למישהו יש עצה?

• פותח הנושא yik
  • פורסם בתאריך

yik

New member
למישהו יש עצה?

שלום לכולם, המשבר שלי התחיל לפני 3 חודשים בערך,פשוט הייתי בלחץ אטומי,סתם כך ומאז אני מרגיש שונה. זה יכול להשמע קצת מצחיק, אבל אני בן 26 ואני מפחד למות. יש לי פחד מלחלות במחלה קשה ולמות. פשוט נכנס לי איזה מחשבה לראש שיש לי משהו ואני כל הזמן חושב על זה- אתמול היה לי אפילו חלום שמשהו קורה לי. אני מתפקד בעבודה,יוצא עם חברים, מבלה אבל זה לא כל כך עוזר. כאילו אני לא שולט במחשבות שלי,זה מפריע לי להתרכז, הפכתי לבנאדם יותר שקט. זה מתבטא גם בקשיים בשינה, לחץ, אי שקט. פשוט אני כל הזמן חושב, מוטרד,מתעסק עם זה בראש,מנסה לדחות את המחשבות האלו. אולי זה קשור לזה שאני אובססיבי, ואולי קצת היפוכונדר. זה משפיע עלי גם גופנית- כאבי ראש,שרירים תפוסים,מתח. ביצעתי בדיקות בחודש ינואר והכל היה תקין ואז במרץ, זה התפרץ. אני מודע לזה שזה משהו נפשי- השאלה איך פותרים את זה? בתודה מראש

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
פחד מוות

מה שאתה מתאר אינו תופעה נדירה. יש לא מעט אנשים שמפחדים ממחלה ו/או ממוות. לצערינו, זה לא עניין של עצה שעשויה לעזור, כי יכול להיות שהסיבות לתחושות שלך נעוצות בדברים עמוקים או מאד אישיים. העצה הכי טובה שנראית לנו היא שתנסה להיעזר בטיפול נפשי, שם דברים נפתחים, מנותחים, ובהרבה פעמים גם נפתרים.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
כדאי לקבל יעוץ מקצועי

יש כיום טיפולים שונים לבעיות כאלה, כך שתוכל להשתחרר מהפחד הזה או לפחות ללמוד לשלוט בו יותר. שקול פנייה לפסיכולוג.

הלוואי....

אם יש פסיכולוג/פסיכאטר/פסיכ...כל דבר בעולם שיודע ללמד לא לפחד מהמוות ,ו/או ממחלה ולהתמודד עם המחשבות האלה וההשלכות הפיזיות של הפחד אני מוכנה לשמוע. לצערי אני התיאשתי מכולם. הדרך שלי להתמודד עם הפחד הזה, הוא כל הזמן כשיש לי פחד ממשהו חמור פשוט להבדק. כל פעם כשמחשבה כאב, מעוררים אצלי חשש למשהו גרוע, ולא מצליחה לשכנע את עצמי לבד שזה רק חרדה או משהו לא רציני,ושיחה עם רופא המשפחה לא עוזרת, אני פשוט עושה בדיקות. זה מה שהספרות הרפואית טוענת. אם חולה מחליט שיש לו מחלה מסוימת, והמחשבות משתלטות על חייו, פשוט לעשות בדיקות אפילו אם הרופא חושב במאה אחוז שזה כלום. אני יכולה לאמר מהנסיון האישי שלי,שזו הרגשה חרה, תחושה שהרופאים כבר מזלזלים בי לפעמים , אבל ממש לא אכפת לי זה מה שמרגיע אותי להבדק. ועם הזמן אני לומדת לפתח שיטות לזהות מתי אני רק בחרדה, ממתי התחיל הפחד אם זה מתקשר למשהו שקרה לי בימים קודמים, או קרה לאנשים קרובים, ובהתאם נוהגת ולאט לאט הפחד הזה מגיע לעיתים יותר רחוקות. אני בכלל נוהגת לבקש לא לדבר לידי על מחלות קשות וכאלה , ובורחת כמה שיותר מלשמוע. נ.ב. הרופא שלי אמר לי שאין יום אחד שחולף כמעט, שלא דופק לו מישהו בדלת ואומר לו דוקטור אני מפחד שיש לי סרטן, גם אם לא ישר במילים ראשונות אחרי דיבוב קל הוא מבטא את זה. הרופא אמר לי שבמקרים כאלה הוא נוהג לדבר עם החולה על הפחד, לפעמים הוא מרגיש שהחולה נרגע ומבטחונו של הרופא והסברו למה אין לו סרטן הוא רגוע ושליו ויוצא מרוצה. אבל לפעמים הוא מרגיש שהחולה (למשל אחת כמוני), כשכבר החליטה שיש לה סרטן לא תשתכנע ממילים, ומפנה לעשות סיטי ואם צריך יותר מתוך ידיעה ברורה שזה מיותר, אך אסור להלחם עם תחושות של חולה ברגע שהתחושות משתלטות על חייו. מאחלת לך רופא משפחה, פתוח לשיחה שתוכל לדבר איתו על המחלות מהן אתה מפחד, אולי יחד איתך ועם כלל מצבך הרפואי הוא יוכל לדבר איתך על זה וזה יעזור, ובכלל איתו תגלה שאתה מפחד ממחלות שקרו אולי ליקירך. אם תמצאו פעם דרך ספרים או חומר כתוב, שמלמדים כלים או שיטות להתמודד עם פחד ממחלות/מצבים רפואיים, אשמח לדעת. רחל-נשמה

למעלה