למידה בבית לבגרויות האם זה אפשרי?

green flame

New member
למידה בבית לבגרויות האם זה אפשרי?

אני רוצה להתחיל להשלים בגרויות ויש לי כמעט להשלים את כולם. החלטתי ללמוד לחלק מהבגרויות לבד בבית ובעבודה לפי משטר לימודים קבוע ואינטנסיבי ומתוך ספרים שקניתי. אני לומד ל5 יחידות סוציולוגיה 2 יחידות היסטוריה ויחידה באזרחות. רציתי לדעת האם באמת אפשר להצליח ככה במבחני הבגרות אם יש מוטיבציה ומשמעת עצמית או שמא צריך את המסגרת הלימודית עם המורה שעוזר לך לקלוט את החומר. האם אני יכול להצליח ככה בבגרויות של המקצועות האלה? האם אתם מכירים מקרים של אנשים שלמדו בבית והצליחו במבחנים? יש לי בערך 3 חודשים ללמוד את כל החומר וזה הרבה חומר (3 מקצועות) בזמן הקצר הזה האם זה אפשרי????

הגורמים להצלחה בבגרות

הם בוודאי גם מוטיבציה וגם ידיעת החומר. אפשר להניח, שזו לא פעם ראשונה שאתה נתקל בחומר הלימוד, ואולי זו רק חזרה. אם זו ממש ממש למידה מחדש, ויש בידך כל החומר, ואתה מסוגל להושיב את עצמך במשך כל החודשים הללו, לבנות סדר יום ולעמוד בו, ייתכן שיש אפשרות כזו. מסגרת לימודית לפעמים עוזרת להתמקד, ולפעמים גורמת לבזבוז זמן. תלוי איזה לומד אתה. אם אתה לומד עצמאי, אין לך צורך במורה. מה שכן, כדאי לדעת בדיוק מה החומר, ולבדוק על מה כדאי להתמקד, שזה עושה המורה בכיתה... בהרבה מקרים. בהצלחה !

green flame

New member
אם את יכולה לעזור לי עוד קצת בקשר..

לדעתי אני יכול לנהל משטר קשוח של למידה יש לי 3 וחצי חודשים בערך אולי יותר ללמוד. יש לי רק שאלה אחת שמטרידה אותי בקשר למדעי החברה ואני ממש צריך עזרה בזה... המבחן בגרות של מדעי החברה עוסק רק בסוציולוגיה או גם במדעים אחרים כמו פסיכולוגיה אנתרופולוגיה ומדעי חברה אחרים??? יש לי את הספרים של סוציולוגיה ואני לומד את זה טוב מאוד וזה מעניין ובעזרת המיקוד ליפני הבחינה אני מאמין שאני יוכל להכין את עצמי כראוי. אבל אני ממש צריך לדעת אם זה מורכב רק מסוציולוגיה.זה ממש יעזור לי אם אני יקבל פה תשובה לשאלה הזאת.

ראשית בהצלחה ללמוד לבד דרך ספרים

אפשרי אמנם קשה אבל אם רצון אפשר. קיום בחנויות הספרים ישנם ספרים רבים המכינים לבגרות במקצועות השונים. בקשר לשאלה שלך על אנשים שלמדו לבד בבית- כן מכירה אנשים שלמדו והצליחו בבגריות וכל זאת לאחר צבא ולאחר שעות העבודה פשוט היה חבל להם על הכסף לקורסים. נכון שישנם אנשים שצריכים עזרה של מורה שיסביר את החומר, ירענן את הזכרון, יסכם את החומר הנלמד אך בהחלט אפשר גם לבד. בקשר לחומר הלימוד אני יודעת שמשרד החינוך מוציא כל כמה שנים ספר עם כל החומר הלימוד שנדרש בכל מקצועות הלימוד לא זוכרת כרגע איך קוראים לספר אבל אפשר להתקשר למשרד החינוך ולשאול אותם את שם הספר ואיפה מוכרים אותו (אם אתה מגיע לחיפה אני יודעת באיזו חנות יש)

אפשר אבל עדיף לתהייעץ מידי פעם עם

מישהו שמנוסה בהכנה לבגרות כדי לגבש תוכנית קריאה. אני עשיתי דבר דומה במסגרת הלימודיה בירושלים. את רוה הלימוד למדתי מקריאה והמדריכים שם המליצו לי מה לקרוא ומתי וגם בדקו את הפתרונות שלי וביקרו את התשובות שכתבתי.

בטח שאפשרי, אני עשיתי את זה

חלק ניכר מהבגרויות שלי עשיתי בלי תיכון ובלי שום מסגרת לימודים חיצונית. כל מה שאתה צריך זה ספרים של המכונים האלו להכנה לבגרות- אנקורי/קידום וכ"ו ואוסף ניכר של מבחני בגרות משנים קודמות או מבחני בגרות מומצאים כדי שתוכל לבחון את התקדמותך. תעשה את המבחנים מדי פעם כדי שתדע מה הנקודות החלשות שלך ותתמקד בהן. אפילו תתחיל ללמוד עם מבחן כזה כי חבל לטחון מים. בנוסף לזה יש מלא דברים שלומדים בתיכון והם מיותרים, סעיפי בחירה שאפשר לקצץ לאחד בלבד. תלמד את הענפים האלה רק אחרי שאתה לומד את ה"שלד" של מה שאתה ממוקד בו. אל תדאג- שלושה חודשים זה המון זמן אם תתחיל עכשיו.

beni the king

New member
שלום

ככה סיימתי י"ב בגרות מלאה ממוצע 95 וכן אני לקוי למידה ובעל הפרעות קשב וריכוז. אני מציע לך חלק את הזמן כמה שיותר מוקדם, ולמה לקחתה 5 יחל סוציולוגיה ההיתה לוקח גיאוגרפיה זה מיקצוע הכי קל בעולם קיבלתי 100 בבגרות טוב לגבי היסטוריה ואזרחות תכנן את הזמן היטב תנסה להבין ולא לזכור כמו תוכי , תקליט תחומר בMP3 זה מה שאני עשחיתי וחזרות בלב . שיהיה בהצלחה ועוד משהו קטן אין דבר העומד בפני הרצון.

למעלה