למישהו יש/מכיר וידאו/DVD

• פותח הנושא xski
  • פורסם בתאריך

xski

New member
למישהו יש/מכיר וידאו/DVD ../images/Emo91.gif

ללימוד עצמי ראשוני של עקרונות הסקי/סנובורד? הכוונה ללמוד את העקרונות באופן תיאורטי בבית על מנת לא לבזבז את הזמן היקר בחרמון, גם אם לוקחים הדרכה באתר. שמעתי שיש קלטת כזו של מועדון הסקי הישראלי (בעברית?), ומצאתי עוד כמה המלצות באינטרנט. הבעייה היא שעד שזה יגיע יהיה מאוחר מדיי... בדקתי בספריות הוידאו ללא הצלחה. אם למישהו יש איזושהו חומר בנושא (עברית/אנגלית) אשמח לשמוע. גם השאלה קצרצרה תתקבל בברכה במידה ויש לכם משהו שקשה להשגה תוך זמן קצר...
תודה לכל מי שיכול לסייע. גלישה נעימה!

xski

New member
ובקשר לציוד: למישהו יש ציוד ישן

שניתן לקנות בזול או להשאיל תמורת סכום סביר + ערבון על מנת לחסוך את התורים לציוד (או חסרונו בכלל...)? אני רוצה לנסות לגלוש בפעם הראשונה בחרמון. הכוונה שלי לא לקפוץ מעל לפופיק ולהסתפק בגלישה באיזור ביה"ס לסקי + רכבל בי"ס לסקי. אני זקוק לציוד הבא: 1. מגלש סקי / סנובורד למתחילים + ביינדרים. 2. נעליים במידות 35, 38, 43. בקשר לנ"ל: 1. האם מגלש סקי/סנובורד מתאים לכל גדלי הנעליים (כך שניתן להסתפק במגלש אחד למשפחה, לצרכי לימוד בלבד)? 2. מהו גודל מגלש הסקי / סנובורד המומלץ למתחילים (מבוגר/ילד)? בתודה לכל מי שיכול להמליץ/לסייע...

zambush

New member
אני לא מבין מה אתה מנסה לעשות../images/Emo73.gif

אתה רוצה לקנות זוג מגלשיים\סנובורד אחד לשלושה בני משפחה? בוודאי ששלושת זוגות הנעליים לא יתאימו כי תצטרך להתאים כל אחד מהן באופן אישי למגלשיים, אבל יתרה מזאת, סנו-בורד אחד (למשל) לא יכול להתאים לכל האנשים, אלא רק לאדם מסויים המתאים לו מבחינת הגובה, אני חושב שזה יוצא 20 ס"מ פחות מגובה האדם. עצה שלי - אל תתקמצן. הסקי הוא אמנם לא זול אך לא סתם הוא כך. מה זאת אומרת לצרכי לימוד בלבד? כל גלישה שהיא היא מבחינת אימון, בין אם יש מדריך ובין אם לאו. אם אתה רוצה לחסוך את התורים לציוד, עצתי הטובה ביותר היא שתגיע מוקדם ככל האפשר לאתר. בהצלחה

xski

New member
אין כאן עניין של קמצנות. בשביל

סתם ביקור ללא יומרות שעיקרו להנות מהשלג וקצת מזחלות נראה לי מיותר להוציא כ-1300 שקל (בחישוב גס) על משהו שברור לי שלא נספיק לנצל (וזה עוד רק בשכירות. בקנייה מדובר על הרבה יותר). רוב הסיכויים שסקי כלל לא יעניין אותנו (אנחנו יותר בעסקי אופני הרים, "הסקי של הקיץ"...) בשל חוסר התאמתו לתנאי הארץ, לכן אין טעם להשקיע יותר מדיי אם אין ממש עניין. בקשר לציוד, הכוונה הייתה למגלש משותף לשני ילדים בגילאים די קרובים, ואולי גם אחד בשבילי (כי במילא אני כנראה "ירוץ" אחריהם...), רק בשביל "להרגיש את זה". ידוע לי שצריך להתאים את אורך המגלש לגולש. באשר להגעה מוקדמת, זו היתה הכוונה. אבל מרפי, כידוע, אורב בכל פינה... ובקשר למחירים של הציוד, לדעתי (ואולי גם של רבים אחרים כפי שקראתי בפורומים) המחירים מופקעים ביותר ולא מוצדקים לספורט שעושים אותו לכל היותר שבוע בשנה בד"כ. במחיר יום אחד בחרמון אני קונה אופני הרים מעולות ו"גולש" איתם כל השנה... כמובן שאם זה "יתפוש" אותנו אין לי ספק שנשקיע את הסכומים הדרושים (אבל קודם שיתפוש). תודה על הארותיך/הערותיך. גלישה נעימה!

