למישהו יש פה במקרה את האקורדים...

ליאורנר

New member
למישהו יש פה במקרה את האקורדים...

של us and them? חיפשתי בכל האינטרנט ואין את האקורדים של השיר הזה

Pitudi

New member
אין בשיר אקורדים...

אבל תחפשי ב-www.mxtabs.net את הטאבים של השיר, רק בחלק קטן יש אקורדים.

MellowShip

New member
כמובן שיש בשיר אקורדים..

בית Dsus2 | Em9 | Dm/maj7 |G | D פזמון Bm Forward he cried from the rear D C And the front rank died Bm The General sat, and the lines on the map D C Moved from side to side זה בערך הכל.. אם לא הבנת משהו תגיד לי...

pink floydror

New member
אי הבנה קטנטנה

כמעט ואין דבר כזה שיר בלי אקורדים. האקורדים ב us & them מפורקים, אז אם תנגן את האקורד במלואו בגיטרה, בחלק מהשיר זה ישמע פשוט שונה מבאלבום. בכל אופן יש לו אקורדים. והכי מומלץ האתר שנתנו לך פה, זה מאגר אקורדים של כל השירים של פינק פלויד, וכולם נראה לי נכונים.

One Echoe

New member
אפשר הסבר?

מה זה בדיוק שיר בלי אקורדים? או מוזיקה בלי אקורדים? לא שמעתי על דבר כזה.

MellowShip

New member
בדיוק..

לא שמעת על דבר כזה כי אין. מוזיקה מורכבת מתווים, התווים האלה נמצאים במצב המפורק שלהם לצורך הרחבת הקשת המוזיקלית על מנת ליצור כמה שיותר שילובים הרמוניים מעניינים, עכשיו אקורד זה פשוט לקחת את 3 הדרגות של הסולם (שלושת התווים המנחים של הסולם) ולנגן אותם בפריטה אחת.. מקווה שהבנת.. הופ יצאתי פלצן בהודעה הזאת! :)

One Echoe

New member
וכמובן שזה המצב הבסיסי של האקורד.

ואגב, לא חייב לפרוט בפעם אחת, בשביל שזה יהיה אקורד. יש גם פריטות ארפג'יו(מלשון-נבל)... למשל בדארק סייד: בבריין דמג'

holo

New member
הסבר פשוט

מוזיקה מורכבת מסולמות- הסולמות הם אלה שבונים את האקורדים. אם אתה מבין בזה אז הנה דוגמא: שיר או מנגינה שבנויה מסולם דו מז'ור (הכי קל) היא בעצם מורכבת מהאקורד C, ככה שאפילו שאתה שומע סולאים של גיטרה הם מורכבים מאקורדים שמותאמים להם.. מקווה שעזרתי

One Echoe

New member
נו?

אז אתה אומר בדיוק את ההפך מהשאלה שלי. אני ידעתי מה שאמרת, לא הסברת את זה גם כ"כ מדוייק..אבל חפיף..

One Echoe

New member
כי אני שאלתי מה זה מוזיקה בלי

אקורדים, בחיים לא שמעתי על דבר כזה. ואתה ענית לי בדיוק את ההפך...

holo

New member
סליחה

לא הבנתי אותך, חשבתי שאלת למה אין שיר בלי אקורדים..

One Echoe

New member
אגב,

אם זה סולם סי, אז אולי האקורד השורשי שלו יהיה C...(דו) אבל זה לא אומר שהמנגינה\שיר מורכבת מהאקורד C. אחרת, אין פה היגיון. אם יש שיר\יצירה\מנגינה שמנוגנת על סולם C, יכול להיות בה רק אקורד C? או שאולי לא הסברת את עצמך טוב..

One Echoe

New member
לא אתה לא...

"שיר או מנגינה שבנויה מסולם דו מז'ור (הכי קל) היא בעצם מורכבת מהאקורדC "

Pitudi

New member
זה די פשוט

יש אקורדים שפשוט הולכים ביחד.. נגיד בפנטנטוני תנגן דו מז'ור..אז לא חייבים רק c..אפשר גם אקורד g, d וכיוצא בזה..

למעלה