למידת תנועה

_alon_

New member
למידת תנועה

שלום, אני לא יודע אם הפורום עוסק גם בזה אבל ננסה. הרבה פעמים אמרו לי שכדי שהגוף יזכור תנועה מסוימת יש לבצע אותה שוב ושוב ושוב... יש גישות שאומרות שיש לבצע את התנועה לאט ויש שבמהירות האמיתית. נניח ויש מספר שתנועות שאני רוצה "להטביע" בתוכי שיהיו אינסטנקטיביות או שישלפו במהירות ללא מחשבה כמו היד צריכה להיות פה, פחות מתח שם... כיצד מומלץ לעשות את זה?

nutmeg

New member
זיכרון תנועתי

"קיים ובועט" כמעט אצל כל אחד, השאלה למה הוא נחוץ. בסרט של צ'רלי צ'פלין "זמנים מודרניים" יש קטע שמראה אותו עומד ליד פס יצור ועושה תנועה שוב ושוב עם כלי שדומה למפתח שוודי... וכשהוא יוצא הביתה התנועה מלווה אותו וכל דבר שנראה לו כמו אום - הוא מסובב, גם אם מדובר על כפתורים על החזה של איזו מטרוניטה. אני למשל - משתמשת בזיכרון תנועתי כשעלי לשלוף מהזיכרון מספרי טלפון. אני מבצעת את התנועה של היד על המקשים ונזכרת. חוצמזה - שאל כל רקדן או את כל מי שמתאמן בקאטות בקרטה או טאי צ'י: הדרך לזכור את משפטי התנועה - מהפשוטים עד המסובכים היא לבצעם שוב ושוב ושוב עד שהגוף יודע. העניין של מהירות השליפה ואיכות הביצוע מגיע עם הזמן, ואני מניחה שגם כאן, כמו בכל אסטרטגיה עליה מדברים, יהיו אנשים שיצטרכו פחות זמן וכאלו שגם הרבה זמן לא יעזור להם. יש אנשים שתנועה במרחב היא ממש לא החלק החזק שלהם. [תוך כדי כתיבה אני נזכרת שלפני כמה שנים הלכתי לשיעורי 'מדרגה' באירובי. כולם היו מול המראה עם המדרגה הארורה והתבוננו במורה שעלתה וירדה כשהיא מסבכת לריקוד את העלייה והירידה תוך נפנוף בידים וכו'. לפני היתה אישה אחת... שהביצועים שלה לא דמו בכלל למה שנדרש. היא כל כך הצחיקה אותי שלא יכולתי גם לעמוד מאחריה וגם לבצע שיעור שלם. היא פשוט לא הבינה מה צריך לעשות עם הגוף כדי להגיע מנק' מסויימת לנק' אחרת בדרך שהמורה הדגימה... הרגה אותי מצחוקים - מהלשות!?]

_alon_

New member
אני אחדד את השאלות

השאלה מגיעה מקראטה. בטאי-צי מתרגלים כל דבר לאט לאט וטוענים שכך זה יוטבע עמוק יותר וברגע "האמת" ישלף. בקראטה מתרגלים במהירות האמיתית בדרך כלל. --> האם יש גישה יותר נכונה? נניח ואני רוצה לשפר 5 תנועות ויש לי שעה לתרגל כל יום. --> האם נכון יהיה לתרגל במשך אותה שעה את חמש התנועות או אולי תנועה אחת כל יום? או אולי כל שבוע ואז לעבור לתנועה אחרת? --> שמעתי על תרגולים ע"י דמיון שאף השפיעו על מערכת השרירים, האם יש למישהו מאמרים בעניין?

nutmeg

New member
ניסיון לענות

אם אתה רוצה לשפר 5 תנועות שנמצאות על רצף - חשוב לתרגל את הרצף כולו ולא תנועה תנועה. המעברים בין התנועות חשובים לא פחות מהתנועות עצמן. אם בקרטה וטאי צ'י עסקנן, הרי שהם משלימים אחד את השני. כשנתקעים בקרטה ולא מצליחים להשתפר, פעמים רבות דווקא לימודי טאי צ'י 'משחררים' משהו, למרות שלא מדובר באותן קאטות ותנועות. בקיצור, אין רצפטים. אני לא מאמינה שיש 'גישה אחת' שהיא יותר נכונה, אל איחסי גומלין בין הלמידה עצמה לבין הלומד. אפשר לשאול היכן אתה מתאמן? אצל מי?

למעלה