zambush

New member
מרפי עובד בסופ"ש ../images/Emo73.gif

עדיף להגיע במהלך השבוע עצמו ולא בסופ"ש. אבל עדיין לא ברור לי העניין של מגלש אחד לשני ילדים, גם אם לא תצטרך לשנות את הכיוונון של המגלשיים ותתפשר על חשבון מידות הנעליים, אז מה, כל ילד יעשה בתורו את הגלישה, יחליף עם אחיו את המגלשיים וימתין בסבלנות עד לתורו החדש? מצד שני, אם זה רק בשביל "להרגיש את זה" אז אולי הפתרון שלך באמת יעיל, לפחות מהבחינה הכלכלית.

xski

New member
בהחלט יתכן שאשכור 3 סטים

של ציוד במידה ויהיה זמין ואם יתברר שהחברה נהנים ואני לא צריך "לרוץ" אחרי כל אחד בשלבים הראשונים, אבל מנסיון בסוגי ספורט אחרים הם מתעייפים (וגם מתקררים במקרה זה?) די מהר, לפחות בפעם הראשונה, לכן נראה יותר אפקטיבי להתרכז כל פעם באחד ולתת לשני בינתיים לנוח וללמוד מהצד (קשה למורה מתחיל כמוני להתפצל לשניים...). ואחרי שיתפשו את זה נעשה זאת בצוותא...זה חלק מהכיף, לא? אנחנו די אוהבים את שיטת הלימוד העצמי. האם נעליים במידה 35 ו-38 מצריכים שינוי כיוון הביינדרים או שזה משהו קפיצי שמתאים את עצמו אוטומטית (לא מכיר איך זה עובד בכלל)? ובכלל, האם משכירים נעליים בנפרד ממגלשיים? רוב הסיכויים שניקח מגלשי סקי ולא סנובורד, או שלדעתך סנובורד יהיה הרבה יותר כיף וגם לא הרבה יותר קשה (והכוונה למתחילים)? בקשר למועד, אכן התכנון הוא לבוא באמצע השבוע במידת האפשר. אז שוב תודה, והאם שמעת על קלטת מבוא או אתר אינטרנט ללימוד ראשוני של סקי (לא במקום מורה, אלא כרקע לפני, כמו שקיים באופני הרים)? גלישה נעימה!

zambush

New member
תגובה ../images/Emo73.gif

מנסיון אישי, ומנסיון של עוד המון אנשים, סנו-בורד קשה יותר מסקי רגיל, ולא תמיד ההנאה היא גבוהה יותר, אם כי ברוב המקרים היא כך. על כל פנים, עדיף שתתחילו עם סקי "רגיל" ולא עם סנו בורד, בין השאר משום השיקול הכלכלי שאני שם לב שמטריד אותך. שיטת הלימוד העצמי היא נחמדה אך כדאי ואף רצוי מדריך לשלבים הבסיסיים, בין השאר כדי שלא תסגל הרגלי גלישה לא נכונים שיכולים לפגוע ברמת הגלישה, בהנאה מהגלישה ואף בבריאותך במקרים קיצוניים. שמעתי על קלטות כאלה, אך אני לא מכיר אותן ולא יכול להמליץ לך על אף אחת כזאת. ושוב, בהצלחה

xski

New member
לא כל-כך מטריד, פשוט יש כל-כך הרבה

תחביבים ופעילויות ולא ניתן להתפנות ולהשקיע בכולם את מירב הזמן והמשאבים בו זמנית... אז כרגע רק "לטעום", ואם יהיה "טעים", נעבור למנה העיקרית... שוב, תודה על ההמלצות. גלישה נעימה!

yaircarel

New member
אבל מה עם תבשיל שלא בושל כראוי

ייתכן מאוד כי תפספס את היופי שבסקי רק בגלל שעשית זאת לא נכון. הייתי מציא לשכור ציוד סקי בלמטייל וגם לקנות שם סקי פס, ובדוק את הדילים של החרמון הכוללים הדרכה. בדר"כ ציוד השכרה יכללו בינדינג אשר ניתן להתאימו למידות נעל שונות, אבל חשוב להזהר בהעברת המגלש מאדם לאדם בגלל שיש להתאים את סף השחרור של המגלש לגובה והמשקל של הגולש וכן רמת הגלישה שלו. מעבר לכך בסקי מאוד חשוב להתאים את הנעל לגולש כי הלחצים שפועלים על הרגל הם גדולים לכן נעל לא מתאימה תכאיב. כמו כן נעל אשר הרגל רוקדת בתוכה לא תאפשר לגולש לשלוט על המגלש ותהפוך את הגלישה ללא נעימה ומסוכנת. בקיצור על תחסוך, לפחות לא על יום הסקי הראשון שמבחינה חוויתית חשוב מאוד.

xski

New member
צודק, לא חשבתי על הכוונון

האידיבידואלי של הביידינג... האם אפשר לשכור גם מגלשיים או רק ביגוד? תודה!

