למישהו יצא במקרה להתקל..

yoni162

New member
למישהו יצא במקרה להתקל..

ב-applet של מהירות יחסית שבה שני גופים יוצאים מאותו מישור X וניתן לשלוט בזוויות והמהירויות שלהם (בשני הרכיבים)?

yoni162

New member
שאלה נוספת

מישהו יכול לומר לי אם תרשים הכוחות המשורטט בתמונה נכון? שני החרוזים מושחלים על חישוק חלק ומחוברים זה לזה בחוט שמסתו זניחה. הם נמצאים בתנועה מעגלית לאחר שדחפו את שניהם ממצב שיווי משקל עד שהתחילו לנוע.

niv1990

New member
לא בטוח בקשר לכיוון של הנורמל

אני די בטוח שהוא לא מה שציירת כי הוא צריך להיות מאונך למהירות הרגעית. וmac זה mAr? אם כן אני מקווה שאתה לא סוכם אותו בנוסף לכוחות, אלא הוא צריך להיות הרכיב של הכוח השקול בכיוון הרדיאלי. אלא אם ציירת פה משהו שאני לא מבין ואז תתעלם מההודעה...

yoni162

New member
אוקי

הנורמל הוא באמת מה שמטריד אותי, אני לא ממש סגור על זה. פשוט נראה לי שחייבת להיות תגובה לכוח שהחוט מפעיל על החרוז הימני. mac זה הכוח הצנטריפטלי. נראה לי שהתבלבלתי באמת, הוא אמור להיות סך הכוחות שפועלים בכיוון הציר הרדיאלי, שמורכבים מ(תקן אותי אם אני טועה) הרכיב של T והרכיב של הנורמל, איפה שלא יהיה, באותו ציר.

niv1990

New member
לא בטוח שהבנתי מה הכוונה ב"תגובה"

החוק השלישי של ניוטון פועל מהימני לשמאלי אם זו הכוונה. אם כוונתך לכך שיהיו רכיבים מנוגדים בכיוונים לוקטור, אז אלו הכבידה והנורמל, אבל הסכום לא אפס אלא mAr וmAt. כן, אם כוונתך לכוח שגורם לו להמשיך בתנועה המעגלית אז הוא רכיב שקול הכוחות בכיוון מרכז המעגל (אני חושב שגם הכבידה תורמת" משהו). מה שנשאר מוקטור שקול הכוחות (הרכיב המשיקי) הוא זה שיגביר\יוריד את גודל המהירות.

למעלה