למישהו יש ידע/נסיון/היכרות עם מה שמוצג במאמר?

אבו זקן

New member
מעניין

חיפוש זריז בגוגל מעלה שהיו קצת פרסומים ב-2010 כשניתן אישור של ה- FDA לניסויים קליניים, אבל לא הרבה פורסם מאז. זה לא סימן מעודד במיוחד...

בלי קשר ישיר, לאחרונה פורסם משהו על כך שנמצא שסוכרת (סוג 2) היא תהליך דלקתי: http://www.medicalnewstoday.com/articles/270817.php .
 
חיפוש קצת יותר עמוק מעלה ש...

הגוף המנהל את הניסוי נקרא (Immune Tolerance Network (ITN.
חיפוש של Type 1 Diabetes בקישור הנ"ל נותן קישורים נוספים למידע על הניסוי.
שורה תחתונה: סיום איסוף המידע של הניסוי מתוכנן להסתיים בנובמבר 2016.
 

TillE

New member
החיפושים שלי הניבו אפילו קצת יותר מידע

יש כנראה שלוש קבוצות שעושות מחקר על הטיפול הזה. הראשונה היא הקבוצה של ד"ר אלי לואיס מאוניברסיטת בן גוריון בשיתוף אוניברסיטת קולורדו. הם כנראה לקראת סיום מחקרים קליניים שלב I-II, והממצאים כנראה מעודדים.
קבוצה שניה היא הקבוצה שירוק עיניים נתן לה לינק. הנה הלינק למחקר עצמו: http://www.retainstudy.org/. קבוצה נמצאת בבוסטון והמחקר מתרחש ברחבי ארה"ב. גם הם כנראה בסוף השלב קליני הראשון.
קבוצה שלישית נמצאת ממש ליד הבית שלי בחברת קמהדע. הם כבר סיימו שלב קליני I-II בניסוי על ילדים בבי"ח שניידר, הניסוי הסתיים בהצלחה רבה, ולפי האתר שלהם הם היו אמורים להתחיל לפני כחודש להתחיל את השלב הקליני הבא.

כיוון שמדובר בכמה קבוצות מתחרות, ובחברת תרופות שכבר קפצה על העגלה, וכיוון שמדובר בתרופה שבעצם כבר אושרה בעבר למחלה אחרת, יש מצב שהפיתוח והממצאים ולבסוף האישור, אם הממצאים מצדיקים זאת) יגיעו מהר יחסית (3-5 שנים בעולם התרופות זה מאד מאד מהר). בהחלט מעורר תקווה.
בכל מקרה, הטיפול כנראה עוזר רק לאנשים בתחילת הדרך (בין 3 חודשים מרגע פרוץ המחלה לפי ניסוי אחד ועד שנה אחרי פרוץ המחלה בניסוי אחר). עד שזה יאושר זה כבר לא יהיה רלוונטי לי. אבל אם זה יצליח, זה כנראה יפתור להרבה מאד ילדים את בעיות הסוכרת סוג 1, אם נהיה לרגע אופטימיים.
 
למעלה