למטלבטים, ליוצאים, לחוזרים ולכל מי שרוצה-כנסו

למטלבטים, ליוצאים, לחוזרים ולכל מי שרוצה-כנסו

שלום לכולם כל המתלבט אם לצאת למסע השורשים של פולין, או סתם מהסס או מחליט לוותר- חשוב שיקרא את ההודעה הזאת. היום ב4 לפנות בוקר חזרתי מפולין, מהטיול הלימודי ממסגרת בית הספר. (אנחנו בשונה מהרבה בתי ספר, את המסע שלנו עשינו עכשיו בחופש ובקייץ, כאשר אנחנו עולים ליב'.) כמו שכולם יודעים, כהכנות למסע ישנם סדרת מפגשים עם המדריכות עם המורים המאבטחים וכ... חשוב לי לאמר שבכל סדרת המפגשים הייתי אנטי, שתמיד התנגדתי ושמאז שההורים שלי רשמו אותי למסע לא התעניינתי בו ולא רציתי לצאת אליו, ואני מודה היו לי סיבות משלי שחלקן גם מוצדקות. וכשהחלטתי שאני לא רוצה לצאת אליו ב90% היה כבר מאוחר מידיי לבטל. כמובן שהתבאסתי על העובדה שאני הולכת לצאת למשהו שכזה על חשבון החופש שלי שבו אני יכולה לעשות דברים שנראים פי 10 יותר מהנים ומרתקים,ולשלם הרבה כסף על דבר שאיני רוצה בו בכלל, אך מסתבר שטעיתי ובגדול. היום- כשאני פה בארץ לאחר המסע המדהים הזה, אני מסתכלת ורואה איזה טיפשה הייתי עם המחשבות שלי ועם האנטי שלי שאותו סחבתי עם עצמי סתם. המסע הזה זה אחד הדברים הכי חשובים שצריכים לקרות לכל אחד מאיתנו. את המסע הזה אני בחיים לא ישכח, אני לא יתחרט בחיים על היציאה שלי אליו כי נהנתי מכל רגע, וכי התעניינתי בכל רגע בכל מילה ובכל הסבר שהיה למדריכות להעביר לנו, בכל עדות ובכל דבר שראיתי שם במו עייני. אז כן אחרי ה8 ימים האלה חזרתי עם המון המון מידע חדש, עם המון תחושות חדשות שבתוכן ישנו גם קושי, וישנה גם מועקה, המון תמונות בראש, תמונות קשות, הרבה גיבוש עם החברים והצוות, וכבר כמה שעות לאחר הטיסה גם געגועים. זוהי חוויה של פעם בחיים, אני לא יודעת אם אני יחזור לשם, אך מה שראיתי שם חרוט בי לנצח ואני יודעת שבחיים אני לא ישכח זאת. המסר שאני באה להעביר כאן הוא שחשוב מאוד שכל אחד מאיתנו יעבור את המסע הזה. כך שאם אתם מתלבטים, זכרו שאני אפילו שלא רציתי לצאת ולבסוף יצאתי- לא מתחרטת על כלום, או שבעצם כן על משהו- על כך שלא רציתי לצאת. נסענו לשם כיהודים, כעם שניסו להשמיד על האדמה שבה דרכנו, על אדמה שבה נרצחו מליונים מבני עמנו, מאבותינו וממשפחותינו, והדברים שראינו שם עזרו לנו להבין כמה שזה חשוב להבין את הערך של המדינה שלנו את הערך של החברה שלנו ושל הדת שלנו ולהבין מהו התפקיד שלנו כאשר אנחנו דורכים על האדמה הזו שבה ניסו לרצוח אותנו- ושזוהי בעצם יכולה להיות דרך של נקמה. חשוב לי לציין שהמדריכות שלנו היו מדהימות, למדריכה שלנו קראו רחל וכל מילה שהיא הוציאה מהפה היינו מרותקים ומוקשבים. היא ניסתה להעביר לנו את המסרים דרך הסיפורים המדהימים שלה והיא הצליחה ב100 האחוזים. אני מקווה שהודעה שלי תצליח לשכנע כמה מפה ושעוד הרבה יזכו לצאת למסע הזה ויהנו ממנו כמו שאני נהנתי כי באמת שאני לא יכולה לתאר את מה שחוויתי וראיתי שם, ויפנימו את המהות של המסע הזה ואת חשיבותו. אז שיהיה לכולם המשך חופש נעים, ואם עוד לא נרשמתם למסע ויש לכם הזדמנות- תירשמו אליו מבטיחה לכם עליי, שלא תתחרטו.

חייםלוי

Member
מנהל
תודה רבה על השיתוף

אני שמח שהמדריכות ואני מניח שגם שאר הצוות הצליח להעביר לכם מסע מעניין שרישומו יישא זמן רב

למעלה