תשובות
בקשר ל 1 ציצאן איטצה נבחרה להיות אחת משבעת פלאי העולם החדש עכשיו השאלה איך משווים בין האתרים מה להיט ומאיזו בחינה . לעניות דעתי ראיתי שם דברים שלא ראיתי בטיקאל , בלי קשר טיקאל מהממת שהיתי בה חמישה ימים . את טאותיואקאן ופלנקה אני לא מכיר , אך אחד האירוחים המתוכננים הוא עם אחד המומחים בדיוק למקומות הללו , וזה יהיה המקום להשוות ולדבר עליהם . בענין סיור יום מקנקון ממש לא כדאי לקחת מדובר בקרוב לחמש שעות נסיעה לכיוון , אם כבר אז להתאכסן קרוב ולהגיע לשם עצמאית לסיור של לפחות חמש שעות . פחות מזה לא מספיק לעיכול האתר, זו כנראה הסיבה שלא התרשמת ממנו לפעמים לוקח זמן לעכל אתרים , לדוגמא פטרה ביום הראשון שהסתובבתי שם נראתה לי ממש משעממת ולא הבנתי מה הענין , בערב קראתצי את הספר לעומק וחזרתי לאתר למחרת . ביום השני היא נראתה שונה לגמרי . שנית מומלץ מאד להבין ספרדית כי המדריכים בספרדית טובים בהרבה מאלו שמדריכים באנגלית . מי שמתקשה בשפה שיקח מדריך באנגלית , שזה עדיף על לא לקחת מדריך . רק לעבור ברגל בכל האתר לוקח לפחות שלוש שעות בלי ההסברים , ההסברים מוסיפים עוד שלוש שעות לפחות . 2 מאחר ואני לא יודע מה התיכנון המקורי שלך ואינני מכיר את ההורים שלך , קשה לי להגיד אם שוה או לא שוה להגיע לקובא . קחי בחשבון שהטיפוס לפירמידה קשה מדובר ב 40 מטרים גבה במדרגות תלולות מאד , ומסוכנות . ואין טעם להגיע לאתר אם לא מטפסים לראש הפירמידה הזו. אנשים מבוגרים מאד מתקשים בטיפוס שם , וקימת סכנה ממשית של נפילה מממדרגות הפירמידה הגבוהה עדיף להשקיע יומיים בציצאן איטצה שהוא לדעתי האתר הכי מדהים ביבשת דרום ומרכז אמריקה בכלל וכרגע אני מעדיף לחכות לאירוח ולא לספר על האתר הזה . נחזור לקובא : המדריך לא עולה עם המטילים לפירמידה אלא נשאר למטה . כלומר אם להורים שלך קשה לטפס אין להם על מי לסמוך. אך אם מתחשק להם לשבת חצי יום בריקשת אופניים שלוקחת אותך ממקום למקום אז אולי שוה , לדעתי יש מספיק אתרים יותר מענינים מהאתר הזה ביוקאטאן ובמקסיקו