DODO123321

New member
תשובה

בחרמון ניתן להשכיר את ציוד סקי מלא, מגלשיים, נעליים, מקלות, ובקשר לביגוד אני יודע שאפשר בטונדרה (יש ברעננה) להשכיר אבל בחרמון-אין לי מושג ולא נראה לי (יכול להיות שכן ואני לא יודע...)

yaircarel

New member
בלמטייל אפשר להשכיר הכול

ציוד סקי וביגוד וגם לקנות כרטיסי כניסה לחרמון וסקי פאסים

xski

New member
בדקתי את הנושא ונאמר לי שאין ציוד,

רק ביגוד, וגם זה בספק אם נשאר. מלבד זאת, השכרה ליום אחד היא בעייתית כי אתה צריך לקחת יום לפני ולהחזיר ביום הגלישה או למחרת אם אתה חוזר מאוחר, ואז אתה כבר משלם הרבה יותר מאשר בחרמון.

xski

New member
תודה לכולם על הטיפים, אבל מה בקשר

לקלטת / DVD לימוד סקי עם הסברים והדגמות למתחילים (ראו הודעה בראשית השרשרת)? מישהו מכיר, מישהו יודע?

DODO123321

New member
אני מבין שאתה רוצה לחסוך זמן.

(זמן=כסף במיוחד בחרמון) אבל עדיין, לא יהיה תחליף בהתחלה לתחושה האמיתית! אני עד שנגעתי פעם ראשונה עם המגלשיים בשלג למרות כל ההסברים שדחפו לי וטחנו לי לראש נפלתי והייתי חסר ביטחון, לכן לא יעזור הרבה קלטת למתחילים שלא מכירים את התחושה, קלטת יכולה לעזור למתקדמים שרוצים ללמוד טכניקה חדשה או משהו אחר אבל לממש מתחילים - לא מומלץ ולא יעיל... ועדיין אם אתה מתעקש יכול להיות שיש דבר כזה...תחפש בפורמים של סקי בחו"ל.....

xski

New member
יעילות=נצילות

הייתי רוצה בעיקר לחסוך זמן ולהתקדם מהר יותר, כי כסף הרי אפשר להשיג עוד אבל זמן - קצת יותר קשה לקנות... אין לי בעייה עם הכסף כמו עם חוסר ניצול הזמן ביעילות. אבל אני מבין למה אתה מתכוון. פשוט מנסיון, הכנה נפשית מאפשרת התקדמות פיזית מהירה יותר. מכיוון שאני מתכוון בשלב זה לנסוע ליום אחד בלבד, הייתי רוצה למשל שבסוף היום כבר נוכל לגלוש את מסלול הירידה של ביה"ס לסקי (ורצוי לא כמו "סוכת דוד הנופלת"...). אפשרי?

yaircarel

New member
מנסיוני רק הדרכה עובדת

לפני שהיית על השלג כל ההכנה שבעולם לא עוזרת, כי התחושה היא שונה לגמרי. אל תשכח כי כל מה שתתרגל בבית יהיה על משטח שטוח ולא משופע ולכן הדבר הבסיסי והחשוב ביותר בסקי, היציבה, לא יהיה נכון ולכן רק יפריע. לאחר שתדע לגלוש בצורה סבירה אז כן תוכל לנצל זאת כדי לשפר את הטכניקה אבל לא לפני שתרגיש במשך כמה ימי סקי מה המשמעות של ההמלצות השונות. אני לפני שהחלתי עם הסקי הסתכלתי על כל הטיפים באינטרנט אבל זה לא עזר לי בכלל, כי ברגע שעליתי על השלג שכחתי הכל.

xski

New member
התכוונתי רק ללימוד תיאורטי, כי איך

אפשר לתרגל על השטיח בסלון?... אבל, שמעתי שחברות רולרבלייד מציעות תוכנית תרגול "על יבש" על רולרים כהכנה לסקי. אם הן מציעות, אז יש דברים בגו, לא?

yaircarel

New member
רולבליידס זה כבר משהו אחר

אני אישית רוכב הרבה על רולרבליידס כדי לשמור על הכושר בקיץ וגם בשביל הכיף. רולבליידס עובדים טוב מאוד על השווי משקל ועל היציבה של הגוף וכן על קבוצות שרירים מתאימות. הטכניקה של הרולבליידס יותר קרובה לקרוס קאנטרי מאשר לסקי אלפיני, ולכן כאשר תעלה פעם ראשונה על השלג עדיין תרגיש מוזר. בלי קשר לסקי רולבליידס זה ספורט מצויין ונורא כיף. מומלץ.

למעלה