למידת תאוריה עצמאית

NightVampire

New member
למידת תאוריה עצמאית

אני מנגן על גיטרה שנה, ואני משקיע בזה, וולאה החלטתי שלנגן את הפנטטוני וקצת סולמות מג'וריים, לא מספיק לי. רוצה ללמוד תאורה , פירוק והרכבת אקורדים, אילתור בהרפג'יוים, ללמוד על סולמות. בקיצור להרחיב אופקים.. ואני פונה אלייכם.. יש איזה שהו ספר שאתם ממליצים לי עליו?! או אתר באינטרנט ... תודה רבה מראש.

jazzistco

New member
יש'ך תיאבון בריא...

על תקנה שום ספר! תחפש מורה טוב... אני אומר מנסיון...

Ben LeVi 232

New member
לגבי מורה...

המורה שלי לא ממש יוזם לימוד תיאוריה. יותר לומדים כל מיני קטעים לנגן. מה לבקש ממנו שלימד? איזה נושאים?

jazzistco

New member
יש מורים ששמים

דגש חזק על תיאוריה ויש כאלה שפחות... (או שבכלל לא) אני אישית בעד אלה ששמים את הדגש הזה. מורה שרק מלמד אותך לנגן "כל מיני קטעים" ולא מקנה לך ידע תיאורטי הוא לא מורה טוב, זאת דעתי.

wommer

New member
מצטרף ושואל ומוסיף עוד.

אם אין כסף למורה? אם אין זמן כל כך למורה? מוסיף לקהל הרחב(ואולי גם למנהלים) במאמרים מצאתי רק שני מאמרים ללימוד על סולמות, והמון אתרים בקישורים ללימוד תיאוריה(כללי, בסיסי, מתקדם וקל) 1. למה אתם לא מוסיפים עוד מאמרים?? 2. איזה אתר אתם ממליצים לי כדי להתחיל ללמוד תאוריה(הבנתי גם שכדאי להתחיל מסולמות). תודה רבה לכם, ערב טוב...

Molchansky

New member
כמה תשובות

למי שאין כסף למורה או זמן, זה בעייה אי אפשר ללמוד תיאוריה דרך האינטרנט בצורה מקצועית ורצינית אני למשל חי כמו עני כי כמעט כל הכסף שלי הולך ללימוד מוזיקה אני לא מצפה שאחרים גם יעשו את זה אבל זה רק בשביל להסביר שכל אחד עושה את הבחירות שלו ולכל אחד יש סדר עדיפויות משלו עכישו לגבי לימוד תיאוריה באינטרנט, תיאוריה זה לא כמה חוקים שלומדים וזהו זה תחום רחב מאוד שלוקח שנים להתמקצע בו חוץ מהלימוד התיאורטי מטקסטים צריך גם לתרגל כמו שצריך במעשי התיאוריה והמעשי שזורים זה בזה. אז אין מה לצפות לקבל אתר או מאמר שיתנו לך את זה, כי בחיים לא יהיה כזה דבר. הדבר שאתה יכול לעשות זה ללכת לחנות של ספרי מוזיקה ולקנות ספרי תיאוריה מקצועיים, ספרים שמתעסקים בנושאים ספצפיים ולקנות את חוברות התירגול של אותם ספרים. האינטרנט יכול להיות מצויין לבעיות או שאלות קטנות וממוקדות אבל לא מעבר לזה. אם אתה רוצה ללמוד תיאוריה בצורה רצינית ומקצועית תקריב משהו בשביל לפנות זמן וכסף למורה. אם אתה רוצה בצורה קצת פחות רצינית תקנה ספרים מקצועיים ואן אתה רוצה בצורה שלא תוביל אותך לשום מקום תשתמש באינטרנט.

jazzistco

New member
../images/Emo45.gif no pain = no gain

אי אפשר ללמוד לדוקטורת ולהיות מוסקאי או נגן וירטואוז, ובטח שלא בעת ובעונה אחת. ישנם אנשים שבשביל להיות נגן מוכשר ומצליח ביותר, הם לומדים את כל הדברים הללו שאנחנו מדברים עליהם בקונסרבטוריונים/מכללות/אקדמיות גבוהות למוסיקה וכו'... - זה פשוט מקצוע לכל החיים.

מכללת bpm

New member
לימוד תאוריה

תראה. יש דברים בתאוריה שאפשר ללמוד לבד מספרים. כדי ללמוד תאוריה בסיסית אתה יכול לקנות את ספרה של דליה כהן- שמע וידע. שהוא כתוב נחמד ומסביר בבהירות את התאוריה האלמנטרית. אבל, כדי להפיק תועלת אמיתית מסתם חוקים יבשים יש צורך ללמוד בצורה מסודרת ויסודית. אמנם אני לא הכי אובייקטיבי אבל כמנהל מחלקת המוסיקה במכללת bpm אני יכול להמליץ לך בחום על לימודים במכללה. לפחות אתה יכול להכנס לאתר המכללה ולהתרשם.בכל אופן, אם יש לך שאלות מסוימות אתה יכול תמיד לשאול אותי כאן. רק תזכור שזה לא באמת תחליף ללימודים מעמיקים במקום מסודר שיודע את העבודה בצורה המקצועית ביותר

למעלה