שומר בתנור
שניים שלושה ראשי שומר, פרוסים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ (לשאוף לזה, אם יוצא קצת יותר זה גם בסדר...)
בערך 70 גרם חמאה חתוכה לקוביות (בערך 1.5 X1.5 ס"מ, רק לצורך קנה מידה, יכול להיות פרוסות גושים או איך שנוח)
מלח, פלפל שחור
שני גיליונות נייר אפייה (שמקמטים ומרטיבים אחר כך)
אורזים את השומר בנייר האפייה:
מקמטים ומרטיבים את אחד מגיליונות נייר האפייה, מניחים את פרוסות השומר, מומלחות ומפולפלות, מעורבות בקוביות חמאה, מקפלים את שולי הגיליון, מקמטים ומרטיבים את הגיליון השני ועוטפים איתו מלמעלה. מניחים כך שהגליונות לא ישתחררו בזמן האפייה, כשיתייבשו.
אופים 35 דקות בתנור ב 180 צלסיוס.
יוצא רך ובהיר, לא אמור להשחים, טעם האניס מתקהה ומשתלב טוב עם החמאה.
אני נוהגת לקשט עם העלים שקצצתי מהראשים.