למילים שלנו יש כוח רב ליצור את המציאות שלנו.

elar84

New member
למילים שלנו יש כוח רב ליצור את המציאות שלנו.

את זה אני מניחה, כולם כבר יודעים.
המחשבות, או יותר מדויק האמונות שלנו, מה שחקוק אצלנו בתת מודע, הם אלה שגם עוזרים ליצירת המציאות כפי שהיא.
אם נניח אני מדבדחת ואומרת משהו עצמי שהוא כלל לא נכון, שאני גם לא מאמינה בו.
האם גם אז למילים יש כוח עליי?
אתן דוגמא: אם אני חושבת על עצמי שאני ממש חכמה, אין לי איזה אישיו עם העניין. בשיחה עם חברים יוצא לי לצחוק על עצמי ולהגיד, כן זה קרה לי כי אני ממש בלונדינית טיפוסית.... האם גם כאן יש השפעה?

ועוד שאלה, אם אני באמת לא טובה במשהו, ברור לי שיש מליון דברים בהם אני טובה ואיפילו מצוינת, אבל התחום הזה אני באמת לא הכי טובה.
אם אני מעידה על עצמי שאני לא טובה בזה, האם לא כדאי להשתמש במילים אני לא טובה, אלא לנסח את זה אחרת, כמו אני רוצה ללמוד על הנושא הזה עוד? או שזה בסדר להגיד את האמת כפי שהיא? הרי אנחנו לא מושלמים, ומן הסתם שבחלק מהדברים אנו טבים ובחלק פחות.

מה דעתכם?

רותי 11

New member
כן למילים יש כוח ואפילו עצום

אבל המילים לבד לא תמיד תעשנה את זה
כי כמו שאת בטח יודעת כאן יש את אפקט
הזמן ככה שאם אמרתי משהו יש לי מספר
שניות לשנות את זה.
ומצד שני אם את אומרת אני לא טובה זה
דווקא יוצא לטובה משום שהמוח לא מזהה
את המילה לא אז יוצא שאת אומרת לעצמך
שאת טובה בעצם.
אבל בגדול אם אנחנו חוזרים על ביטוי
מספר פעמים ולא משנה אם זה לא באותה\
סיטואציה זה כבר מחלחל פנימה זה אומר
שאת כנראה באמת מאמינה לזה ולא מעיזה
לומר את זה ברצינות ואז בדרך של הומור
זה יוצא

רותי 11

New member
זאת לא תיאוריה זה מדעי

עניין "הלא" ושנית בגלל שאת בכללי
כנראה חושבת שלילי ומאוד סקפטית
אז מן הסתם את מרגישה את זה

בר 223

New member
בעיקרון מסכימה בכל ליבי עם התאורייה שמילים יוצרות מציאות,אבל

הקושי העצום ליישם את זה בחיי היומיום
אני עובדת על זה ומשתדלת אבל לפעמים בנקודת השפל הכי הכי נמוכה שלי נופלת ואומרת לעזאזל ,אולי מה
שקרה לי מגיע לי ,ואולי זה השיעור שלי בחיים ואז בעצם אני מכניסה את עצמי ללופ שאם זה השיעור שלי בחיים אז זה בסדר ואני מקבלת את כל הקשיים העצומים באהבה
בקיצור אני עובדת על עמני כל הזמן ומקווה שיהיה רק טוב

וסליחה על החפירה על הבוקר ,פשוט זה מה שיצא ממני

elar84

New member
יש בזה משהו

לעיתים אני מתבדחת על הגיל שלי, אני צעירה אבל בגלל שהחלפת קידומת היא אישיו אז זה מצחיק אותי.
אני צעירה, מרגישה צעירה וניראת ממש ממש צעירה, כך שבאמת איך לי בעיה עם הגיל, וההיפף אני אוהבת את הגיל הזה, כי יש איתו בגרות נפשית , לפחות ככה אצלי (בת 31).
אבל אולי מרוב שאני צוחקת על זה, ואומרת לאנשים, נו מה לעשות עברת ת'שלושים... אני כבר מבוגרת.... אז פתאום אני מרגישה באמת את ההבדל בגיל....ביני לבין בנות עשרים... תכלס זה מחלחל.

אז הכי טוב לא להתבדח בנושאים כאלה יותר מידיי...אלא לדבר תמיד חיובי... ואז נשאלת השאלה אז איפה ההומור??? כי הומור עצמי זה דבר דווקא מבורך, לא?
בן אדם שצוחק על עצמו הוא אדם שמקבל את עצמו על כול חלקיו, צוחק ממקום בריא... לא שופט את מי שהוא אלא יודעת לקבל את הכול.

בר 223

New member
אם כל בוקר אני אגיד לעצמי איזה גבוהה אני אני אגבה?

או שאני אגיד לעצמי איזה שיער מלא ומבריק יש לי הוא יהפוך לכזה שופע ומבריק ??
אם מישהו מאשר לי את זה אני רוצה להגיד שממחר בבוקר אני גורו של אנרגיה טובה ואור ואהבה

למעלה