למידה מרחוק בחינוך המיוחד

למידה מרחוק בחינוך המיוחד

אני עובדת כרכזת מחשבים בבית ספר לחינוך מיוחד (גילאי 12 – 21) במחוז חיפה. בתחילת שנה"ל הנוכחית התחלתי להפעיל פרוייקט בשם "הלמידה מרחוק ככלי לחיזוק הקשר בין מתבגרים בעלי צרכים מיוחדים לבין מוסדות בקהילה". הפרוייקט מופעל בשיתוף עם סטודנטיות הלומדות בשנה ג´ במסלול לחינוך מיוחד ב"מכללת גורדון לחינוך" בחיפה. שותפות נוספות לפרוייקט הן המנחה הפדגוגית של ביה"ס ורכזת המחשבים ב"מכללת גורדון לחינוך". מטרתו העיקרית של הפרוייקט היא: חיזוק הקשר בין המתבגרים לבין מוסדות בקהילה באמצעות ארגון סביבות למידה וירטואליות וממשיות. איסוף המידע העדכני והשימוש המושכל של המתבגרים באינטרנט - דואר אלקטרוני, פורום וצ´אט - אמורים להעצים את תחושת המסוגלות האישית שלהם, לתרום לעצמאותם ולהתמצאותם בקהילה. תכני התוכנית: - א. יישומי מחשב (הכרת כלי ה- Office והאינטרנט והשימוש בהם). ב. חינוך לתרבות הפנאי ג. הכנה לתעסוקה ד. מידע אישי שימושי. הפרוייקט מגובה הן במפגשים קבוצתיים, שתכליתם הקניית מיומנויות חברתיות, והן בכתיבת מכתבים אישיים שבועיים בין הלוקחים חלק בפרוייקט. פעילויות אלו נועדו לחזק את הקשר האישי והקבוצתי בין הלומדים לבין עצמם.

רותי, נשמע מעניין וחשוב, האם את ...

יכולה לספר עוד? מה עם סטודנטים שבעצמם לא מרגישים בנוח בסביבה זו? יש אתר שאפשר לבקר בו?

למידה מרחוק בח"מ

רחל, אוכלוסיית היעד של התוכנית הינה תלמידים בחינוך המיוחד ולכן, כדי למנוע אי נוחות או חשש מהתמודדות עם סביבת לימודים חדשה ובלתי מוכרת אני הייתי זו שתווכה בין חומרי הלימוד שהופיעו באינטרנט לבין התלמידים. לשמחתי הרבה כל התלמידים שיתפו פעולה וחשו מאוד בנוח לכל אורך שנת הלימודים. עובדה שתרמה רבות להמשכה של התוכנית בשנת הלימודים הקרובה תשס"ג. לשאלתך - אין לנו עדיין אתר אולם לקראת סוף שנה"ל הבאה אפשר יהיה למצוא את תכני התוכנית באתר של מרכז המחשבים המחוזי בחיפה. בכל מקרה,לקראת חודש ספטמבר 2002 תצא חוברת בנושא.

למעלה