזור נמשכה כשעתיים. לגבי קובא, נראה לי שאני ארד מהעניין כרגע. עפ"י בקשת הקהל הם רוצים להספיק גם כמה ימים בקוסטה ריקה. חוץ מזה, שיהיה להם מספיק מה לטפס בטיקאל ופלנקה. תודה.. לונה.

natyh

New member
באוטובוס ציבורי

הדרך לקחה חמש אני חוזר 5 שעות , הבדל גדול מסיור תיירותי ומחיר אחר. בענין האתרים תמיד התרשמות מאתר תלויה גם עם מי היית שם מתי , ואחרי איזה אתרים אחרים , ברור שאחרי שלושה אתרים דומים האתר הרביעי נראה זהה ואז הוא כבר משעמם לא משנה מה יש בו . לצורך הענין הזה נזמין מומחה לאתרים הללו לאירוח כפי שכתבתי למעשה למי שאינו מומחה בארכיאולוגיה קשה להבדיל בין האתרים הם כולם מצריכים הרבה התעמקות . בפטרה לדוגמא ביום הראשון התלהבתי מהאתר רק לאחר שראיתי בידואי מדריך לטיפוס חופשי מטפס לגג בן 50 המטרים החצוב בסלע במנזר הגבוה , פתאום הבנתי איך האתר נבנה , לפני כן השתעממתי רצח . אנשים אינם מכונות , אפשר להגיע לאתר מסוים מדהים ככל שיהיה עייפים ואז כל הנסיעה נראית לפתע מיותרת לחלוטין . בפורום אנחנו מנסים לתת לאנשים הסבר איך לאכול את אמריקה הלטינית בכלל כפי שתומר כתב באירוח טרנקילו : לאט לאט רגוע ולא בבת אחת . טיול נעים להורים .

natyh

New member
היום החסר

היום השני זה שנשכח ממני היה השכמה בטולום מוקדם מאד בערך 06:45 ארוחת בוקר מוקדמת מאד במלון המטייל השחוק מקום מדהים לתרמילאים , נסיעה במיקרו לשמורה הימית של הא ,סיור שנירקול קייקים שיט אבובים אופניים ומה לא מ 0800 עד 1700 בשמורה , סיור שכלל גם בופט שבסיומו הרגשתי כאילו טיפשתי לפסגת האורסט פשוט שמורה ענקית ומתישה ולא סימתי להכיר את כולה . יש שמורה דומה בשם xcaret בענין מה עדיף הדעות חלוקות אני מאד נהניתי מהשמורה היא בהחלט אקסטרימית לייט אומנם אך הספיק לי : מספר קפיצות למים מחמש מטר גבה , טיפוס קיר שיט אבובים שלושה ק"מ ,הליכה על חבל בערך ח מישים מטרים נחמד ,בילוי כיף לכל המשפחה , וגם מטייל אקסטרים כמוני יכול להנות מאד ממנה .

למעלה