למישהו יש משהו טוב לפתיחת שבוע?

צליליתה1

Well-known member
לי יש, 2
שניהם קשורים לספרים

#1, יש מי שמשוכנעים שהספרים שטרם קראנו בבספריה הביתית שלנו חשובים יותר מאלה שקראנו
כי מה שלא קראנו מזכיר לנו כמה עוד יש לנו ללמוד בחיים האלה ו(אמור) להוביל אותנו לעוד ועוד קריאה
הסטיסטיקן Taleb קורא לספרים אלה antilibrary

האנטיספריה לא ממש בא לי טוב, מזל שיש את היפנים ואת המילה Tsundoku
כלומר, ערימות הספרים שטרם קראת

מאז השתנמכתי לדירה קטנה אני מתאפקת מאוד וקונה (כמעט) רק דיגיטלי, והיידה קינדל, אפשר לאחסן שם מלא

אז מה מצב הספריה הביתית שלכם בימים אלה?
ובונוס, למי שמעונין, המלצת קריאה: היקשרויות עזות, ויויאן גורניק. גורניק, העיתונאית, מסתובבת עם אמה ברחובות ניו יורק ומעלה זכרונות. ספר מלא תובנות מלא יחסי אמא בת ומלא ניו יורק בניחוח יהודי.

#2 במסגרת קניית מתנות לחג (לא משימה אהובה, אבל השנה הלך מהר, יעיל וטוב) ביקרתי בחנות ספרים
ושם פגשתי מוכרת נחמדה, נעימה, שירותית, חייכנית והכי חשוב - מישהי שקוראת ואוהבת ספרים.
כמה עצוב שזה היוצא מן הכלל ולא הכלל עד כדי כך שהטרחתי את כבודי לציין זאת.

זו היתה חנות רשת, בקניון, ועם כל החוויה הטובה התעוררו לי געגועים עזים לחנויות העצמאיות של פעם, שלמרבה צערי ממש נעלמו לי מהנוף הקרוב.

אז מה יהיה עם כל המתנות האלה לחג?

אבח"י

Well-known member
לי יש, 2
שניהם קשורים לספרים

#1, יש מי שמשוכנעים שהספרים שטרם קראנו בבספריה הביתית שלנו חשובים יותר מאלה שקראנו
כי מה שלא קראנו מזכיר לנו כמה עוד יש לנו ללמוד בחיים האלה ו(אמור) להוביל אותנו לעוד ועוד קריאה

מאז השתנמכתי לדירה קטנה אני מתאפקת מאוד וקונה (כמעט) רק דיגיטלי, והיידה קינדל, אפשר לאחסן שם מלא

ובונוס, למי שמעונין, המלצת קריאה: היקשרויות עזות, ויויאן גורניק. גורניק, העיתונאית, מסתובבת עם אמה ברחובות ניו יורק ומעלה זכרונות. ספר מלא תובנות מלא יחסי אמא בת ומלא ניו יורק בניחוח יהודי.

#2 במסגרת קניית מתנות לחג (לא משימה אהובה, אבל השנה הלך מהר, יעיל וטוב) ביקרתי בחנות ספרים
ושם פגשתי מוכרת נחמדה, נעימה, שירותית, חייכנית והכי חשוב - מישהי שקוראת ואוהבת ספרים.

זו היתה חנות רשת, בקניון, ועם כל החוויה הטובה התעוררו לי געגועים עזים לחנויות העצמאיות של פעם, שלמרבה צערי ממש נעלמו לי מהנוף הקרוב.

מדי פעם תקפצי לחנות מגדלור בת"א, מקווה ישאל 18. ממש "אןף-אלנבי פינת העלייה" - ובאה תשוקתך אל פורקנה.
אז הרגלתי את עצמי, ואני עומד בזה היטב. יש לי ערימת ספרים שעליי לקרוא. לאט אני מוסיף ולאט אני גורע. כיום אני קורא סדרת מאמרים על הספרות העברית, מעין ספר יובל לפרופ' ניצה בן דוד על פרס ישראל שלה.
מומלץ ממש לחובבי ספרות שהיא מטאספרות [כלומר הפרשנות, תיאוריה של פרשנות, מטא-הרמנויטיקה]. האם זה עוזר בכיתה?! לי זה עוזר, כי מאמרים כאלה מאפשרים לי פינות חדשות או מבטים חדשים ביצירות שלא שונו כבר 50 שנים, וכנראה גם לא ישתנו בעוד 50 שנים.

