למיכל - שאלת דייסות

אמא דוש

New member
למיכל - שאלת דייסות

מיכל שלום, ביתי בת 5 חודשים. היא יונקת בלבד, אבל בגלל שהיא כבר מנסה לשבת מסתכלת לנו בצלחת כל פעם שאנחנו אוכלים, שאלתי את רופא הילדים אם אפשר להתחיל להוסיף לה דייסות ו/או פירות וירקות. קיבלנו אור ירוק לדייסות, אך לא לירקות ופירות (לחכות עד גיל 6 חודשים), ולכן רציתי לנסות לתת לה דייסת קורנפלור. הבנתי ששתי הדייסות שמותרות לשימוש לפני גיל 6 חודשים הם קורנפלור ואורז, ואני לא רוצה לתת לה דייסת אורז בגלל סכנת העצירות (מספר היציאות ירד מאד מאז שהתחלנו לתת טיפות ברזל). אני מעוניינת לתת לה דייסת קורנפלור על בסיס חלב אם שאוב, והשאלה היא האם עדיף להכין לה מאבקה, או לבשל לה מקורנפלור רגיל (מצד אחד, אני לא רוצה לתת לה את כל החומרים המשמרים/מייצבים שיש באבקות קנויות, אך מצד שני - כשמבשלים חלב אם זה הורס את מרכיביו התזונתיים). ודרך אגב - אשמח לקבל מתכון לדייסת קורנפלור ביתית... תודה
 
מצטערת לאכזב אבל...

אני לא מבינה למה את מעונינת לתת לה דיסת קורנפלור. למה למהר? למה לא להמתין למתן מוצקים מסודר ולפי ההמלצות? למה קורנפלור? מה יש בקורנפלור? מלבד קלוריות ריקות? האם היא בתת משקל? כתבתי רבות פה על דייסות ממליצה לך לבצע חיפוש ולקרוא. אל תבהלי מתשובתי אני באמת לא מוצאת טעם או הגיון . אשמח לענות לך על כל שאלה ובמידה ותבחרו לתת קורנפלור אשמח להנחות אותך בהכנה. בתאבון
 

אמא דוש

New member
התנסות במרקם קצת אחר...

אני לא רוצה לתת לה כמות שתחליף ארוחה - רק לטעום כפית או שתים. בינתיים היא ליקקה מלפפונים ובננות, אבל הבנתי שזה לא מומלץ. אז אני רוצה פשוט לתת לה משהו חדש, כי היא מאד מתלהבת מהאוכל שלנו. אבל כמו שבעלי אומר, יכול להיות שפשוט משעמם לי...
 
מיכל שאלה בנוגע לאבוקדו-

כשאני שמה לקטנה בפירות של הבוקר אבוקדו נשאר לי לפחות עוד חצי אבוקדו ואני משאירה אותו במקרר למחרת. האם באבוקדו הזה (שנשאר במקרר) נשמרים כל הויטמינים או שרק אם הוא נאכל באותו רגע כמו יתר הפירות והירקות הם נשמרים?
 
הי דניאלה של א

תמיד עדיף לאכול מיד לאחר החיתוך כדי שהויטמינים לא יתחמצנו באוויר. אפשר להזליף מס' טיפות לימון סחוט על האבוקדו כדי שלא יתחמצן או יתחמצן פחות או לחלופין לכסותו. יש לי עוד פתרון
- לאכול את החצי השני ולמחרת לפתוח חדש.. בתאבון
 
אמא דוש

חשיפה מוקדמת למוצקים עלולה לגרום לרגישויות למזון ובעיות עיכול עתידיות. נכון, קורנפלור אינו נחשב לאלרגני אך הוא מוסף בבתי חולים ובכלל כתוסף של קקלוריות ריקות לתינוקות רכים שחייבים תוספת קלוריות מבלי לחשוף את קיבתם העדינה למוצקים אחרים. לדעתי אתם ממהרים מדי. בטוחה שהבת לא משועממת כמו שאתם חושבים (-:
 

gatali

New member
סליחה שאני מתערבת אבל אני בדעה

אחת עם מיכל
ממרומי שנה וחודש של הורות אני יכולה להגיד שלך שעוד יהיו לך כ"כ הרבה ימים ופעמים שתתני לה לאכול "רגיל", שלפעמים תרצי שהיא תחזור לינוק בלעדית
, כל ההתעסקות בהתחלה עם רסקים, כתמים על הבגדים... התינוקת לא מתשעממת מהחלב, היא לא יודעת יש משהו אחר. ההתעניינות שהיא מראה לגבי הצלחות שלכם זה לא בגלל שהיא רוצה לטעום, כי אם היא רואה משהו צבעוני, חדש. הבן שלי בן שנה וחודש, התחיל לטעום מוצקים בגיל חצי שנה (לפי הספר), ועדיין-בגילו המופלג, מעדיף ציצי על פני משהו אחר. דייסת סולת נדחתה בשאת נפש עם הבעות של "מה נתת לי לאכול???". בקיצור, תמתיני עוד קצת. הנקה בלעדית עד גיל 6 חודשים מומלצת על ידי ארגון הבריאות העולמי, ולא בכדי.
 

