למישהו יש רעיון?

למישהו יש רעיון?

שלום לכל המתעמלות, אני בת 22+ והתעמלתי בעבר כשהייתי ילדה בחוג לא מאוד מתקדם, ועל כן גם רמת הידע שרכשתי שם הייתה מאוד נמוכה (עמידת ידיים די באופן צולע, נר, גשר, גלגלון, ערבית גם כן לא מושלמת. יותר מזה אני לא יודעת לעשות). גם אני כמו רבים מכאן שמעתי על הקבוצה בוינגייט שנפתחה לנשים והלכתי לנסות. בהתחלה אמנם היה נחמד כי רוב הבנות היו באותה רמה שלי (והיו גם כאלה שגם את המעט הזה לא ידעו לעשות...), אבל אחר כך הגיעו לקבוצה בנות שהתעמלו בעבר/השתתפו בקפוארה/בלט והן למדו במהירות את כל האלמנטים וכבר ידעו לבצע סלטות ופליקפלאקים ללא קושי. רציתי להמשיך בכל זאת, אך לבסוף הבנתי שאין מה לעשות, הקבוצה הזאת כבר לא ממש מתאימה לי. חוץ מזה הייתה לי פציעה (סלטה קצת לא מוצלחת שרק בנס משמיים לא גרמה לי לתזוזת חולייה ולנכות לכל החיים...) שבעקבותיה הבנתי שתחום ההתעמלות (בעיקר המכשירים) הוא תחום מאוד מסוכן, ויש משהו נכון מאוד באמירה של מאמנים/מתעמלים למיניהם שמי שלא התחיל זאת בגיל צעיר, זה קרוב לודאי אבוד לעולם, ולא בגלל היכולת הפיזית (אני לא באמת מאמינה שיכולת פיזית של גיל 15 שונה מזו של גיל 22, ויש גם ילדים בני 7 שאין להם לא כושר ולא גמישות של אחרים בני 35+) אלא בשל העניין הפסיכולוגי - ילד פחות חושב על הסיכונים ופחות חושב על הפציעות. כשהוא רואה את חברו מצליח הוא מיד מנסה גם (וכמובן, לא חסרים ילדים שנפלו, ששברו דברים, שפרקו כתף...בדיוק כמו מבוגרים). אצל מבוגר זה אחרת - הוא יותר שקול ויותר מבין שמה שהוא עושה עשוי להיות מסוכן. לא הרבה זמן אחרי הפציעה עזבתי את החוג, גם כי וינגייט מאוד מאוד רחוק מהבית שלי וגם כי אני לא מוכנה כבר לעלות כמעט על אף מכשיר....אבל עדיין נשארתי עם החלום לדעת לבצע עמידת ידיים ונפילה לגשר ולקום (פעם התאמנתי על זה לבד באולם של בית הספר והצלחתי, אבל עכשיו אין לי ממש איפה להתאמן), לעשות פליקפלאק, לעשות שפגט (טוב, למען האמת בשביל זה לא ממש צריך חוג התעמלות...). אולי מישהו כאן יודע אם קיים איזה תחום בהתעמלות/ריקוד שעושה שימוש באלמנטים האלה, אך לא מחייב עלייה על מכשירים מסוכנים ומפחידים (כמו קורה ומקבילים...) ומתאים להתחלה גם בגיל שלי? הכי רציתי ללמוד התעמלות אומנותית, אבל כששמעתי על התחום לראשונה (אולימפיאדת סידני 2000) הייתי כבר בת 14 והבנתי שייתכן שכבר עברתי את הגיל, וחבל...כי דווקא אומנותית הוא תחום מקסים בעיני, והוא לא דורש עלייה על מכשירים ואפילו לא אקרובטיקה מסובכת, אלא רק ריקוד והרבה גמישות. יש אולי באיזה שהוא מקום התעמלות אומנותית לגילי (אבל לבנות שלא התאמנו אף פעם..)? ואם לא אומנותית, אז אולי משהו אחר שדומה/קשור איך שהוא לתחום? אה, שכחתי לומר - אני גרה בפתח תקווה. ווואו...יצא ממש ארוך. תודה לכל מי שמנסה לעזור. יש לכם פורום נפלא

