למישהו בא לתכנון לי ארוחת ראש השנה ל-20 איש?????תודה

גולדי

New member
למישהו בא לתכנון לי ארוחת ראש השנה ל-20 איש?????תודה

ארוחת ראש השנה ל-20 איש מגיל 5 ועד 70 למישהו שעובד 14 שעות ביום ורוצה להכין הכל לקחת בחשבון הכנות מוקדמות תודה תודה תודה
 
שנה מתוקה

אז כמו בפרזנטציה ללקוח אני אנתח את התפריט לשלבים, כך שתוכלי בעתיד להרכיב לעצמך משהו זהה- וזו פשוט תורה שהיא ``עזרה ראשונה`` למצבי חרום. אז ככה נתחיל בזה שהכל צריך להיות מאוד טעים, וקצת קשור לחג. אמנם לא ציינת אם יש מגבלת כשרות מסויימת, אבל אני אנחש שכן. עשרים איש זה לא מעט, וצריך לחשוב על דברים שיושבים יפה על צלחת שמעבירים בין כולם, לא מלכלכים יותר מידי בהגשה וגם לא עושים יותר מידי כלים, כי אנחנו פרגמטים בעשר השעות שבהן נותר לנו לנשום ולישון. הגילאים דורשים מזון קל ללעיסה, ידידותי לאוכלים בידיים ולא מוזר מידי. ארוחת ראש השנה תתחיל לעולם בתפוח עם דבש, אותו אפשר בהחלט לחתוך מראש ולערבב עם מעט מיץ לימון שלא ישחיר- ואפילו יוסיף קצת טעם. אם יש לך ילדים בבית וצריך למצוא להם תעסוקה בזמן שאת מבשלת, אפשר לתת להם לעטוף חלק מהתפוחים בפרוסת פסטרמה משובחת (על משקל מלון ופרשוטו)- ובעצם כל פרוסה של בשר קר, להדק בקיסם ולהעניק למבוגרים הקצת משועממים שבחבורה איזו התחלה מבטיחה, קצת יותר משביעה וסמי אלגנטית (מדובר בכל זאת בתפוח ופסטרמה). אם חסרה לך מנה ראשונה בכל זאת הנה שתי הצעות- האחת מנה של מרק חם\קר כזה מחיתי, שמזכיר קצת דייסה אבל עם שוונץ של יצירתיות בקצה. הנוחות היא בסיר הגדול שמתחמם כשצריך, בקלות ההכנה ובטעם המופלא שכמובן עשוי להפוך את ארוחת החג אצלך למנהג קבוע (!!!!) למרק פשוט מאדים בשמן זית בצל, שום ואולי גם קצת כרישה. מוסיפים תפוחי אדמה\ בטאטות\ עגבניות- בחישוב של 100 גר` לסועד (או בקיצור מבקשים מהמוכר שני קילו לעשרים איש), מכסים במים (או בציר ירקות ,אבל ממש לא חייבים), ועוזרים בכמה עשבי תיבול אהובים. אחרי שהירק בו בחרתם מתרכך, מעבירים הכל למעבד המזון, הופכים לדייסה חלקלקה ומעטרים לפני ההגשה במעט פסטו- בשביל האלגנט. לצד לחם טוב שקונים- אי אפשר לפספס. לעיקריות אין מנוס מלהכין נתח גדול של חיה, כזה שלא יהיה חשש מלבשל אותו יותר מידי או פחות מידי (ולצערי זה מוריד את אופציית הרוסטביף שאין קלה ממנה). עוף משוכלל זו אפשרות אחת- זולה. שוק טלה בצלייה ארוכה ואיטית היא אופצייה מדהימה ופשוטה אך קצת כואבת בכיס, ופחות זמינה. את העופות (לפחות שוק\ירך\חצי חזה לאדם- הילדים הקטנים יאכלו חצי ממנת המבוגר, אבל יש מבוגרים שעשויים לאכול קצת יותר). ונתחיל מהתחלה- את העופות כדאי לפרק כבר למנות, כדי לחסוך את הבלאגאן שבהגשה. משרה פשוטה של שמן זית, שיני שום, עשבי תיבול תהיה אולי יומיומית מידי, ןלכן אפנה לכיון הקצת יותר צפון אפריקאי- שתקוותי שיתיישב יפה עם חיכם של אורחייך. מדובר בתערובת של לימונים כבושים קצוצים, שזיפים מיובשים ומגולענים (למען הילדים), פפריקה מתוקה וקצת ממש של פפריקה חריפה, שמן זית, שיני שום קלופות, פלפל שחור וקצת אגוז מוסקט. מערבבים טוב טוב את נתחי העוף עם כל מרכיבי המשרה ומשאירים במקרר, עד לבוקר הסעודה. מניחים את הנתחים בתבנית צלייה, כשהחזות שוכנים לבטח מתחת לנתחים האחרים, עוטפים ברדיד אלומניום ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 40 דקות- כדאי לפני שהאורחים מגיעים בשביל הניחוח שיעורר מיצי קיבה....ארוחה שמתחילה מוקדם גם נגמרת מוקדם..... מוציאים את התבנית מהתנור, מסירים את רדיד האלומניום ומחממים את הגריל בתנור ל- 200 מעלות. כשמגישים את התפוח בדבש, מכניסים את התבנית למדף הכי קרוב לגוף החימום של הגריל, ומשחימים את העופות היטב. ליד כדאי להגיש סלט ירוק ענק, כי אפשר לרכוש היום חסות שטופות וחתוכות ולקשט בגרגרי רימונים כי התחילה העונה לא מכבר. אני ממליצה על הקוסקוס אינסטנט אל-אה איילת שתמיד, תמיד קוצר תשבוחות ואפשר בהחלט להגיש אותו קר: מתחילם בלטגן המום אגוזים (לוז, שקדים, קשיו, מקדמיה, צנוברים וכו`), צימוקים לבנים ומשמשים יבשים קצוצים. מערבבים עם כמות נדיבה של עגבניות מיובשות קצוצות ומעט מהשמן בהן שרו. מודדים את הנפח שתופסות שלוש חבילות של קוסקוס אינסטנט, מעבירים לקערה ומוסיפים כמות זהה של מים רותחים, מעורבבים עם מלח, פלפל ודי הרבה שמן זית. נותנים למים להיספג ומערבבים בעדינות עם מזלג, בכדי למניע הווצרות גושים. מערבבים את הקוסקוס עם הפירות היבשים, מוסיפים פסטו קנוי אך משובח ושומרים מחוץ למקרר. מגישים בטמפרטורת החדר. לקינוח קצת שוקולד, ונטול מצרכים חלביים הנה מתכון לעוגה- שממנה תצטרכי שתיים לפחות- ולידה אפשר להגיש רוטב שמורכב מפסיפלורה- חוצים, מסננים את המיצים וממתיקים באבקת סוכר. עוגת גזר ושוקולד 2 כוסות קמח תופח 1 כפית קינמון טחון 1 כפית אגוז מוסקט טחון 1 כוס סוכר ½ 1(וחצי) כוסות דחוסות בגזר מגורר גס ½ (חצי) כוס אגוזי מלך קצוצים ½ (חצי) כוס צמוקים בהירים 2 כפות פירות מסוכרים קצוצים (אופציונלי) 1 כף ג`ינג`ר מסוכר קצוץ 100 גר
 
למעלה