ronars

New member
אני בדעה אחרת

התחלתי בדיוק כמו שאומרים חצי שנה,הקטנהיורקת בקשת בכלל לא מתלהבת מכלום,כשהיתה קטנה יותר התעניינה ולא נתתי לה כלום,לדעתי כשהם קטנים אפשר להרגיל אותם כי הרצונות שלהם פחות מסיביים לכן התנגדות פחותה,במחשבה לאחור חבל שלא נתתי לה ללקק קצת דברים,פעם כל התינוקות בגיל ארבעה חודשים נישנשו מרקים.
 

מתי11

New member
נכון אבל,

לי ילדה בת 21 ואני זוכרת שהתחלתי לתת לה מיץ גזר/תפןחים בגיל חודש-חודשיים והיא ינקה עד גיל 10-11 חודש. היום ידוע כי חשיפה מוקדמת למוצקים(כולל מיצי פירוט וכו'...) היא הגורם לאלרגיות .נעשו מחקרים רבים על כך. לכן אירגון הבריאות העולמית ממליץ הנקה/תל"מ עד גיל לפחות חצי שנה. אני מסכימה איתך שבגיל "מבוגר"
, מעל שישה חודשים הם כבר מבעים רצונות ואולי קשה יותר לאכיך,צריך הרבה סבלנות. תשימי את הילד/ה שלך לשבת איתך כשאת אוכלת - זה עוזר. מתי
 

טאש

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif חלב אם אינו משעמם

הרכבו משתנה בהתאם לגיל התינוק, השעה ביום ועונות השנה. וגם - מושפע בטעמיו ממזון האם, ולכן - מגוון ולא משעמם. (לכן גם תינוקות יונקים פתוחים יותר לקבל טעמים שונים מתינוקות הניזונים מפורמולה, שהיא באמת "משעממת" - כל יום כל היום - אותו הטעם בדיוק.....
 

happpy

New member
למיכל - שאלת ביסקוויטים

אני רוצה להתחיל לתת לבני לכרסם על ביסקוויטים, בעיקר כי נראה לי שהוא היה נהנה מזה. הבעיה היא שלא נראה לי שכל מה ששמים בביסקוויטים, אפילו לתינוקות, בריא. האם יש אפשרות להכין לבד ביסקוויטים. האם ידוע לך על מתכון כלשהו? תודה
 

gatali

New member
גם אני התחבטתי רבות בענין הזה-

אפשר להכין עוגיות טחינה (אאל"ט מכיל גם חמאה) תנסי לשאול בפורום הורות טבעית אם יש להם רעיונות
אני ויתרתי בסופו של דבר ונמנעתי מלתת לו עוגיות ודברי מאפה מתוקים, עד לשלב בו הוא נכנס לגן וכבר לא היתה לי שליטה על מה שקורה שם. בבית בכל מקרה אני לא נותנת דברים כאלו.קלוריות ריקות,תוספי מזון מיותרים.. מעדיפה לתתלו קלמנטינה או בננה. אני מנסה ללמוד דרכו על הרגלי תזונה נכונים. לא חייבים לנשנש כל הזמן משהו, דברי מתיקה (כמו עוגיות) הם צורך שלנו,המבוגרים, שיענה על חסך כלשהו, והילדים שלנו עדיין לא שם, בשבילם האוכל הוא רק מזון.
 

happpy

New member
מה דעתכן על המתכון הזה

לעוגיות שיבולת שועל עם שינויים קלים. האם מותר לתת שומשום לתינוק בן 8 חודשים? גרעינים אני מאמינה שמהווים סכנת חנק, האם נראה לכן שאפשר לטחון אותם ואז להוסיף?
 
הזהרה לגבי עוגיות טחינה

חשוב לזכור כי טחינה =שומשום=אלרגן מס' 1 בישראל!!! משרד הבריאות מתריע מפני מתן טחינה ומוצריה לפני גיל שנה. בתאבון
 
למעלה