תהליך האימון בהתעמלות

אני שמחה שאזרת אומץ לבוא ולהתאמן, ועל כך את ראויה למלוא ההערכה. חבל שפרשת. ההתעמלות היא ענף אישי והיכולת בה אינדיבידואלית. את לא צריכה להסתכל על הבנות האחרות בקבוצה, אלא על ההתקדמות האישית שלך. זה שבנות אחרות קלטו מהר, זה לא אומר שהקבוצה לא מתאימה לך. עדין יכולת להישאר בה ולהתקדם בקצב שלך. אני לא שמעתי אף מאמן שאומר שמי שלא התחיל התעמלות בגיל צעיר אז אבוד לו לעולם. זה גם לא נכון. כמובן שמסלול תחרותי אבוד, אבל גיל 22 זה ממש לא גיל מבוגר, אפשר בכיף ללמוד התעמלות בגיל זה, להיפך: היכולת הפיזית בגיל זה גבוהה לעין ערוך מיכולתו של ילד בן 7. בתהליך אימון נכון, לא אמור להיות סיכון למתעמל. מה שהמבוגר או הילד עושים בהתעמלות אינו מסוכן, כאשר ההכנה הגופנית לכך מתאימה. לתת למתעמלת שעושה עמידת ידיים באופן צולע (עפ"י דברייך) לעשות סלטה, זה יכול להיות מסוכן. אך בתהליך אימון נכון והדרגתי זה לא אמור לקרות. בכל מקרה, בארץ אין ולא היה אף אדם שקיבל תזוזת חולייה ונכות לכל החים מסלטה קדימה, ואני בספק אם בעולם יש, בייחוד כיום עם הציוד והמיכשור הנוכחי. פה זה קצת הגזמה. פריקות כתף ושברים כן יכולים לקרות, אבל שוב, זה לא חלק מהעניין, זאת תקרית מצערת שלא אמורה לקרות והיא אינה נפוצה בכלל! בהתעמלות אומנותית אומנם אין מכשירים גדולים, אך לא מלמדים שם פליק-פלק, פליק-פלק זאת מיומנות מתחום התעמלות מכשירים שאסורה עפ"י החוקה להיות מבוצעת בהתעמלות אומנותית. אם את לא אוהבת או מפחדת מהמכשירים בהתעמלות, את יכולה לא לעלות עליהם ולהתאמן רק על הקרקע (את מפסידה המון, אך זה אפשרי). אם לא באותה קבוצת נשים בוינגייט, ישנן עוד קבוצות, בוינגייט ובהדר יוסף ששם האימון הוא אינדיבידואלי, כל אחד מתאמן עם עצמו בהתאם לרמה שלו על איזה מכשירים שהוא רוצה. כמו-כן, אם את בכל זאת רוצה התעמלות אומנותית, אז פתח-תקווה היא בירת ההתעמלות האומנותית, בררי בעיר אם יש קבוצה המתאימה לצרכייך. בהצלחה

תודה רבה, נועה

עזבתי את הקבוצה לא רק בגלל חוסר ההתאמה והפציעה, אלא גם בגלל שוינגייט רחוק מאוד מהבית שלי, ופשוט לא יכולתי להמשיך לנסוע את המרחקים המטורפים (ואין לי מכונית פרטית...). אני שמחה שאחרי הכול אני לא ממש "זקנה" בשביל התעמלות...לגבי תזוזת החולייה, זו לא הגזמה בכלל, ואני בספק אם שמעת על כל מקרה ומקרה שקרה בארץ (בטח שלא בעולם). קפצתי על הטרפולינה הגדולה בוינגייט ופשוט לא התהפכתי טוב ונפלתי ישר על הראש. מזל שהיו מזרני גבינה ולכן לא קיבלתי מכה בראש, אבל קיבלתי זעזוע מטורף וכאבים איומים בצוואר ובגב, זה כאב לי המון המון זמן, ואין לי ספק שזה יכול היה להיגמר אחרת. לגבי פריקות כתף (ממקבילים) שמעתי אישית ממדריכות שדברים אלו קרו ולא פעם. אני חלילה לא אומרת לא להתעמל, אבל יש להיזהר. אני יודעת שבהתעמלות אומנותית לא עושים פליק פלאק, אבל כן עושים דברים אחרים מקסימים בפני עצמם ואני בהחלט אשמח ללמוד את התחום הזה, אך אני בספק רב מאוד מאוד אם יש קבוצה לבנות בגילי שמעולם לא למדו את התחום והן מתחילות בגיל 20+. תודה בכל זאת. נראה לי שאברר על התעמלות אומנותית, או שאצטרף לקבוצה ליד הבית שלי (אך זו קבוצה שמיועדת לבנות תיכון)...

לא שמעתי על הכל

אבל אם מישהו היה נכה בעקבות סלטה בהתעמלות, הייתי שומעת. מדברים כאלה לא צריך להיות מודאגים. פריקות כתף ושברים אכן קורות לצערינו, אך זה לא אמור לקרות ובטח שזה לא חלק מהלמידה. בכל מקרה, כן, התעמלות מכשירים מצריכה הרבה אומץ לב. בהצלחה בהתעמלות אומנותית!

אם את מוצאת קבוצת מתחילים לאמנותית -

אשמח אם תוכלי ליידע אותי במסר. אני מודה שמעולם לא חקרתי את הנושא לעומק, מה גם שאין לי זמן עכשיו - אבל עוד שנה וחצי, כשאשתחרר, אשמח אם תהיה לי אופציה להתחיל אמנותית
[בעיקר כי אני אישית לא אוהבת כל כך את הקבוצה בהדר יוסף, ובכל מקרה מאז הפציעה שלי התעמלות קרקע תהיה לי קשה וכואבת יותר מאמנותית, בטוח.]