סופהו 1

Well-known member
לי יש, 2
שניהם קשורים לספרים

#1,

הדירה השתנמכה ועימה הספריה. נשארו הספרים שאני ממש אוהבת ואולי פעם אקרא שוב + אלו שהגיעו אלי ולא קראתי עדיין + המון לילדים ונוער שעוברים לנכדים, חוזרים ועוברים הלאה.
בעידן המיחזור והצמצום, ההוראה שלא קונים לנכדים, כי כבר אין מקום ואפשר להסתפק בספריה (יש בה המון חדשים) וביד שניה.

במרכז נשארו כמה חנויות ספרים עצמאיות.
חלקן הפכו לחנויות ספרים-בית קפה-מסעדה וריח הבישולים/טיגונים/אפיה מוציא לי את החשק להיכנס אליהן. למזלי, פה ושם עדיין ניתן למצוא חנויות פרטיות, עם ריח של ספרים ומוכרים שגם קוראים. רק כשצריכה מתנה, לפעמים אעדיף רשת בגלל אפשרות ההחלפה.

ומה יהיה עם המתנות? מעבר למתנות-תרומה סמליות שקניתי, אין מתנות.
אם אתארח, קבלתי הוראה לבוא בידיים ריקות. לא להכין, לא לקנות, לא.. לא.. לא. אז לא. (אולי אכין טראפלס ואגניב לשולחן).
ומקווה שכשיגיעו אלי, לא יפתיעו במתנות.

נערך לאחרונה ב:

צליליתה1

Well-known member
הדירה השתנמכה ועימה הספריה. נשארו הספרים שאני ממש אוהבת ואולי פעם אקרא שוב + אלו שהגיעו אלי ולא קראתי עדיין + המון לילדים ונוער שעוברים לנכדים, חוזרים ועוברים הלאה.
בעידן המיחזור והצמצום, ההוראה שלא קונים לנכדים, כי כבר אין מקום ואפשר להסתפק בספריה (יש בה המון חדשים) וביד שניה.

במרכז נשארו כמה חנויות ספרים עצמאיות.
חלקן הפכו לחנויות ספרים-בית קפה-מסעדה וריח הבישולים/טיגונים/אפיה מוציא לי את החשק להיכנס אליהן. למזלי, פה ושם עדיין ניתן למצוא חנויות פרטיות, עם ריח של ספרים ומוכרים שגם קוראים. רק כשצריכה מתנה, לפעמים אעדיף רשת בגלל אפשרות ההחלפה.

ומה יהיה עם המתנות? מעבר למתנות-תרומה סמליות שקניתי, אין מתנות.
אם אתארח, קבלתי הוראה לבוא בידיים ריקות. לא להכין, לא לקנות, לא.. לא.. לא. אז לא. (אולי אכין טראפלס ואגניב לשולחן).
ומקווה שכשיגיעו אלי, לא יפתיעו במתנות.
בשנים האחרונות עול החגים נפל עלי, והייתי מציפה בווטסאפ המשפחתי : נא להמנע ממתנות למארחת
לעומת זאת, היה נהדר לקבל מוצרים מתכלים. וכך גם המארחים לחג הזה, שמחו מאוד שהצעתי לבשל כמה מנות.
(הם די פלצני יין, מישהו יכול להמליץ על משהו מרשים?)

אבח"י

Well-known member
לי יש, 2
שניהם קשורים לספרים

סיימתי לקרוא את הספר. לא את כל המאמרים. חלקם כלכך משעממים, שבא לי לבכות. כל הכותבים פרופסורים, את מרביתם אף אחד לא מכיר [ואני לא מתפלא על כך], והמאמרים של חלקם כלכך נחותים, שאני לא מבין איך הם לא התביישו. בכל מקרה - שני מאמרי הפתיחה [לא זה של בן דב] די שווים, המאמר של טיקוצקי די מעניין, אבל מסר עמוק לאומה? מאמרי הניתוח של סיפורי עגנון הם בחינת סחיטת הלימון אחרי שנזרק כבר לזבל. השאר - נו טוב השאר.. בטח יזכו לאיזה רפרנס באיזה מאמר של איזה דוקטורנט באיזו אוניברסיטה.

דקל נור*

Well-known member
לי יש, 2
שניהם קשורים לספרים

לאחרונה בעלי החליט להיפטר מהספרים שיש אצלנו בבית. הביא שקים של באלות. זה נראה לי דרסטי מדי. למרות שאם יעשה זאת בלי ידיעתי, אולי לעולם לא אגלה. יש לי ארון מלא ספרים, חלקם טרם הספיקותי ואני כבר לא זוכרת מה יש שם. הצעיר רוצה לפנות מהחדר שלו 2 כונניות ספרי נוער וילדים של אחיו הגדולים. אמרתי לו שנדבר אחרי שיקרא את כולם.
מאחר וקשה לי לדלל את הספרים, השיטה שלי היא להניח על ספסל בגינה או על גדר, בכל פעם ספר או שניים שקל לי לוותר עליהם.
ואם בהמלצות עסקינן, קוראת עכשיו ספר מרתק בשם "על הסכין" שסוקר ניתוחים מפורסמים שנעשו בהיסטוריה.

