למישהו יש מתכון קל להכנה וממש טעים ומרשים?

למישהו יש מתכון קל להכנה וממש טעים ומרשים?

ארוחת ערב משפחתית ואני ממש רוצה להראות שהאוכל שלנו מעולה לא פחות. ראיתי המון מתכונים, אבל אשמח למתכון שניסיתם ויצא מצויין. תודה
 
???

קל להכנה זה דבר יחסי
מעבר לזה תני כיוון
קציצות, ממולאים, מאפה עם בצק פריך ומעליו שכבות, בצק עלים ממולא, סלט מלא כל טוב, אורז צבעוני, פסטה...?
 
צודקים

התכוונתי למשהו שהכנתם לאחרונה ויצא ממש טעים. אני חורשת על הבלוג שלך ליידי באג והוא מצוין. המון תודה. לא הכל יוצא לי כמו לך, אבל אני רק שנה מבשלת טבעוני, לפני זה חייתי על קפואים למינהם.
 

ladybug6

New member
תודה


לאחרונה אוכלים הרבה פורטבלו צלויות אצלנו, בתנור/מחבת עם מרינדה כמו שיש בפוסט על האש בבלוג שלי. שמן זית, שום, סילאן, טימין ותבלינים. זה טעים, נותן תחושה של מנה עיקרית כי זה משהו שחותכים עם סכין ומזלג ויש לזה מרקם בשרני..
זה לא זול אבל לא צריך יותר מ-1 לכל סועד, וזה על תקן "מנה עיקרית". מאוד קל להכנה, רק צריך להזהר לא לייבש את הפטריות, שלא יצאו צמיגיות. ליד זה אפשר להשתולל עם תוספות.
ממולאים זו מנה מאוד מרשימה אבל היא יחסית מורכבת, אם תרצי ארשום לך הסבר יותר מפורט.
אם זו ארוחה רק למשפחה אז לדעתי אפשר להסתפק בסטייק פורטבלו, פסטה טובה או אורז מעניין ליד, ירקות אנטיפסטי מתובלים היטב (=שמן זית, מלח, קצת פלפל, טימין טרי, שיני שום שלמות, קצת פפריקה) וסלט או שניים טריים.
 
אצלנו

היה סלט מאש עם פטריות שמפניון צרובות, טבעות בצל סגול, פילטים של ליים ותרד/מנגולד מוקפצים- זה משביע וצבעוני להפליא

סלט של פרות עם בצל סגול והרבה כוסברה ברוטב לימוני- מהמם

פלאפל בשלל צבעים דורש השריה וטחינת המוצרים אבל שווה לחלוטין

לביבות אפויות של טופו ופיסטוקים

תבשיל קטניות ברוטב עגבניות עשיר, לצד אורז צהבהב עם תיבול עדין וערימת בצל מטוגן זה סוף

דלעת ערמונים או דלעת יפנית ממולאת באורז/אטריות אורז אפויה

תבשיל טופו ואפונה ברוטב קוקוס עם קארי מדרס וכוסברה שוב לצד אורז /לביבות תפוחי אדמה רכות/ פירה בטטה וסלרי
 
סלט טבולה ססגוני משודרג


אז מה הכי מתאים לכם לאכול בחום הזה?
נכון שבא סלט מרענן וכייפי?
הנה בדיוק אחד כזה, צבעוני ומלא בכל טוב !
מתכון עכשיו בבלוג ♥ בקישור הבא:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2596003
מוזמנית לבלוג לדפדף,
בטוחה שתמצאי משהו שאת אוהבת...


סלט טבולה ססגוני ומשודרג

מצרכים:

1 וחצי כוסות בורגול מוכן לאכילה
(שהושרה כשעתיים במים וסונן ממים)
1 בצל בינוני, חתוך לרצועות דקות
(אפשר בצל אדום)
3-4 עגבניות טריות, קצוצות דק
צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי צרור כוסברה קצוצה
2 בצל ירוק קצוץ דק
חצי פלפל צ`ילי אדום חריף (קצוץ דק דק)
חצי כוס זיתים ירוקים חתוכים לטבעות
חצי כוס זיתים שחורים חתוכים לטבעות
1 כוס חמוציות
גרידת לימון מלימון אחד
מיץ לימון מחצי לימון
מלח לפי טעם
פלפל שחור לפי טעם
1 כפית חומץ
2 כפות שמן (אפשר שמן זית)

אופן ההכנה:

בקערה גדולה יש לערבב היטב את כל מרכיבי הסלט.

להעביר לכלי הגשה גדול,
או לצלחות קטנות אישיות - בתאבון ובכיף !

רות פוזדירקה
 

נוWה

New member
אפשר להציע לך קיש?


בדיוק היום פירסמתי בבלוג שלי מתכון לקיש פטריות ובצל שיצא ממש מוצלח. הנה הלינק-

http://vegansky.wordpress.com/2013/08/15/mushroom-onion-quiche/

ואם את רוצה להמם בקינוח אז לכי על פנה-קוטה קוקוס, שממש קל להכין. הסוד הוא במרכיבים האיכותיים שאני ממליצה לא לשנות אותם... הנה המתכון:

מצרכים: (לכ-8 מנות)
¾ כוס סוכר (אפשר גם ½ למתיקות עדינה יותר)
½ 1 כוסות משקה סויה
1 כפית אבקת אגר-אגר
1 פחית קרם קוקוס (אחוזי השומן כאן מאוד קריטיים)
1 מקל וניל
הכנה:
1. שמים בסיר את הסוכר, משקה הסויה ואבקת האגר-אגר, ומביאים לרתיחה.
2. מורידים את האש לבינונית ומוסיפים את קרם הקוקוס.
3. חוצים את מקל הוניל לאורכו, ומגרדים מתוכו את גרגירי הוניל ישירות אל תוך הסיר. מכניסים פנימה גם את המקל עצמו.
4. מערבבים כ-5 דקות על אש בינונית. יש לשים לב שהנוזל לא יגיע לרתיחה.
5. מעבירים לכלי ההגשה או לתבנית סיליקון שקעים עם דוגמא יפה, ומצננים בחוץ כחצי שעה.
 
למעלה