למיכלוש מהפורום יש פסנתר חדש!

E1982

New member
למיכלוש מהפורום יש פסנתר חדש!

אז אני חושב שכולם צריכים לאחל לה מ-ז-ל ט-ו-ב !!!
תתחדשי !

מיכלוש7

New member
../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif

אוף... רציתי שזאת תהיה אני שאספר להם את החדשות המרעישות!!! אבל אם כבר לקחת לי ת´תפקיד... אז... היום הגיע אלי הפסנתר ה1 שלי!!! אני ממש מתרגשת!!!
קצת פרטים: פסנתר "אוקטובר אדום" (רוסי למי שלא יודע...) כולם המליצו לי על הפסנתר הזה... אבל לא קניתי אותו בגלל שכולם המליצו לי, אלא פשוט התאהבתי בו!
יד שניה כמובן... הוא בערך בן 8 אני חושבת, אבל המוכר אמר שקודם הוא היה אצל ילדה שכמעט ולא נגנה בו (איך אפשר???
) ולכן הוא ממש כמו חדש!
בכל אופן, הלכתי לבחור אותו במוצ"ש, והיום באתי הביתה... ונחשו מה היה שם??? פסנתר!!! אוי... כמה חכיתי לרגע הזה...
זה כזה כיף שיש פסנתר בבית ואני לא צריכה להסתמך על הטובות של אנשים אחרים!!!

מיכלוש7

New member
קניתי מאדם אחד שקונה משפץ ומוכר

פסנתרים, בהתחלה ממש התלבטתי בין זה לבין פסנתר אחר אנגלי ממש מדהים אבל בסוף בחרתי בשלי כי המוכר ממש המליץ (למרות שהוא עלה פחות!) כי הפסנתר האנגלי היה בן 70, ושלי ממש חדש!
עלה לי 4,500, ויחסית לפסנתר הזה זה ממש זול כי בחנות רגילה לא הייתי מוצאת כזה בפחות מ5,500! (ואני יודעת... בדקתי!)

מיכלוש7

New member
וואו!!! תודה לכולם!!! ../images/Emo24.gif

זה נחמד שאנשים מראים לי שאכפת להם ממני!!!
(בניגוד לחברות החוצפניות שלי שאפילו לא שאלו אותי איך הפסנתר!
) אבל... יש לי בעיה אחת קטנה בפסנתר, יש 2 תווים, שכשלוחצים על הקליד, שומעים חוץ מהתו גם רעש לוואי מוזר כזה, (כמו פצפוץ!) אבל לא תמיד! זה בא בתקופות... לפעמים יש ת´רעש, ולפעמים לא! מה זה אומר???

Mr Peiser

New member
זה קורה הרבה..

דבר ראשון תנסי להוריד כל מיני דברים שהנחת על הפסנתר (אם הנחת) ולנסות לחזק את ההברגה של הברגים שמתחברים למכסה של הקלידים. כמעט תמיד זה עוזר. ואם לא קראי למכוון והוא יעלה על התקלה בצ´יק.

יכולות להיות כמה סיבות...

1. לפעמים כשיבש או חם, אז העץ מתרחב, והמתכת (בעיקר המיתרים) מתכווצת. אז יכול להיווצר מצב שההבדלים בין הנפח של העץ למתכת יוצרים דיסונאנסים (זיופים) בויברציות של המיתרים, כלומר, הצליל. עם זה אין מה לעשות, פשוט לחכות שהמזג אוויר השתנה (או בעצם להדליק מזגן...
) 2. תבדקי, כמו שגל אמר, אם אין שום חפץ על הפסנתר, או איזשהם כלי זכוכית או מתכת בסביבה של הפסנתר. קורה לי הרבה שאני שומע ציפצוף מעצבן כזה על צליל מסוים, ואחרי חצי שעה מגלה שזה איזה אגרטל זכוכית שנמצא בצד השני של החדר בכלל, אבל מכיוון שהויברציה של צליל מסוין של הפסנתר תואמת בדיוק את הדחיסות של האגרטל, זה יוצר ציפצוף מעצבן (טוב, זה כבר ניכנס לתחום הפיזיקה)... 3. יכולה להיות בעיה עם המיתר עצמו. שהוא פשוט ניחלש מסיבה זו או אחרת (אני מניח שהמיתרים לא חלודים...) בפסנתר שלי היה מיתר אחד שעשה את זה, כנראה בגלל עייפות של המתכת. עם זה אין מה לעשות, רק להחליף מיתר. זהו. יכולות להיות עוד אינסוף סיבות, האמת, אבל אלה רק הכמה שאני נתקלתי בהן עד עכשיו עם הפסנתר שלי.

