לשכנע בדבר כל כך גדול זה בעייתי
בין השאר כי כבר נשמע שהיא הסכימה "בעבורך", יותר מזה אי אפשר באמת, לאור העובדה שהיא מכירה את ישראל על נקודות האור והחושך שלה. אני הייתי קופצת לפורום זוגות מעורבים, יש שם כמה שבני הזוג שלהם ממדינות נוחות למדי ועברו לישראל, אולי יוכלו להאיר את עיניך לגבי נקודות התמודדות, בלי קשר לקשיים הטכניים שלא יהיו רלוונטיים לגביך.
התשובות שלי מסתמכות על הנחה (כך הבנתי מהתשובות שלך למטה) שהיא מצפון אמריקה/איים בריטיים, יש לי בזה נסיון עבר ספציפי מלפני עשור בערך, חלק עוד בטח רלוונטי. שווה לבדוק פעמיים מן הסתם.
אם אני זוכרת נכון, כדי לעשות עליה צריך להביא למשרד הפנים תעודת לידה+תעודת נישואים של ההורים+כל הוכחה להסטוריה היהודית של המשפחה. אם הורים/סבים גרו בישראל בעבר, להביא מסמכים לזה ומדובר בעניין של דקות.
אם תחליטו לעבור, ההמלצה הראשונה שלי היא להגיע ישירות לתל-אביב. בהנחה שאתם בשנות העשרים/שלושים מוקדמות, למישהי חדשה בישראל, התחבורה שמתאפשרת בסופי שבוע, סוגי העבודות וגיל האוכלוסיה בתל-אביב משנים את צורת החיים לגמרי. מה גם שיש לפחות שני פאבים שבהם אפשר לשבת ולהרגיש יחסית בבית. זה גם לא מזיק שאפשר ללכת לים ברגל.
לגבי עבודה זה מאוד תלוי בתחום וברמת הנסיון. הייתי משקיעה את הזמן בהתחלה באולפן עברית, שם היא גם תכיר קצת אנשים במצב דומה לשלה, וזו עוד סיבה טובה לנסות לגור בת"א אם אפשר. אחר-כך אפשר ללכת למשרד התעסוקה (לא זוכרת איך קוראים לזה) למשרד לאקדמאים, אולי יהיו להם רעיונות. בסופו של דבר, אחרי הצעדים האלו, יהיה מדובר בחיפוש עבודה כמו כל ישראלית.
עוד דבר שמומלץ בתקופה ההתחלתית, אם מתאפשר, זה "חוגים" למיניהם, כדי שתקופת האבטלה לא תעבור בבטלה בבית. אם היא מתנדבת/מתעסקת בספורט/תחביב אחר, כדאי ליצור קשר עם ארגונים בישראל עוד לפני שעוברים וליצור קשרים שידעו שהיא מגיעה, זה מאוד עוזר.
מילה לגבי צה"ל, אני לחלוטין לא יודעת מה המצב לגבי בנות/בעשור האחרון/בת כמה היא, אבל כדאי לוודא מה הנוהל לגבי עולות חדשות מבחינת גיוס. נכון לאז ולבנים, היתה תקופת גיוס קצרה (וחסרת תועלת לכל המעורבים בדבר) בגיל 24 שפגעה בקליטה באופן קשה, אם יש נוהל שכולל גיוס, אולי כדי לחכות עד אחרי הגיל הרלוונטי.
אני בהחלט לא ממליצה לעבור (לכל מקום, לא רק לישראל) עם מישהי שלא ממש רוצה את זה. גם לכאלה שרוצים לעבור יש תקופה לא קצרה של אומללות מובנית בצעד כזה.