למידה מרחוק במכללות להכשרת מורים

למידה מרחוק במכללות להכשרת מורים

אתמול התקיים פאנל של ראשי מכלללות במסגרת הסמינריון הוירטואלי של מכון מופ"ת. הפאנל עסק בנושא המורה המקוון והיערכות המכללות ללמידה מקוונת. חברי הפאנל: דר´ זהר טל, ראש מכללת אחוה, דר´ מרים מברך, ראש מכללת לוינסקי והרב דר´ חיים פולק, מכללה ירושלים, הציגו עמדות וענו על שאלות המשתתפים. אני מצרפת קישור. האם לפי העמדות שהוצגו, מערכת הכשרת המורים פועלת בכיוון הנכון לקראת הובלת שינוי בהתייחסות למידה מקוונת? מה דעתכם?
 

Elishabb

New member
שלום רחל

שמעתי את הפנל של מנהלי המכללות ועקבתי אחרי הפורומים של הסימנריון ואני חייב לומר לך שאני פשוט המום !!! שאלות ועמדות שלדעתי כבר ממן היו צריכות להיות נידונות עם מסקנות אופרטיביות לכל התחומים, עולות שוב ושוב כאילו מדובר בנושא חדש לחלוטין שרק עכשיו מגלים אותו. חוסר היכולת שלנו להציג השגים משמועותיים בתחום, יהייה בסופו של דבר בעוכרנו. מקבלי ההחלטות שם למעלה, שלא תמיד מבינים בדיוק במה עסיקנן, עושים חשבון פשוט - אם ההשקעה האדירה במחשוב החינוך מניבה פרות כל כך דלים - עדיף לוותר עליה חלקית או בכלל. נדמה לי שכבר עכשיו אנחנו חשים תחילת תהליך כזה. אז מה עושים - מפסיקים להתברבר ופשוט יוצאים לשטח המלוא העוצמה. נסיון לקשר בן יוזמת העשיה ובן תקצוב, כפי ששמעתי ממנהלי המכללות, פשוט איננו נכון וניתפס לכל היותר כתרוץ ותאמיני לי, אני יודע על מה אני מדבר. אני מצרף מסמך מסכם לפעילות שקיימתי השנה באילת. שימי לב - מדובר באדם אחד המנצל את אסטרטגיית המניפה להעצים את הפעילות בשטח. לסיכום- אם רוצים - יכולים!!! אלישע
 
ראיתי זאת כשהצגת בעבר...

ובהחלט מרשים. אתה באמת צודק. כל אדם צריך לנצל את ההזדמנות לשינויים בסביבה שבה יש לו השפעה. אבל הייתי רוצה לקוות שמלבד הנסיונות וההצלחות המקומיות יצמח גם משהו מערכתי. להצלחות הללו שתארת ללא ספק יהיה משקל בזרוז תהליכים וגם במשהו כמו "הענקת אומץ" למהססים.
 
למעלה