למידת המילים של הפסיכו הכצעקתה???

hades_

New member
למידת המילים של הפסיכו הכצעקתה???

איך למען השם? גם לזכור אותם ואת המשמעות שלהם, וגם לעשות זאת בלי למרוח את הזמן ההספק הטוב שלי הוא 2 אותיות (כל המילים של האותיות) ביום. אולי יש לכם עצה?

כרטיסיות לבנית אוצר מילים פסיכומטרי

בבחינה הפסיכומטרית נבדק דווקא אוצר מילים מסויים שעליך לרכוש בדחיפות. מומלץ לקנות כרטיסיות ולכתוב מצידה הראשון של כל אחת מהן מילה שיש ללמוד. מהצד השני לכתוב את הפירוש שלה ומגוון האסוציאציות שאמורות לעזור לך לזכור את הפירוש. האסוציציות: - 2 משפטי דוגמא שונים לשימוש במילה, - פירוק המילה לשורשיה וחלקי הממל השמיים (עבריים וארמיים) שלה או שורשייה וחלקי המלל היווניים, לטיניים, גרמניים וכו'. את השורשים האלה קל למצוא במילונים. לדוגמא: 'פרדוקס': 'פרה' (מקביל) - דוקס (דרך): שתי דרכים שלעולם לא נפגשות - מקום שלא קיים, רעיון חסר היגיון. - פירוק המילה לשורשים וחלקי מלל שגויים אך קלים לזכירה. - מילים דומות השמעות או הפכים. כשיש לך עשר כרטיסיות מוכנות בדוק אם קל לך לזכור את פירוש כל המילים בהן. מיין החוצה את המילים שקשה לך לזכור ושקול אם להוסיף עוד אסוציאיה לצידן האחורי. אם קל לך לזכור 9-8 מתוך המילים הכן עוד 10 כרטיסיות. לאט לאט תערום ערמת מילים שאתה זוכר הייטב. את המילים המרדניות נסה למיין לפי קבוצות משמעות או כל מני קומבינציות כאלה. והכי חשוב: השלם עם העובדה שחלק מהמילים לא תצליח לזכור. עבוד על צימצום קבוצת מילים זו אבל אל תשאף לביטולה המוחלט. אף אחד לא זוכר את כל המילון בעל פה.

hades_

New member
בהמשך לצעקתי...:)

עידו,דבר ראשון תודה על ההתיחסות. ובכן בנוגע למה ששאלת- יש לי את הכרטיסיות הקטנות של ה 7 מילים זה זה? מה זה ה pc pocket? את האמת אם יש משהו שיכול לעזור לי ללמוד זה לשבת מול מחשב אני ממש מרוכזת ככה.

תארי בבקה את כרטיסיות 7 המילים.

אגב, פוקט PC זה סוג של מחשב כף יד. יתכן שיש גם כרטיסיות ממוחשבות למחשב שולחני. צריך לחפש ב: www.tucows.com תחת עזרי לימוד, Flash Cards

למה? נראה לי שאנחנו מבינים

אחד את השני ושלא קשה להבין אותנו עבור מישהו שלישי. אם אני טועה, אנא תקני אותי.

דליה.ד

New member
אולי כדאי שנבנה "מילון"

למונחים מעולם הטכנולוגיה התומכת בלמידה...

רעיון נהדר. אגב, 'כרטיסיה' היא לא

מוצר טכנולוגי מתוחכם. מדובר בפתק מנייר קשיח. 'פוקט פי.סי' הוא סוג של מחשב בגודל כף יד שניתן להריץ עליו גירסאות מצומצמות של תוכנות מוכרות כמו מעבד התמלילים Word. 'כרטיסיות ממוחשבות' זו למעשה תוכנה שמדמה ערמת כרטיסיות.

רעיון מצויין. אגב, 'כרטיסיות' הן לא

מוצר טכנולוגי מתוחכם. מדובר בפתק מנייר קשיח. 'פוקט פי.סי' הוא סוג של מחשב בגודל כף יד שניתן להריץ עליו גירסאות מצומצמות של תוכנות מוכרות כמו מעבד התמלילים Word. 'כרטיסיות ממוחשבות' זו למעשה תוכנה שמדמה ערמת כרטיסיות.

למעלה