צליליתה1

Well-known member
לאחרונה בעלי החליט להיפטר מהספרים שיש אצלנו בבית. הביא שקים של באלות. זה נראה לי דרסטי מדי. למרות שאם יעשה זאת בלי ידיעתי, אולי לעולם לא אגלה. יש לי ארון מלא ספרים, חלקם טרם הספיקותי ואני כבר לא זוכרת מה יש שם. הצעיר רוצה לפנות מהחדר שלו 2 כונניות ספרי נוער וילדים של אחיו הגדולים. אמרתי לו שנדבר אחרי שיקרא את כולם.
מאחר וקשה לי לדלל את הספרים, השיטה שלי היא להניח על ספסל בגינה או על גדר, בכל פעם ספר או שניים שקל לי לוותר עליהם.
ואם בהמלצות עסקינן, קוראת עכשיו ספר מרתק בשם "על הסכין" שסוקר ניתוחים מפורסמים שנעשו בהיסטוריה.
גם אני מהמניחים על הספסל
משמח אותי לחזור אחרי שעה-שעתיים-יום ולראות שהספר נעלם

יש בעירי כל מיני ספריות קהילתיות, כיף לראות, אם כי, זו שאני עוברת לידה לעיתים קרובות, שנמצאת במקום מעולה , (בלובי כניסה למבנה חנויות, מסעדות, מרפאות ומשרדים) נראית כמו הצרות שלי
לא רק שיש בלגן במדפים (שזה אולי נחמד, סימן שאנשים נוגעים) אלא יש יותר מדי ספרים מסוג כרך יא של האנצקלופדיה העברית
מתי פתחתם לאחרונה אנצקלופדיה?

דקל נור*

Well-known member
מתי פתחתם לאחרונה אנצקלופדיה?
הייתי מהילדים שהולכים למיטה עם כרך אקראי של אנציקלופדיה. נשמע ככ ארכאי.
הסיפור העצוב של הדיסקים, זהה לזה של הספרים. הייתי פעם חושבת 3 פעמים אם לקנות אותם. היום הם מעלים אבק בספריות קהילתיות. רק תיקח ואין דורש. דוקא כשנהיו זמינים לכל דורש, אנשים קוראים הרבה פחות. הטלפונים הניידים הרגו את הספרים. מתפלאת שסטימצקי או צומת ספרים עדיין לא קרסו.

נערך לאחרונה ב:

סופהו 1

Well-known member
הייתי מהילדים שהולכים למיטה עם כרך אקראי של אנציקלופדיה. נשמע ככ ארכאי.
הסיפור העצוב של הדיסקים, זהה לזה של הספרים. הייתי פעם חושבת 3 פעמים אם להוציא לקנות אותם. היום הם מעלים אבק בספריות קהילתיות. רק תיקח ואין דורש. דוקא כשנהיו זמינים לכל דורש, אנשים קוראים הרבה פחות. הטלפונים הניידים הרגו את הספרים. מתפלאת שסטימצקי או צומת ספרים עדיין לא קרסו.
באנציקלופדיה תרבות היו ציורים נהדרים. בהחלט סיבה טובה לקחת למיטה.

צליליתה1

Well-known member
באנציקלופדיה תרבות היו ציורים נהדרים. בהחלט סיבה טובה לקחת למיטה.
געגועי שלחו אותי לקרוא בויקי

וואלה, הייתי משוכנעת שזו המצאה ישראלית, שמישהו ישב, טרח, כתב וצייר במיוחד בשבילי
כשמעט בגרתי חיפשתי כזאת בנרות, עד היום לא מצאתי סט שלם במצב טוב
ועכשיו בשנמוך, אין סיכוי למצוא מדף פנוי

סופהו 1

Well-known member
געגועי שלחו אותי לקרוא בויקי

וואלה, הייתי משוכנעת שזו המצאה ישראלית, שמישהו ישב, טרח, כתב וצייר במיוחד בשבילי
כשמעט בגרתי חיפשתי כזאת בנרות, עד היום לא מצאתי סט שלם במצב טוב
ועכשיו בשנמוך, אין סיכוי למצוא מדף פנוי
אני זוכרת שהיו עטופות בעטיפה מצויירת, שעם הזמן התבלתה ונשאר הכתום-הכתום הזה.
לא אתפלא אם כשתחפשי כעת בגוגל, תמצאי סדרות שלמות.
לא אתפלא אם כשאחפש בבויידעם בבית סבי אמצא שם את כל הסידרה.

