למישהו יש נסיון עם תזונה צמחונית לילדים?

השולמית

New member
למישהו יש נסיון עם תזונה צמחונית לילדים?

מדובר בילד בן כשנה, והשאלה שלי היא לגבי אלטרנטיבות צמחוניות: מה כבר ניתן לתת לו לאכול וכיצד? מה ניתן לתת במקום במבה/ביסלי וכו'? האם יש ספר או אתר או מאמר טוב שמתייחס לנושא זה (צמחונות לתינוקות)?

lightflake

New member
נסי לפרט לאיזה תזונה את מתכוונת

כי מבחינתי במבה וביסלי זה צמחוני למהדרין (טבעוני אפילו)

השולמית

New member
../images/Emo13.gifצודקת

בצמחונות יש גם מימד של תזונה בריאה וטבעית, אז במבה-ביסלי אולי עומדים במבחן של לא לפגוע בבעלי חיים, אבל במבחן הבריאות- לא כל כך.. אשתדל עד כמה שאפשר שהתזונה תהיה בריאה וללא מיצים ממותקים, צבעי מאכל, ג'אנק פוד וכו'. מאוד יכול להיות שבעוד שנה או שנתיים יתברר שדיבורים לחוד ומעשים לחוד, וגם די ברור לי שקשה להקפיד כשהסביבה מפטמת את הילדים בזבל (בני משפחה או חברים נטולי תודעה בריאותית), אבל כדאי מראש להיערך עם אלטרנטיבה ולנסות עד כמה שאפשר לשמור על החריגות בגבולות הסביר.

מדוע הרצון בצמחונות דווקא?

יש אפשרות לתכנן תזונה בריאה גם עם תפריט מכיל בשר, כמו גם עם תפריט צמחוני וכמו כן טבעוני. כל צורת חשיבה תדרוש את התכנון שלה. אז אני מתעניינת - מדוע הבחירה דווקא בצמחונות?

השולמית

New member
../images/Emo13.gifלא ציפיתי ממנהלת פורום זה לשאלה כזו..

צמחונות בעיקר מסיבות מוסריות של הימנעות מפגיעה בבעלי חיים (עד כמה שאפשר). גם לי יש הגבולות שלי וגם לגבי הילד- צריך למצוא את שביל הזהב בין הרצוי למצוי.

למה לא ציפית ../images/Emo13.gif

אנשים פונים לצמחונות מסיבות שונות, ולפעמים לא מהשיקולים הנכונים. למשל, יש בנות שפונות לצמחונות "כי זה מרזה", או כאלה שפונים לצמחונות "כי זה בריא", ואם מישהו עשה שיקולים לא נכונים ולא מתאימים לצרכים שלו לדעתי זה דבר שכדאי להעלות. (אני כרגע באמצע של כמה דברים די דחופים, בערב אני אתפנה לענות על השאלה המקורית)

lightflake

New member
נסי לשאול גם בפורום צמחונות וטבעונות

יש שם כמה הורים לילדים צמחונים..

השולמית

New member
תודה רבה- אעשה זאת!

למעלה