למישהו יש פרטים על צב סודני?

echis

New member
למישהו יש פרטים על צב סודני?

שם לטיני, תפוצה בטבע, דגשים מיוחדים לגידול, וכו' תודה

קצת מידע וקישור

שם: צב דורבני שם לטיני: Geochelone sulcata מוצא: סודאן,סנגל,מאוריטניה,ניגריה ועוד מדינות אפריקאיות. כל יתר הפרטים על הגידול תוכל למצוא במאמר הזה וגם בזה . מקווה שעזרתי אם יש לך שאלות שלא מצאת עליהן תשובות בדפי המידע האלו תגיד לי ואני אנסה למצוא לך במאמרים נוספים שיש לי.

אין בעד מה

אני מקווה שאתה מודע לזה שגידול צבים בארץ ללא אישור לכך מרשות הגנים הלאומיים זו עברה על החוק אז אם אתה מתכנן לגדל אחד כזה כדאי שיהיה לך אישור מתאים.

1צחי

New member
צב סודאני

בעבר היו לי צבים סודאנים ועד כמה שאני מבין לא היה צורך באישור, הם ניקנו בבית החיות ומכיוון שכך במילא כל החיות המיובאות הן באישור. תקן אותי אם אני טועה!

naja

New member
אתה טועה.

אסור לסחור בצבים בארץ ולא משנה אם הם צבי מים, יבשה, מקומיים או מיבוא. זה שבית החיות מכרו כאלה זה עדיין לא הופך את העסק לחוקי, בדיוק כמו המכירה של צבים אדומי אוזן בכל מיני חנויות חיות. לרשות שמורות הטבע יש נטייה להתעלם מהנושא הזה מצד אחד אבל מצד שני הם לא ששים לתת אישורי גידול.

1צחי

New member
אני אברר

גם ביבוא האחרון הגיעו להם צבים סודאנים למכירה ,עד כמה שידוע לי הם חוקיים לגמרי בלי קשר לנטיות הראשות. מניסיוני בעבר חיות שהיו לא מורשות למסחר בבית החיות לא הסכימו למכור,למרות שהיו היתרים לגידול בפינת חי אך לא לחיה הספציפית.

מאז סוף שנות השמונים תחילת ה90

לא ידוע לי על יבוא חוקי של צבים לארץ והצבים שנמכרים בבית החיות מקורם בריבוי בארץ ולא יבוא.

1צחי

New member
בשבת האחרונה

הגיעה משלוח אחרון ובוא היו כמה צבים ביבי.

Liron Samuels

New member
Illegal

Eventhough Animal House sell them, the trade of turtles and tortoises is not legal. I spoke to the vet from Rashut Shmorot Hateva a few months ago and he confirmed that.

תמונה...

אני צילמתי...

למעלה