למירי

GuyEliav@Tapuz

New member
למירי

נהנו מאוד בחוג שהתקיים במוזיאון בר"ג יום שבת. באותו היום ביטלה ביתי בת ה-5 כל פעילות ועד השעה 11 בלילה קיפלה ניירות וסיימה את חוברת אחת וקצת משתיים וכמובן לא נשארו לנו ניירות. מתי יתקיים שוב חוג? ואם אפשר להסביר בחוברת השנייה בקיפול בסיס 2 את שלב 3 תודה רבה מראש

mirigami

New member
אני שמחה שהמפגש היה השראה לביתך

ואני נהנית מהמחשבה שהמפגש הזין אותה. אני אנסה להסהיר את השלב לרוב בקיפול בסיס 2 או בסיס ציפור מתקשים בשני שלבים. האחד כאשר בשלב אחד בחוברת מקפלים את הצלע הסגורה במקום הפתוחה למרכז וזה נראה דומה לשלב 2 אבל כשמגיעים לשלב 3 ו4 לא מצליחים לכן היא צריכה לבדוק את שלב 1 בעיה נוספת כשלא מחזיקים בשלב 4 את המשולש ב-90 מעלות ואז לא מבינים איך מגיעים לשלב 5 והכי חשוב להתחיל קיפול בסיס 2 לאחר שקיפלנו בסיס 1 אני מקווה שזה יעזור ואם לא במפגש הבא המפגש יהיה ממש לפני סוכות.

mirigami

New member
טיפים נוספים למי שלא מצליח קיפול

1. להחזיק את הנייר בדיוק כמו בציור בחוברת. 2. לאחר שקיפלתם את השלב בידקו שהוא נראה כמו השלב הבא. 3. ניסיתם לקפל ולא הלך בשלב מסוים ,הניחו את הנייר בצד. עשו הפסקה לכו לשתות קפה או שוקו (תלוי בגיל) וחזרו אל ההוראות עם נייר חדש נסו שוב לקפל מחדש ורק אחרי שפתרתם את השלב הביטו בנייר בשלב שנתקעתם בו וראו מה פספסתם. לפעמים כשמנסים שוב ושוב עם אותו נייר ללא הפסקה חוזרים על אותה טעות ולא מבינים (כמו בחיים) הפסקה ונייר חדש מאפשרים לנו להגיע את אותה בעיה בגישה אחרת 4. תמיד כדאי להתחיל מקיפולים פשוטים ובסיסים ורק אחרי שקולטים את הלוגיקה של הקיפול אפשר להתקדם ברמה. 5.למקפלים חדשים במיוחד כדאי להתחיל לקפל מנייר אוריגאמי תיקני לבן בצד אחד וצבעוני בצד השני חתוך מדויק. 6. פיענוח קיפול מורכב לרוב מסב נחת והנאה מרובה(יעידו על כך כל המקפלים) תהליך הקיפול מהנה לא פחות מהדגם הסופי. 7. הקפדה על דיוק תשפיע על התוצאה של הדגם הסופי. אני בטוחה שלמשתתפי הפורום יש טיפים נוספים אז למי שיש שיוסיף שלכם מירי גולן

למעלה