למישהו יש קצת מידע על אלי בית?

Duke Tear

New member
למישהו יש קצת מידע על אלי בית?

בתרבות הקלטית\נורדית\מצרית (מסופוטמית ?) , אני ממשיך במסע החיפוש שלי, אבל יהיה נחמד עם מישהו יוסיף לי קצת דובדבנים פה ושם

Justin Angel

New member
אם תוכל לפרט את השאלה

ולהסביר יותר את מהותה ומה בדיוק אתה מחפש, נוכל לעזור לך יותר. ואלים, לפחות לא שלי, הם אינם קוריוזים לשעות מאוחרות או דובדבנים שתוכל להתבדח עליהם בינך לבין עצמך.

Duke Tear

New member
אני מניח שפירטתי מספיק

אבל אני מחפש חומר על האלים אשר משוייכים לשמירה על הבית וכו'.

טלה בר

New member
אלת בית

אתה בטח מתכוון להסטייה, או וסטה הרומית, אלת האח המגינה על הבית.

cdspeed3

New member
למה?

למה אתה חושב שתפקידם של האלים לשמור על הבית שלך? אם אתה מחפש שמירה של הבית שלך, נסה את פלדלת... אלים הם לא המשרתים של אף אחד!!!!! יש לך זכות לבקש מהם דברים והם יכולים לענות לך בחיוב או בשלילה... מה שאני יכול להבטיח לך, אם תנסה את הדרך הנכונה, זה ממש לא משנה לאיזה אל תפנה, הוא כבר ינסה את המיטב שלו בשבילך או לחלופין יבקש מהאל המתאים. אבל אל תשכח, אלים זה ממש לא צעצועים שאתה תוכל לשחק בהם מתי שתרצה, יש להם את הכוח להועיל ולהשמיד באותה מידה. השיקול אם הם יועילו או יזיקו, הוא השיקול שלהם בלבד... בילי

למה ישר להתנפל?!

הבחור סך הכל ביקש שמות של אלים ואלות אשר עפ"י המיתולוגיה הם קשורים לשמירת הבית והמשפחה. הוא לא כתב מה הוא מתכוון לעשות. ככל הידוע, יכול להיות שהוא סתם כותב איזו עבודה, או כתבה. ההתנפלות הזו, מותירה טעם רע בפה.

Justin Angel

New member
ככה!!!

מה לעשות שאני מסכים לחלוטים עם ההתנפלות של בובי. האלים שלי הם לא צעצועים שישחקו בהם וישליכום לצד שהם משעממים. האלים שלי הם לא קוריוזים. האלים שלי הם לא עוד נושא שיחה מעניין לניו-אייג'רים מוכי ירח. האלים שלי הם מושא להערצה, ולכבוד וליראה. האלים שלי מהווים את תכלית הבריאה ומתבטאים בכל היבטי הטבע, היקום והאדם. האלים שלי הינם עצומים, וחזקים, ורחומים, ואוהבים, ואהובים, ומיותר לציין שאינם דובדבנים
בובי ביטא יפה מאוד את מה שאני חושב, אם כי קצת יותר מדי חזק, אך אני מסכים עם הרגש והמחשבה מאחורי ההודעה. אתה מכיר אותי, ואתה יודע שאני הראשון שהיה מרכיב לאדם הזה רשימה שכוללת אלים מתרבויות שחלקנו לא יודעים לבטא את שמן. אבל אני לא מוכן לעשות זאת מכיוון ואני לא אעשה רשימת מכולת של אלים שיוכלו לפנות אליהם, בלי להכיר אותם, בלי לבסס איתם מערכת יחסים אישית, בלי לשרת אותם. כל העניין הזה נראה לי בטעם רע.

הבעיה כאן היא

שאתה מיד מניח את הרע ביותר לגבי הבחור ששאל. הוא לא כתב "אני רוצה להטיל כישוף הגנה על הבית! לאיזה אל לקרוא?", וגם אם כן, אפשר להסביר לו מבלי להתנפל עליו ומבלי להיות עוקצני. ההודעה שלו לא מצדיקה יחס כזה. ואח"כ מתפלאים למה לפורום לא באים כמעט אנשים. <sigh>.

Nizzan Cohen

New member
ג'סטין...

"אלים לפי קילו! אלים לפי סוג!" מוכר ?! אני מאמין שאין סיבה להיתלונן שהבחור מתייחס לאלים שלך בזלזול כי הוא קרא למידע הפוטנציאלי שאולי תמסור לו "דובדבנים" (מה גם שזה ביטוי הערכה.... "הדובדבן שבקצפת".). אני חושב שאולי הוא הכניס לזה טיפטיפה הומור. וגם זה לא ממש... שנית, הבחור פה מתעניין במיתולוגיה. הוא לא אמר שהוא פאגן ולא אמר שהוא מעוניין במערכת הבטחה ביתית... רק רצה מידע על אלים מפנתאונים שונים הקשורים לשמירה על הבית - כחלק מאיזה מחקר אישי להוספת ידע. מה רע ?! להיפך אני רואה בזה דבר מצויין. מצויין לא פחות שהוא פנה אלינו לשאול. אבל זה שבנאדם חוקר קצת לגבי דתות אחרות סתם לשם השכלה כללית - לא אומר שהוא מזלזל.

