למירי ופול

איתי06

New member
למירי ופול

היה מפגש נהדר נהנתי מאוד ויש לכם בית מקסים תודה

yehonatan55

New member
היה מפגש מצוין!

היה מפגש מצוין ולאיתי תודה רבה על העזרה בקיפול של האיש הרוכב עזרת המון (אם זה אתה...
) דרך אגב אני חדש כאן בפורום

bshuval

New member
אני שמח לשמוע

תמיד טוב לשמוע שאנשים נהנים במפגשים... הרי סה"כ זו אחת המטרות העיקריות שלהם! אשמח אם תספרו מה היה במפגש ותעלו תמונות... זה גם יספק את הסקרנות האישית שלי וגם אולי ישכנע חובבים נוספים לבוא למפגשים עתידיים!

גילה או

New member
במפגש

ראשית יכולנו לעיין בספריה של פול ומירי.זהוא אוסף מדהים וקשה לדעת ממה להתחיל. פול לימד בהומור האופיני לו דגם נע של רוכב על סוס מנייר אחד .דגם שפול המציא לפני מספר רב של שנים ואפילו שכח ממנו .לאחרונה מישהוא שאל אותו לגביו והוא שחזר לעצמו את הדגם.הדגם יפה גם כשהוא נייח וכשמזיזים אותו זה נראה כאילו האיש ממש רוכב וזה מעלה חיוך (כמו הרבה דגמים נעים אחרים). המצלמה שלי מטיילת בימים אלה בארופה יחד עם בעלי והבן שלי בטיול בר מיצווה כך שאין לי תמונות אבל מירי צילמה ואני מקווה שהיא תוכל להעלות את התמונות. גדי לימד את הדגם של טומוקו פוסה -ROTATING TETRAHEDRON . קיפלתי את הדגם הזה מספר פעמים לבדי אבל לא הצלחתי TO ROTATE את הדגם באלגנטיות ומה שאהבתי בהסבר של גדי שהוא נתן טיפ איך להפוך את הדגם בפעם הראשונה.מה שיעניין אותך בועז שהוא קיפל גם על אותו עקרון דגם מ4 חלקים ובנוסף חישב ופיתח נוסחה כיצד לקפל את הדגם מנייר אחד וכתב על כך טבלה ונוסחאות .אין ספק בועז שהיית נהנה מהעניין! אני לימדתי כיצד לחלק רבוע ל8 ל16 ול32 במדויק ללא סרגל מאחר והיו כמה חובבים חדשים שהתענינו בתבניות מחזוריות וסיפרתי שהכל מתחיל מחלוקה מדויקת של הדף. סימה הביאה מספר דגמים מודולרים יפים ומובייל יפהפה של דגמים מודולרים. כמובן שהיו עוד התרחשויות שבטח פיספסתי ,בכל אופן זה היה המפגש מנקודת המבט לי וכמובן כרגיל נהניתי מכל רגע .

mirigami

New member
תודה ,גם אנחנו נהננו לארח

היה מקסים ,ומעניין כפי שכבר ציינו אני מעלה תמונות חלקם אני צילמתי וחלק צולמו על ידי יונתן

mirigami

New member
יונתן ויונתן מקפלים

יונתן ניסה להרשים את כולם בקיפולי הנייר ועבר לתחפושות,ללגו וכשיונתן הגדול הגיע הוא נצמד אליו הוא לא מאפשר לנו ללמד אותו אוריגאמי ,הוא לוקח ניירות לגן וחושב שהוא כבר מומחה... אבל עם יונתן הגדול הוא מקפל נפלא ומבקש ללמוד ממנו... למעשה אני מאמינה שעד גיל 6 רצוי לא ללמד דגמים מוחשיים (ברבור ,ציפור וכו') אלא רק לשחק בקיפולים וזה כדי שלא לקבע אותם מגיל צעיר ואכן זה עובד. בהזדמנות אני ארחיב על כך בעקבות יונתן כתבתי תוכנית לגילאי 4-6 גיליתי תובנות מדהימות. בכל מקרה המפגש היה מעשיר גם עבורנו וגם עבור יונתן.

mirigami

New member
מפגש עם חובבים חדשים

היה מעניין לפגוש חובבים חדשים. כל חובב המקפל נותן זווית נוספת ושונה לעולם האוריגאמי מעניין לפגוש חובבים רבים כשכל אחד נפגש עם האוריגאמי ממקום אחר. ולראות את החיבור ואת העשרה ההדדית. וכייף לראות את הפתיחות והחמימות של החובבים הותיקים. המפגש הבא בדצמבר פול כבר הבטיח ללמד את דגם הסביבון שהוא המציא ולדעתי זה אחד הדגמים המעניינים שלו אני מקוה שמי שלא הצליח להגיע למפגש הזה יצליח למפגש הבא.

bshuval

New member
איזה כיף!

אני כבר מקנא... ומצטער שלא אוכל לבוא למפגש הבא...

amitzur66

New member
נראה שהיה כיף :)

אשמח מאד לשמוע על הגישה שלך ללימוד אוריגאמי בגיל צעיר. התובנות שלי מגיעות בעיקר ממה שאני יודע על עצמי ועל כיוון ההתפתחות שאני לקחתי את עצמי מגיל צעיר, שדי אנאלוגי לכיוונים שלקחתי גם בתחומים אחרים בחיים... בכל מקרה, חבל שלא יכולתי להגיע ואני מקווה להגיע בפעם הבאה.

mirigami

New member
אולי באחד מהמפגשים אספר על כך

אם יהיו מספיק מתעניינים

למעלה