למינריות וגרידה שבוע 19 אסף הרופא

רחליקו5

New member
למינריות וגרידה שבוע 19 אסף הרופא

הצלחתי להקדים את התור לשבוע הבא (אומנם הקדמה רק של 4 ימים אבל גם זה משהו)
ביום שבת צריכה להגיע לאסף הרופא ב12 להחדרת למינריות. מישהי עברה את זה בשבוע כזה ותוכל לספר לי קצת על התהליך? טיפים לעובר את זה בקלות? אחרי הלמינריות אני צפוייה לדמם?
והגרידה עצמה איך עוברת?
עזרה ממי שחוותה את זה בשבועות דומים תעזור מאוד
תודדה ובע"ה שיהיו ימים טובים יותר לכולנו

oneday10

New member
שיעבור בקלות

אני עברתי את זה בשבוע 22 באסף הרופא
כמה חברות הכינו אותי נפשית לזוועות של החדרת למינריות, ובזכות זה היה פחות נורא ממה שציפיתי. לקחתי אופטלגין/אתופן חצי שעה לפני, תרגלתי נשימות עמוקות תוך כדי, ובעלי החזיק לי את היד. הזכרתי לעצמי שכל אחד נוסף שמצליחים להחדיר הוא רק לטובתי. האמת שההחדרה עצמה מאד לא נעימה אבל נסבלת. מה שלא הכינו אותי זה לגבי הכאבים שהיו לי כל הלילה אחרי זה כאשר הרחם מתרחב. אז תתכונני שלא ממש תצליחי לישון...
הגרידה עצמה בהרדמה אז לא מרגישים. כשהתעוררתי רעדתי חזק מקור והיו לי כאבים. ביקשתי אופטלגין נוזלי וקיבלתי (גם סוג של מפזר חום שהכניסו מתחת לסדין). הופתעתי שבהתחלה הייתי לבד עד שנתנו לבעלי להיכנס. הייתי בטוחה שאתעורר ואראה אותו שם.
אחרי שהתאוששתי העבירו אותי לחדר שם נחתי כמה שעות נדמה לי. אני זוכרת שהיה לי דימום הרבה יותר מסיבי ממה שציפיתי, וזה תקין.
זה תהליך נוראי ומזעזע בעיקר נפשית. אני ממש מאחלת לך לעבור את זה הכי פחות נורא שאפשר, ותצליחי להסתכל קדימה ולהחלים במהירות האפשרית. אני אישית נשארתי בבית שבועיים אחרי ומאד עזר לי שהגיעו חברות רבות לבקר עם דברים טעימים ונתנו לי לפרוק.

משתפת

New member
שולחת חיבוק ..

אני עברתי גרידה מאוחרת בשבוע 22+6 באסף הרופא בתחילת השנה .
כמוך גם אני חששתי מהתהליך ואני נעזרתי בפורום הזה להכנה.
אני זוכרת שבעלי לא ניכנס איתי להחדרת הלמינריות.
מכיוון שעברתי רק ניתוחים קיסריים,החדירו לי בערך 12 למינריות (ניסתה כמה שיותר) זוכרת שזה לא היה נוח ולא היה דימום. אני זוכרת שלקחתי אקמול לפני ועשיתי נשימות להירגע..
יום הגרידה היה לי יום נורא,ששפכתי את ליבי פה.
מאחלת לך שעם כל הכאב והבכי היום יעבור לך יותר טוב משלי.
בהצלחה.

עברתי גם בשבוע 19

גם אני עברתי הפסקת הריון שבוע 19
אומנם לא באסף הרופא אך בוולפסון אך זו פרצדורה דומה.
ראשית הלמינריות לא ממש נעים אך דיי מהיר אז קחי משכך מראש כשעה לפני וזה בטח יעזור.
לי לא כאבה ההרחבה והוציאו לי ב 12 בלילה והכניסו רבות אחרות.
הגרידה כאמור בהרדמה מלאה ואחרי רק דימום כמו של מחזור רציני.
אני ביקשתי מדהו להרגע לפני הגרידה וקצת נידנודים וקיבלתי. מקווה שבאסף הרופא יותר קשובים.
בכל אופן מציעה למצוא איזו מסגרת תמיכה לאחריי ומאחלת שיעבור בקלות ושמכאן תדעי רק הצלחות.
חיבוק ענק.

רחליקו5

New member
תודה לעונות עוד שאלות..

לא עברתי עדיין לידות האם זה אומר שיצטרכו להכניס יותר למינריות?
מי שאמרה שהוכנסוצלה בשתי פעימות הלימנריות, אושפזתן או שהלכתן וחזרתן?
האם קיבלתן כדורים לייבוש חלב?

משתפת

New member
תשובות

אני עברתי 3 קיסרי לפני,כך שגם לא עברתי לידה רגילה.לכן הכניסו כמה שיותר.אצלי עשו זאת בפעם אחת ולא ביקשו שאגיע שוב ,אלא לגרידה עצמה .
לא נתנו לי כדורים של ייבוש חלב.

רחליקו5

New member
תודה משתפת

והרגשת צורך בכדורים כאלה? היית מבקשת בדיעבד? החזה כבר עכשיו כואב לי ולכן חוששת

באופן אישי אני חושבת שכדאי לקנות את הכדורים מראש

בלידה שקטה בשבוע 21 בבי"ח אחר, הרופאים טענו שבשבוע כזה לא נוצר חלב.
הם טעו ובענק.
8 חודשים אח"כ היה לי גודש גם אחרי גרידה בשבוע 13.

