למיכל דליות שלום

רותם א3

New member
למיכל דליות שלום

לי שלושה ילדים. ביתי הבכורה עזבה את הבית לפני כמה חודשים עקב מחלוקת עימי ואינה מוכנה להיות עימי בקשר בכלל. בעלי נפטר לפני כמה שנים , ומסכום שהצטבר חלקו חסכתי גם בעצמי עבורה ישנה קופה ובה הכסף שלה והיום היא נמצאת אצלי, עלייה אני שומרת למטרת כסף לדירה ראשונה , חתונה וכיוב'. ביתי היום בת 20 כמעט, ודורשת את הכסף . אני חוששת שמבחינתה אין לו מטרה או אולי מטרה חלקית לממן את לימודיה ולמחייה שברור שזה יגמר תוך זמן קצר. מבחינה חוקית אני יודעת שאני אמורה להעביר אליה את הסכום, בסך הכל אני שומרת לה עליו אצלי. שאלתי היא האם כדאי להעביר לה את הכסף או להתעקש ולהשאירו אצלי על מנת שלא יבוזבז לריק. תודה

המפתח - דיאלוג בונה ...

שלום רב רותם, מציעה לך בראש ובראשונה לא לוותר על דיאלוג עם בתך. ישבו את המחלוקות ביניכן והגיעו להסכם גם בעניין הכסף. אם תתקשו לעשות זאת בעצמכן, הציעי לה לפנות לגורם מפשר, מגשר, שיעזור לכן לעשות את ההפרדה ולהישאר ביחסים טובים. בהצלחה, עינת

survivorrr

New member
זהירות - מלכודת.

יותר מכל דבר אחר את זקוקה ליעוץ משפטי. דחוף ביותר. זה לא על חשבון הצורך בשיקום יחסים עם הבת, אלא בנוסף. בכלל לא בטוח מה שאמרת שמבחינה חוקית את אמורה להעביר לה את הכסף. אם אני מבין נכון (ואינני משפטן) את - ורק את - היורשת החוקית של בעלך המנוח - אלא אם הוא השאיר צוואה המשנה את המצב. אם לאחר בירור משפטי (שהוא לדעתי MUST) יתברר שאת היורשת הבלעדית - זכותך (ולדעתי גם חובתך כאם) לקבוע באופן בלעדי את היעוד של הכסף. במקרה כזה אל תיכנעי לשגיונות הבת. היא בסך הכל בת 20. רק עכשיו היא בתהליכי מעבר מהמגרש של הקטנים למגרש של הגדולים והכללים במגרש של הגדולים עוד לא ברורים לה. הכסף מאד קורץ לה ולדעתי היא עוד תפתח במלחמה עליו. להפקיד בידה את מה שצברת לעתידה - לא אחראי. לכי ליעוץ משפטי ללא דיחוי. רצוי מאד אצל עורך דין המומחה בצוואות, ירושות וחוק יחסי ממון. אם תרצי - אוכל ליעץ לך.

למעלה