למישהו יש את גליונות "אבותינו"

למישהו יש את גליונות "אבותינו"../images/Emo35.gif

ראיתי כמה מאמרים מעניינים באינדקס שלהם - אולי למישהו יש גליונות קודמים של אבותינו ויוכל לשלוח לי סריקה/צילום של כמה מאמרים משם
ארנון

gcarmi

New member
אבותינו

יש לי את ה-Cd שלהם, 13 כרכים ראשונים כולל כל המאמרים ואינדקסים מפורטים. יש לי גם כמה חוברות (כ-3 שנים), עד לפני שנתיים שאז הפסקתי את המינוי. החומר לא דיבר אלי יותר מדי. גדעון.

gcarmi

New member
אבותינו

שלום ארנון. אם זה מתוך החוברות - no problem - תן לי מספר פקס, אצלם ואשלח לך. אם זה מה-CD הבעיה קצת יותר מסובכת. אלה אינן קבצים סטנדרטיים כגון Ascii או PDF או DOC,RTF וכו´. אני אבדוק ב- CD איך אפשר לשמור קבצים החוצה בצורה שתאפשר שליחתם כנספחים לדוא"ל. תן לי כמה ימים לבדוק. החוברות שבידי הן כרכים 12 עד 15, כלומר 1996 עד 1999 כולל, סה"כ 16 חוברות. בברכה - גדעון.

gcarmi

New member
אבותינו (המשך)

ארנון שלום. הטענתי הערב את ה-CD של "אבותינו" במחשב שלי ועשיתי נסיונות. באמת אין בעיות. בעזרת Cut & paste אפשר לשמור קובץ טקסט Ascii שאותו אפשר לשלוח במצורף לדוא"ל ו/או אפשר להדפיס בקלות (נסיתי וזה הצליח) ולשלוח בדואר ו/או בפאקס, כרצונך. אשמח לעזור לך ו/או לכל מי שיחפוץ ויבקש. בברכה - גדעון.

gcarmi

New member
מרגליות

יש מאמר של רבי מאיר וונדר (חי בירושלים) על חקר המשפחולוגיה של משפחות רבנים מפורסמות - ספרו אלף מרגליות מתייחס בעיקר למשפחה זו. נסה ליצור עימו קשר. גדעון

דדיחתם

New member
תודה ששלחת לי בדוא"ל

דיברתי איתו כבר פעם אחת, לפני שנים, אנסה עוד פעם. הוא עוסק בעיקר בענף הגאליצאי של משפחת מרגליות, שלמעשה הקשר בינו לבין משפחת מרגליות-יפה אינו ודאי. אנסה עוד פעם, אולי הפעם ביתר הצלחה.

../images/Emo140.gif

היי, גדעון! המון תודה על הנכונות. באינדקס שלהם, נתקלתי בכמה מאמרים שנראים לי מעניינים, לגבי ארץ ישראל של שנים עברו (ואחד על רומניה) - אולי דרכם אוכל למצוא מקורות מידע נוספים. אם הדבר אינו קשה, אשמח אם תוכל לשלוח לי את המאמרים הבאים: 1. Origins of the Jews of Romania and their history up to the Basic Rules of 1831-32 מגליון VIII(1992)/2/19 2. Tombstone inscriptions of cemetery at Mount of Olives מגליון I(1985)/1/13 3. Montefiore census of Jews of Palestine in 1839 מגליון III(1987)/3/22 4. Censuses from the Ottoman Empire מגליון VII(1991)/2/27 5. Sources for 1906-1920 Palestine period מגליון IX(1993)/2/50 6. American consulate, Jerusalem 1857-1924 מגליון X(1994)/4/13 (וואו, בעצם זה יצא הרבה...
) אין לי בעיה לקבל את זה בכל דרך שהיא - מה שיותר נוח לך
המון המון המון המון המון תודה, ארנון

nitzoops

New member
לארנון (גליונות אבותינו)

אני חושב שעדיף להעלות אותם לרשת, ואז אם תגלה שיש שם משהו בנושאים הנחקרים תוכל לשלוח אותם למעונינים או אם יש אינטרס לכולם להביא את זה לפורום. כל זה ברשותו של גדעון כמובן. כפי ששמת לב (או שלא) אני מתעניין גם ביהודי רומניה וגם בפלשתינה של המאה ה-19 כך שהגליונות שציינת יכולים לעניין גם אותי. תודה, ניצן

שכחת רק בעיה אחת...

והיא: זכויות יוצרים
אנחנו לא יכולים ככה סתם לפרסם מאמרים מהגליון שלהם בלי אישורם. כל פרסום שכזה חייב לקבל אישור מראש של שני גורמים: המחבר והמפרסם. מאמר אחד משם שרציתי לפרסם פה - קיבל את אישורו של המו"ל, אך עדיין אני ממתין לאישור המחבר. רעיונות יצירתיים בנושא זה - יתקבלו בברכה... ארנון

גליונות אבותינו

ארנון - אני מקבלת כל כמה ימים גליון מהם. האם אתה רוצה שאעביר לך אותו בדוא"ל? אני עוברת עליהם ברפרוף אחר כך זורקת. רותי

על איזה גליונות את מדברת../images/Emo35.gif

אני מדבר על |הגדש|מגזין אשר יוצא, כמדומני, ארבעה פעמים בשנה ונשלח למינויים הביתה. יש להם גם איזושהי רשימת תפוצה, אליה גם אני רשום, אבל שם אין כמעט בשורות... ארנון

למעלה