לפי מה שכתבו כאן נשים שעברו גרידה מאוחרת באסף הרופא, הם לא ששים לתת את הכדורים, ולכן אני חושבת שכדאי לארגן מרשם מראש מרופא הנשים שלך ולקנות אותם (2 כדורים, עולים בערך 5 ש"ח).
כמו לכל תרופה, גם לדוסטינקס יש תופעות לוואי וסכנות אפשריות.
בגרידה שעברתי בשנה שעברה העדפתי לקחת את הכדורים ולמנוע את הגודש לפני שהוא נוצר.

משתפת

New member
לגבי הכדורים

אני לא הרגשתי צורך להיעזר בהם,אלא הסתדרתי לבד,אבל לא כאב לי ברמה גבוהה.אני זוכרת שבבכי באמבטיה,הוצאיתי קצת..
אבל לדעתי כדאי לך שיהיה לך מרשם למקרה צורך.
שולחת חיבוקים והרבה כוחות...

Clair24

New member
משתפת

קודם כל אני ממש משתתפת בצערך. גם אני עברתי גרידה באסף הרופא בשבוע 19 וכל התהליך לפני ואחרי היה עצוב ומורכב. תני לעצמך זמן ומרחב והרבה רכות... בקשר ללמינריות, מאוד מאוד מאוד חששתי. דאגתי לקחת משככי כאבים גם לפני ההחדרה וגם בהמשך כל עוד לא הייתי צריכה להיות בצום. ממליצה בחום על נרוסין שזו תרופה ללא מרשם שמאוד יעילה לכאבי מחזור ולכן גם סביב גרידה. בפועל זה היה הרבה פחות נורא ממה שחששתי. ההחדרה היתה לא נעימה אבל לא נוראית ולא סבלתי מכאבים משמעותיים באותו הערב. ההליך עצמו מתרחש בהרדמה ובשלב הזה כבר חיכיתי שירדימו אותי ושהכל יהיה אחרי. לאחר מכן נחתי קצת בהתאוששות ואחכ באחד החדרים עד ששיחררו אותי. הם לא נותנים כדורים לייבוש חלב ולצערי גם לא חושבים על זה בעצמם. אני קפצתי לרופא נשים של הקופה והסברתי את המצב וקיבלתי ממנו מרשם וגם אישור מחלה (שהם לא נותנים). בסופו של דבר לא הייתי צריכה אותם אבל עדיף שיהיו בבית. מקווה שיעבור לך בקלות עד כמה שאפשר.

אני הייתי אמורה לקבל למינריות באסה"ר, בהפלה אחרי 5 לידות

אז כנראה זה לא קשור אם עברת לידות או לא, אולי רק למספר הלמינריות שנותנים. הרי בשבוע כזה הגוף לא מוכן ללידה בלי קשר להסטוריה שלך.
משתתפת מאוד בצערך.

שירהד1

Member
מנהל
כפי שהבנת- התגובה של הגוף היא מאוד אינדיבידואלית-

אצלי זה היה קטסטרופה- החדרת הלמינריות בשבוע 16- עינוי נוראי, ומיד אחר כך- התחילו צירים קשים. נשארתי באשפוז, וסבלתי נורא למרות שניסו להקל עלי עם איזושהי נגזרת של מורפיום. היו צריכים באיזשהו שלב להפסיק אותו, בגלל ההרדמה המלאה. נכנסתי ראשונה בבוקר למחרת, כי ראו כמה סבלתי.
התעוררתי ללא כאבים בגוף, אך עם כאב לב אחד ענק....
ההתאוששות הפיזית היתה קלה. הנפשית- זה כבר משהו אחר.

אני חייבת לסייג, שהתגובה שלי הפיזית היתה מאוד קיצונית, ולרוב זה בכלל לא כך. יש נשים שיודעות להרפות בזמן ההחדרה של הלמינריות, ואז הכאב נסבל או כמעט ולא קיים. רוב הנשים גם לא מרגישות צירים, אלא מעין כאבי מחזור לא נוראיים, שאופטלגין עוזר בהקלתם. רובן הולכות הביתה וחוזרות למחרת.
יש לי חברה שעברה גרידה מאוחרת בשבוע 19 באסף הרופא, וזה עבר לה בהיבט הפיזי ממש בקלות- לא כאב לה כמעט בלמינריות (היא אמרה שנשמה והצליחה לשחרר...), חזרה הביתה, לקחה אופטלגין וכמעט ולא כאב לה מבחינת כאבים של התכווצויות.

כולי תקווה שתעברי זאת בקלות יחסית בהיבט הפיזי.
תמשיכי לעדכן אותנו,
שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

משתתפת בצערך

ענו לך תשובות נבונות מעלי. הדבר היחיד שהייתי רוצה להוסיף הוא שמומלץ מאד לקחת פרוביוטיקה.
האנטיביוטיקה שמקבלים לגרידה עלולה להרוס את החיידקים הטובים בנרתיק. כשלא לקחתי פרוביוטיקה אחרי גרידה אז הופיעה לי פטריה בנרתיק. כשכן לקחתי - לא הופיעה פטריה.
בהצלחה!

למעלה