Justin Angel

New member
צודק

לא פירשתי נכון את הקטע עם הדובדבנים וקצת שולהבתי עם ההודעה של בובי. ואם לא היו תוקפים אותי בדעה משוחדת מראש, גם אולי באמת הייתי מתנצל. ואישית, אני לא הייתי מתחיל לפרט על האלים שלי כאילו הם סתם עוד רשימה, אולי אם ההודעה המקורית הייתה באמת אומרת "דובדבן בקצפת" שזה בהחלט מראה על כבוד אז הייתי יותר נחמד על ההתחלה. מה לעשות, אני דפוק ואגרסיבי. אבל אני הדפוק האגרסיבי של הפורום הזה

מישפט הסיום שלך.

אם אדם נוטה לרשע הכל עשוי להשחיתו. ממש מעניין מדוע בחרת בו?
מראש ובלי לפגוע. אני נוטה לצד של מסורסקי.

Duke Tear

New member
כי זאת הדרך של חלק מיושבי הפורום

להתיחס אחד לשני , לא פעם ראשונה שג'סטין רב עם אנשים פה ונותן ביקורות חסרות בסיס וחסרות מוסר ונימוס כלפי חברי הפורום ש"פחות טובים" ממנו בידע ובמעשים. אבל בסדר, התרגלתי לרחש בחש הזה שהפאגאנים הזקנים מעוררים בקרב הלמידה של הצעירים,וההתנשאות הזאת שבאה כאן בצורה דרסטית למדיי ,ואני בהחלט לא מכליל פה את כל חברי הפורום ,אני חושב שיש פה הרבה אנשים שרואיים לכבוד ולגדולה . בכל מקרה, אני לא הולך לבקש משום אל לשמור לי על הבית, בישביל זה יש לי שני כלבים, אבל כדי לדעת צריך ללמוד, לא כך? אז מכוון שאני חיפשתי דיי הרבה חומר על אלי הבית ,ולא רק שמות ,אלה גם תאוריה של הקשר בין אלי הבית בין הפנתאונים הנ"ל , חשבתי שאולי גם כאן אוכל לכבל תוספות לידע שאני מנסה לרכוש. בכל מקרה, תודה לאנשים שענו ,ותודה לך ג'סטין שאתה בכל הודעה שניה שלך גורם לי לתהות בשנית איך חזרת מההרחקה שכיבלת מהפורום.

Justin Angel

New member
זהו, אני השטן.

שלום, מה שלומך? אני השטן, ברוכה הבאה לגהנום. כשהגבתי להודעה שלך ישירות, הייתי מאוד נחמד ופשוט ביקשתי ממך לפרט את מהות השאלה, אין לי מושג למה את\ה תוקף אותי (אלא אם כן יש לך אג'נדה אחרת שאיננה למידה). לא דיברתי אלייך, אלא כי דיברתי על אילן בדיון שהתפתח מתגובתו של בובי. מה לעשות, גם לי מותר לדבר עם אנשים בלי שישר יניחו שאני תוקף מישהו. ואם יש לך איזהשהי בעיה או תלונה או קובלנה כלפי, תרגיש\י חופשי לקחת אותה ולדחוף לתחת שלך. יום נעים.

kitiara 6

New member
איזה כיף......

אני קופצת לביקור אחרי המון זמן ומה אני מוצאת???? כרגיל את ג'סטין מנסה לשכנע את כולם שהוא השטן... (מצטערת ג'סטין זה זוג נעליים שאתה ממש לא מסוגל למלא) את אריאל לא נוקט עמדה ברורה ביחס להיתנהגות הבלתי נסלחת של ג'סטין... ועוד כל מיני תושבי פורום חדשים שאני לא מכירה שתפסו את מקומי בלנסות לחנך את ג'סטין.... באמת אנשים עזבו , תפרשו! חבל על האנרגיות...( אם הצבא לא הצליח אז אתם דרך דיו וירטואלי בטוח לא תצליחו) כמה חבל שבאתי לבקר ואני כמעט ולא רואה פה אנשים מוכרים ( הממ מעניין למה?) טוב אני לא אכנס לזה. לא רוצה לעורר מחלוקות מן העבר.. תאמת סתם קפצתי להגיד שלום ולראות מה שלומכם.. וראיתי... אל תעלבו אבל... אף אחד בחיים לא יקבל שום קהילה פאגאנית שמתנהגת ככה אתם לא מסוגלים לא לריב אחד עם השני אז מה יקרה כשתצטרכו לעמוד מול העולם???? מוסורסקי ולסטט - כל הכבוד!!!

למעלה