למיניטיס- Lamenaitis- דלקת העלעלים*

למיניטיס- Lamenaitis- דלקת העלעלים*

מהי דלקת העלעלים? בפרסת הסוס ישנו חלק רגיש וחלק שהוא לא רגיש. בחלק הרגיש ישנן 3 עצמות (P1,P2,P3). מה שמחבר בין החלק הרגיש לקו הפרסה הוא העלעלים. ברגע שאותם העלעלים מתנתקים אחד מן השני כלי הדם מתחילים להזרים הרמה מאוד דם אל תוך הפרסה ובעצם מה שקורה זה שכל תוכן הפרסה צונח ללמטה מעודף דם. סימנים 1. המחלה מופיעה לרוב ברגליים הקידמיות 2.התקפה פתאומית- לסוס כואב מאוד והוא לא רוצה לזוז. 3. ניתן לראות בכל התקפה "טבעות" קרניות על הפרסה של הסוס. 4. עמידה אופיינית- רגליים קדמיות מושטות קדימה, בעוד הרגליים האחוריות מוכנסות מתחתיו. 5.הפרסה חמה יותר מן הרגיל. 6. הסוס מגיב בפראות לכל נקישה על הפרסה. גורמים 1. שתיה חופשית כאשר הסוס חם 2. סולית פרסה נמוכה 3. עיכול לא טוב 4. נטיה להשמנה 5. יותר מדי עבודה לסוס שלא בכושר 6. יותר מידי מזון מרוכז מניעה 1. תא גדול ונוח שמאפשר לסוסים לנוע בתוכו 2. לתת לסוס 'להתקרר' רבע שעה אחרי אימון 3. לא להאכיל יותר מידי ובמיוחד לא במזון מרוכז. טיפול 1. קודם כל- וטרינר 2. לעטוף את פרסות הסוס בתחבושות מלאות מים- במידה וניתן להכניס אותו לבריכה קטנה- יותר טוב! 3. הפסקת האכלה במזון מרוכז 4.להוליך את הסוס מעת, לשיפור זרימת הדם.

צדק8

New member
נעם סיפר לי

*לפחות* 3 פעמים איך פעם אחת הוא נסע להביא מישי לשדה תעופה ואז אמרו לו שלפיקולו יש את הדלקת הזאת אז הוא בא באיזה חצי שעה והוא שם את פיקולו 10 דקות ( ממה שאני זוכרת
) באמבטית קרח ו-10 דקות הוליך אותו איזה שעתיים...

LeAnNe

New member
שחר באמת!../images/Emo76.gif

זה היה 20 דקות בקרח 20 דקות הליכה,ו*לפחות* 100 פעמים..

Shai Felton

New member
תפוז טיפש!!

אני שמעתי את זה רק פעם אחת בתחרות בנצר סירי לפני שבועיים כשהוא סיפר את זה למיכל.....

צדק8

New member
תמיד אמרתי

שהזיכון לי קצת טיפש...
אבל הוא לא אמר 100 פעם ! את זה אני זוכרת! אני המצאת את זה עכשיו!

למעלה