למידה נכונה לבגרויות ועוד כמה שאלות

למידה נכונה לבגרויות ועוד כמה שאלות

שלום לכולם, רציתי להתייעץ איתכם לגבי כמה דברים שקשורים בלימודים 1)סיימתי את כיתה יא' וברגע שיסתיים החופש בגדול אני יעלה לכיתה יב' בשנה הבאה כלומר בכיתה יב' יהי עליי לחץ עצום של בגרויות באנגלית, מתמטיקה, ספרות(כנראה שאני אצטרך לעשות מועד חורף למרות שהגישו אותי על 95 לדעתי הלך לי חרא)וכו' וכו' בכל אופן אצלנו בכיתה יש את המצב הזה של למידה בע"פ כלומר אם נצטרך ללמוד 20 דפים בע"פ אז כל הכיתה תלמד אצלי השיטה היא כזאת :לסכם את החומר ולצמצם אותו עד כמה שאפשר,אח"כ ללמוד אותו בע"פ ואז לכתוב את מה שאני זוכרת עד עכשיו השיטה הזאת עבדה וראיתי תוצאות וכמעט שאין לי בעיה עם ניסוח תשובות שמראות שהבנתי את החומר כי יש אנשים שאומרים שאני לומדת כמו תוכי וזה ממש לא נכון!! מה דעתכם האם כדאי לי להמשיך בשיטת הלימוד הזאת? האם עדיין יש אפשרות להחליף את שיטת הלימוד? ובכלל מה דעתכם על שיטת הלימוד שלי? אני בעיקר מפחדת מבגרויות שבהם יש יותר מדיי חומר כמו למשל היסטוריה חלק ב' שלומדים שם על השואה וכו' האם הפחד שלי מוצדק? האם החומר יהיה רב כ"כ עד כדי כך שאפילו חלק מהחומר לא ניתן ללמוד בע"פ???? זה שאני לומדת בע"פ כנראה מקנה לי ביטחון שכך אני אצליח בבחינה אני יודעת שהשיטה של להבין עם שילוב של לזכור בע"פ היא השיטה הטובה ביותר אבל לפעמים (למשל בהיסטוריה) אני פשוט לומדת את רוב החומר בע"פ כי יש חלקים שמשעממים אותי בחומר אבל כבר התרגלתי ללמוד בע"פ מה לעשות???? מקווה שתוכלו לעזור לי, מצטערת על המגילה נ.ב אין לי דיסלקציה תודה מראש

לכל מקצוע לימוד רצוי לגשת קצת אחרת

אני משוכנע שאינך לומדת בעל פה חומר במתמטיקה. לגבי מקצועות בהם את כן לומדת בעל פה, האם את זוכרת את החומר גם לאחר המבחן? האם למבחן הבא באותו נושא את צריכה ללמוד שוב את הכל כאילו את פוגשת את החומר בפעם ראשונה?

תגובה

בוקר טוב, קודם כל תודה שענית לשאלתי תגובתי ל2 שאלותיך השאלה ה1:בדר"כ אם זה חומר מעניין כמו ספרות אני מסוגלת לזכור לטווח של שנים למשל בכיתה י' למדתי גם ספרות וכשהייתי צריכה לגשת לבגרות לא הייתי אמורה לחרוש כ"כ הרבה כי אהבתי את המקצוע ולכן עשיתי כמה חזרות אחרונות וזהו. בתכלס הכי הרבה זמן שאני יכולה לזכור חומר לימוד של מקצועות כמו למשל היסטוריה או לימודי א"י (המגמה שאני עושה בה 5 יח"ל)-נדמה לי שלפחות חודש פחות או יותר ,אבל מכיוון שאצלנו זה מבחנים אחד אחרי ה2 בהפרש הכי גבוה של 3 ימים(תלוי בכמות החומר) אז אני משתדלת להספיק ללמוד להכל. לגבי שאלתך ה2 האם אני צריכה ללמוד שוב את הכל כאילו אני פוגשת את החומר לראשונה אז תשובתי היא שרוב הזמן לא כי שמתי לב שמרוב שעשיתי חזרות וכתבתי את מה שאני יודעת החומר כבר נקלט ואני צריכה לעשות רק כמה חזרות כלומר לקרוא את החומר ולכתוב את מה שאני זוכרת וכך אני בודקת אם אני יודעת את החומר לבחינה כמו שצריך.

למעלה