אגב, גיגלתי ומצאתי שיש מי שפשוט העלה לעמוד הפסייבוק כל מה שאני יודע למדתי מאנציקלופדיה תרבות, המון עמודים מתרבות.
נחמד להיזכר.
תרבות.jpg

נערך לאחרונה ב:

קלייטון.ש

Well-known member
אני רוצה עכשיו ספריה. פעם היו לי הרבה ספרים, ואחר כך נסחבתי איתם מדירה לדירה, ואז נפטרתי מהם, ונשארתי נטול ספרים חוץ מכמה יקרים לי במיוחד.
בעלה של בתי הקטנה אוהב ספרים ובנה לו שם ספריה נחמדה. כשאני בא לבקר (בזמן האחרון אני מבקר לפחות פעם בשבוע) אני מעלעל וחושב שיכול להיות דווקא נחמד לבחור ספר ולשבת לקרוא.
אמנם החלטתי שאין לי סבלנות למה שיש לאנשים להגיד בספרים. בכל זאת אולי תחזור לי הסבלנות.
אני רוצה ספריה על קיר שלם. יש לי קיר פנוי בחדר העבודה שלי. אני לא צפוי לנדוד שוב. חשבתי שאשתי תמאס בי אחרי שנה שנתיים ותסלק אותי, אבל לא מסתייע. לא נמאס לה.
אני רוצה את האנציקלופדיה בריטניקה. בכרכים. איזו מהדורה אפילו לא מהאחרונות שיצאו.
ואת העברית גם. כן.
את כל הספרים הקלאסיים. את כל הויקטוריאנים. את כל המינגווי. אני אקרא אותו שוב. זה יילך טוב עם ויסקי.
את הפילוסופים. את כל ניטשה. אני אקרא אותו שוב. שפינוזה (ממנו יש לי כבר, אבל שישב בספריה). והשאר גם, המשעממים גם.
אני רוצה את הקפיטל. אני אקרא אותו. חייב לסבתא שלי.
אני רוצה את הכרכים של טרזן. ואסימוב. והיינלין, כן. אני אקרא אותו מה יש. אני אקרא את איין ראנד. אז נתעצבן קצת, זה טוב לבריאות.
כן, אני רוצה ספריה.

סופהו 1

Well-known member
אני רוצה עכשיו ספריה. פעם היו לי הרבה ספרים, ואחר כך נסחבתי איתם מדירה לדירה, ואז נפטרתי מהם, ונשארתי נטול ספרים חוץ מכמה יקרים לי במיוחד.
בעלה של בתי הקטנה אוהב ספרים ובנה לו שם ספריה נחמדה. כשאני בא לבקר (בזמן האחרון אני מבקר לפחות פעם בשבוע) אני מעלעל וחושב שיכול להיות דווקא נחמד לבחור ספר ולשבת לקרוא.
אמנם החלטתי שאין לי סבלנות למה שיש לאנשים להגיד בספרים. בכל זאת אולי תחזור לי הסבלנות.
אני רוצה ספריה על קיר שלם. יש לי קיר פנוי בחדר העבודה שלי. אני לא צפוי לנדוד שוב. חשבתי שאשתי תמאס בי אחרי שנה שנתיים ותסלק אותי, אבל לא מסתייע. לא נמאס לה.
אני רוצה את האנציקלופדיה בריטניקה. בכרכים. איזו מהדורה אפילו לא מהאחרונות שיצאו.
ואת העברית גם. כן.
את כל הספרים הקלאסיים. את כל הויקטוריאנים. את כל המינגווי. אני אקרא אותו שוב. זה יילך טוב עם ויסקי.
את הפילוסופים. את כל ניטשה. אני אקרא אותו שוב. שפינוזה (ממנו יש לי כבר, אבל שישב בספריה). והשאר גם, המשעממים גם.
אני רוצה את הכרכים של טרזן. ואסימוב. והיינלין, כן. אני אקרא אותו מה יש. אני אקרא את איין ראנד. אז נתעצבן קצת, זה טוב לבריאות.
כן, אני רוצה ספריה.
אם, אם היית אומר לפני עשר, עשרים שנים...
היינו שמחים לדעת שחלק מהספרים מצאו בית שמעוניין בהם.

אבח"י

Well-known member
ואת העברית גם. כן.
כן, אני רוצה ספריה.
מצטרף לסופה, בהחלט.
אם כי את "ביקורת התבונה הטהורה" לא תקבל ממני.

ואת העברית גם. כן.
כן, אני רוצה ספריה.
את רוב האנציקלופדיות אפשר למצוא בחינם בפרוייקט אגורה.

למעלה