למידת JAVA באונ'

jan777

New member
למידת JAVA באונ'

שלום חברים, רציתי לדעת האם ניתן להכנס לקורס של למידת JAVA - רמה בסיסית באוניברסיטת תל אביב או כל אונ' אחרת במרכז רק בשביל ידע בסיסי בזה כלומר לא לתואר או לימוד אקדמאי או משהו כזה. אני תיכוניסט. כמה דבר כזה,באם זה אפשרי אמור לעלות? מה הקורס מכיל? תודה לעונים

ELIELI22

New member
אפשר באופ'

אני לא עשיתי את הקורס הבסיסי אבל אני ממליץ לך עליו. כמו כן אם תכנס לשיעור ללא לשלם אף אחד לא יסלק אותך אני מאמין. אם אתה רוצה נקודות אקדמיות אתה תצטרך לשלם . הנחיה רגילה בערך 1700 ש"ח , הנחייה מלאה בערך 2000 ש"ח . (אני מאמין שיש הנחה לתיכוניסטים). מידע נוסף http://www.openu.ac.il/interested/

jan777

New member
תודה לך + עוד קצת שאלות

ראיתי שאתה מבין אז אני ארשה לעצמי ברשותך
אני מעוניין ללמוד עד לרמה של 5 יחידות מדעי המחשב של בגרות ראיתי 3 קורסים שנראה לי מתאימים: 1)מבוא למדעי המחשב ושפת Java (20441) 2)מבוא למדעי המחשב ושפת Java א (20453) 3)מבוא למדעי המחשב ושפת Java ב (20454) אני לא יודע אבל איזה מהם תואם לכל ה 5 יחידות בשפת ג'אווה. לא הבנתי מפירוט החומר מה מספיק למה והם לא מציינים מה תואם ל 5 יחידות. האם רק הראשון יספיק? יש לך מושג? והאם כל קורס הוא בסביבות ה 1700 ש"ח? אפשר לקחת שני קורסים במקביל? תודה לך.

ELIELI22

New member
אני לא מכיר את תוכנית הלימוד בתיכונים

למיטב ידעתי הקורסים באים עם ספרות מלאה ומטלות . הקורס הראשון מכיל ככל הנראה את כל החומר של הקורסים א'+ ב' . אפשר לקחת יותר מקורס בסמסטר . אין תנאי קבלה לקורסים ראשוניים , קורסי המשך ידרשו ציונים של הקורסים הראשונים. (ציון טוב (לפי ההגדרה בקורס) או לפחות סיום בהצלחה (מעל 60)).

vinney

Well-known member
למה אתה לא מנסה ללמוד לבד?

סך הכל אפשר לקחת ספר (יש שרשור ספרים בטאגליינס פה, וגם בשאלות נפוצות של פורום שפות תכנות), וללמוד לבד, חבל על הכסף. אם אתה לא מסתדר עם לימוד עצמי - אפשר לקחת את המבוא למדעי המחשב של האו"פ (שאחר כך, אם תוציא ציון טוב, יתן לך אולי פטור באוניברסיטה כשתתחיל ללמוד), או לקחת קורסים מקצועיים בבתי ספר כמו ג'ון ברייס, סלע, וכד'

jan777

New member
אתה ממליץ לקחת קורס מקצועי בג'אווה בג'ון

ברייס? תודה.

vinney

Well-known member
לא יכול להמליץ, לא מכיר את הקורסים

אבל אם אתה רוצה ללמוד שפת תכנות - הייתי מציע לחשוב על לימוד עצמי או קורס מקצועי, לא קורס אקדמי, הם לא נועדו לזה.

iiddoo

New member
חבל על המאמץ

קורסי המבוא לא מספקים בד"כ היכרות אינטימית עם השפה ומיועדים להקניית עקרונות בתכנות והיכרות כללית. אם אתה מתחיל מאפס, אז אולי זה דווקא כן רעיון טוב, אבל אם כבר יש לך ידע בתכנות אז הייתי ממליץ לך על הספר Thinking in Java של Bruce Eckel שמסביר טוב מאוד את עקרונות הOOP וגם את השפה עצמה - לדעתי, ספר מצויין למתחילים.

ELIELI22

New member
ממממ

כשאני למדתי (קורס שכבר לא קיים) ב2002 באופ היה קורס מבוא למדעי המחשב ושפת C++ וקיבלתי מושג די טוב לגבי C (לא ממש לגבי C++ הם רק נתנו שם מושך) . לאחר מכן בקורסים מתקדמים נדרשים לידע מעמיק יותר בנבכי השפה .

iiddoo

New member
לא יודע איזה קורס מבוא למדת

אבל בקורסי מבוא המטרה היא באופן מוצהר ללמד עקרונות תכנות ולא שפה ככה שמושג אני בטוח שקיבלת, אבל בשביל לרדת לנבכי השפה אין תחליף לפתיחת ספרים וניסיון. שום קורס באונ' לא יחפה על זה - ולדעתי טוב שכך.

ELIELI22

New member
אף לילה לא ישנים ...

JAVA JAVA PROXY PROXY הזכור מימי זהו זה

למעלה