למישהו יש ספקות שמייקרוסופט מעתיקה

beitar

New member
למישהו יש ספקות שמייקרוסופט מעתיקה

קטעי קוד מתעשיית הקוד הפתוח, ואפילו לא נותנת קרדיטים על כך ? "טוב" שיש חור אבטחה חמורב zlib, וככה אנחנו יכולים לגלות זאת...

matam haifa

New member
הפוך על הפוך! יש למה לקוות מהם!

אם יעתיקו הרבה... ישפרו רבות את חלונות!

ezaton

New member
הם לא מעתיקים

הם משתמשים שימוש לגיטימי בקוד פתוח. מותר להם. לא רק זה, אלא שזה חוסך זמן פיתוח, ומוכח כעובד. למה לא? ראיתי שימוש ניכר בקוד פתוח, וזה דבר לגיטימי. למה שהם יבזבזו זמן פיתוח וכסף על כתיבת קוד שכבר נכתב? Ez

beitar

New member
זה לגיטימי מקובל, ואני שמח לדעת זאת

אני תמיד טענתי שיש לקוות שמייקרוסופט יצליחו להוציא מוצר יציב וטוב, ואני לא מאלה שתמיד קיוו שהחלונות החדש תהיה נפילה... (כל פעם שיצאה גרסא חדשה). אני מאמין בלב שלם, שהקרב לא צריך להיות מוכרע כי מייקרוסופט ייצרו מוצרים זבל, אלא כי לינוקס ואחרים יהיו טובים יותר ! ותמיד טענתי, שגם אם מייקרוסופט גונבים קודים / רעיונות ממוצרי קוד פתוח, גם אם זה לעיתים בניגוד לחוק (מה שאני בספק אם הם עושים), זה לא יותר מדיי מטריד אותי... העיקר שיתקדם עולם המחשוב ומערכות ההפעלה ! אני רק שואל למה לא נתנו קרדיט ליוצר התוכנה ? אולי זה היה חוקי לא לתת קרדיט, אבל זה היה ראוי מאוד לעשות כן. ואולי היה צריך לרשום ברישויי, שמוצרי קוד סגור (דהיינו כל מה שהוא לא BSD או GPL) יתנו קרדיט ברור ב ABOUT של התוכנה, או משהו בסגנון....

lizard

New member
יש משהו שאני לא מבין.

לפי חוקי הGPL, תוכנה שמשתמשת בחלק או בכול מוצר בעל רשיון שכזה חייבת גם היא להיות ברשיון GPL. לא ?

beitar

New member
מדובר ב zlib שהיא ברישיון אחר,

ולהבדיל מ GPL לא מעתיקה את התוכנה שמתשמשת בה ברישיון שלה....

ezaton

New member
רשיון פתוח לחלוטין

הם לא מכניסים GPL לקוד שלהם. ובצדק. Ez

למעלה