מיכלוש7

New member
והנה אני הולכת להרוס לך ת´תאוריה...

1. ממש לא נראה לי שיבש או חם בבית שלנו... במיוחד לא בתקופת החורף! (ואין אצלנו תנור...) 2. אין לי שום דבר על הפסנתר!!! אני שונאת לשים שם דברי-זה הורס את היופי של הכלי! ההורים שלי לוחצים עלי כל הזמן שאני אשים שם "חפצי נוי", אבל... זה לא הולך להם!!! ומ´זתומרת כלי זכוכית או מתכת בסביה? זה נמצא בסלון!!! אני משערת לעצמי שיש שם חצפי זכוכית או מתכת, אבל הדבר היחד שיש לעשות נגד זה זה להוציא את כל מה שיש לי בסלון החוצה??? חוץ מיזה, למה שכלי בקצה השני של החדר ישפיע על הפסנתרוש שלי??? 3. המיתרים שלי לא חלודים ולא חלשים וגם לא עייפים, כי היה אצלי מכוון לפני יומיים! ולא נראה שזה יכול לקרות כ"כ מהר... חוץ מיזה, כמו שאמרתי, זה לא תמיד! רק ב"תקופות" (עכשיו נגיד זה בסדר... אבל כזה לא... אני פשוט לא יכולה לנגן עם הצפצוף הזה! הוא מעצבן!)

Mr Peiser

New member
אז כנראה שווקא הפסנתרן הקטן צודק

ייתכן שיש כלי כלשהו בחדר, לא יציב כל כך וכנראה די קטן, או חלק רופף בפסנתר שגורם לכך. תבדקי טוב טוב.

Bandersnatch

New member
תבדקי את הגלגלים של הפסנתר..

אצלי למשל הריצפה לא כל כך ישרה אז תמיד יש גלגל אחד באויר והוא בצלילים מסויימים מתחיל לרעוד/להסתובב וכו´. אם זאת הבעיה אז פשוט שימי חתיכת עץ מתחת לאותו גלגל. יכול להיות שיש חלקים מסויימים שלא מוברגים כמו שצריך (המעמד של התווים, המכסה וכו´). (כל הבעיות האלו קרו לי!
).. דרך אגב, כדי שתוכלי למקד את מקור הרעש (זה יעזור למציאת הבעיה) פעם הבאה שתנגני ויהיה את הציפצוף תנגני כל הזמן את אותו התו אשר "גורם" לאותו רעש ונסי להתמקד במקור הציפצוף. אם זה ממש מתוך תיבת התהודה של הפסנתר אז יכול להיות או שמשהו נכנס לשם (שמעתי על מישהו שהיו לא עכברים וחרקים בפנים! - לא סביר שיהיה אצלך כי הוא עבר תנודות קשות לא מזמן), או שיש לך באמת מייתר רופף (מכוון גרוע?!).. בכל מקרה, בהצלחה ונגינה פורייה

מיכלוש7

New member
תודה רבה לכולכם על העצות!

השתמשי בכולם... כלומר, אני עדיין לא יודעת מה היתה הבעיה, גם המורה שלי חושבת שזה בגלל שיש אצלי בסלון איזה כלי באותו גובה של המיתר המסוים והוא זה שמפריע לצליל... אז קצת הזזתי כל מיני חפצים לא שימושיים בסלון, ולבנתיים עוד לא נתקלתי בבעיה שוב, אני מדגישה את הלבנתיים כי גם קודם-זה לא היה תמיד אלא לפעמים! נקווה שהרעש הקרצייה לא יחזור!!! לא נראה לי שזה בגלל שנכנס לי משהו (אבק/חרק) לתוך הפסנתר, כי רק עכשיו כיוונו וניקו אותו, ואני בקושי פותחת אותו, אז מאיפה כבר יכול להכנס??? ואני ממש מקווה שזה לא מיתר רופף... למה אז אין לי יותר מידי מה לעשות בנידון... (והמכוון שלי מעולה! אני סומכת עליו! לא לחינם בזבזתי 300 ש"ח!) אממ.... מזה הגלגלים של הפסנתר? הרעש בא מתוך הפסנתר, אבל יותר לכיוון מעטלה כזה, זה אומר שזה מהגלגל? איפה הם נמצאים בכלל???

למעלה