למיכל, המהוללת ואחרים - עדכון לגבי סלט העוף

אמרלדה

Active member
למיכל, המהוללת ואחרים - עדכון לגבי סלט העוף

הצעתי אותו פה בשתי גרסאות:
1. פיסות עוף צלוי, חסה חתוכה, מלפפונים חתוכים דק, בצל ירוק (ומי שרוצה קצת פלפל חריף ירוק קצוץ) בתיבול לימון ושמן זית.
2. כנ"ל, אבל במקום בצל ירוק חצי חבילה נענע, חצי חבילה פטרוזיליה, ותיבול "נושך" יותר, עם מלח ולימון, כדי ליצור טעם דומה לטאבולה.

הגעתי למסקנה, אחרי שעקבתי אחרי שניהם, שהאופציה הראשונה יותר מוצלחת. היא גם שורדת יותר, ואפשר בהחלט להכין אותה יום מראש.
באופציה השנייה, המלח כמובן מוריד מים, הנענע נובל ונעשה קצת מריר. אז כדאי להכין רק אם רוצים לאכול אותה מיד. ובינינו? אני אוהבת את
הטאבולה - קינואה שלי הרבה יותר.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
תודה על העידכון. מאד אוהבת נענע בסלטים, אולי אפשר להוסיף

אותה ברגע האחרון ממש?
 

אמרלדה

Active member
כן. בהחלט אפשר. אבל זה לא רק הנענע, זה המלח

כי כשאת שמה עשבי תיבול, זה דורש מלח. כשאת שמה את האופציה הראשונה - לא.
אה, נדמה לי ששמתי תפוז ולא לימון באופציה הראשונה. לא חשוב, שניהם ילכו.
המלח מוריד את המים. נענע ופטרוזיליה ללא מלח לא הולכים אצלי טוב בלשון.
אז הפתרון הוא באמת לשים את שניהם ברגע האחרון.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל


 
למעלה