אמא לה3

New member
בתור מאמנת התעמלות מכשירים

אני יכולה להגיד לך שלדעתי יותר קל בגיל מבוגר יחסית להתחיל בהתעמלות מכשירים מאשר באומנותית, יש דגש ענק על גמישות, ואם אין לך את המינימום עכשיו, זה יהיה נורא כואב... בכל מקרה, עמידות ידיים, ואפילו פליק פלאקים וסלטות, הרבה יותר קל ללמוד מאשר אמנותית (לדעתי).

אני לא מסכימה איתך

ניתן לפתח גמישות בכל גיל. נכון שבילדות יותר קל, וילדים גם ככה יותר גמישים ממבוגרים. באומנותית לא חייבים לתת דגש גדול לגמישות. ברמות הגבוהות בתחרותי זה בהחלט אחד המרכיבים העיקריים, אך באימון מבוגרים בהתעמלות אומנותית סביר להניח שלא יהיה דגש כזה גדול על גמישות. לגבי האלמנטים עצמם, לדעתי יותר קל ללמוד לזרוק ולתפוס כדור וסרט מאשר ללמוד עמידת ידיים וערבית.

אמא לה3

New member
נועה הגזמת

ממש לא נכון. התעמלות מכשירים- הבסיס, כמו עמידות ידיים גלגלונים וכד' הרבה יותר פשוט. אמנם לא ראיתי אימון של אמנותית למבוגרים מתחילים, אבל זה נראה לי כמו סתם סוג של בלט עם אביזרים ולא באמת התעמלות אמנותית. לעומת זאת עמידות ידיים וגלגלונים ואפילו סלטה קדימה, ניתן ללמוד וללמד בכל גיל.

לא נכון

עמידות ידיים וגלגלונים אינם פשוטים יותר ממשחק בכדור, חבל וסרט. משום שעמידות ידיים וגלגלונים הן תנועות בלתי טבעיות לגוף. הן תנועות נרכשות. קפיצה בחבל או גלגול כדור על היד או על הגוף הן תנועות טבעיות לגוף. אם נראה לך שהת.אומנותית למבוגרים זה סתם סוג של בלט עם אביזרים, אז למה נראה לך שזה קשה יותר מעמידת ידיים, גלגלון או סלטה קדימה?

נכון. אני מאוד מסכימה. קודם כל לגבי הגמישות

זה אחד הדברים שמשתפרים במהירות הבזק. ראיתי אצל חברות שלי שהתחילו להתאמן בבית יום יום והן הגיעו תוך זמן קצר לשפגטים ולגמישות כללית מצוינת. שנית, נכון שילדים יותר גמישים ממבוגרים, אך אני לא ממש נמצאת בקטגוריה של "מבוגרים", גם כי גיל 22 זה עוד לא ממש מבוגר (גם אם רשמית וחוקית זה כן) וגם כי אני אישית בכושר, די גמישה (חוץ מדברים מסוימים שקשה לי לעשות, כי בכל זאת שנים לא התאמנתי) ויש לי גוף קטן (1.63 גובה, 48 ק"ג) - מה שיכול להיות לי בהחלט לעזר בהתעמלות אומנותית (שם מימדים אלה מתאימים "בול") ובהתעמלות מכשירים (שגם שם זה מתאים בערך). חוץ מזה ברוסיה, שהיא כמובן הרבה יותר מתקדמת מאיתנו בתחום ההתעמלות האומנותית יש קבוצות אומנותית לכל גיל, לבנים ולבנות! יש שם אפילו קבוצות של בנות 70. גם המבוגרות מאוד עושות שם התעמלות אומנותית, ואכן ההדגשים שם שונים משל אלה שקיימים במסלול התחרותי, אך ההתעמלות האומנותית בכל מקרה ובכל רמה מפתחת גמישות וגם בנות ה-70 שם יודעות לעשות שפגט וכו'. זה מאוד יפה בעיני, ואני בהחלט חושבת שגם בארץ אפשר ליישם את השיטה.

מספר אי-דיוקים

גמישות משתפרת. לא במהירות הבזק, זה לוקח זמן, אבל היא משתפרת. קטגוריית "ילדים" רלבנטית לילדים עד גיל ההתבגרות, קרי בנות עד גיל 12 בערך. ילדה בת 16 בשבילי נחשבת מבוגרת, מפני שהעצמות שלה כבר אינן גדלות, אלא הן בתהליך איטי של דלדול העצם (שאותותיו יורגשו רק בזיקנה) וכך גם הרצועות שבין העצמות, הסחוסים וגידי השריר שהולכים ומתנוונים לאט לאט. גוף קטן מתאים בול להתעמלות מכשירים ולא לאומנותית. מתעמלות באומנותית הן גבוהות, בד"כ מעל 1.70. בכל מקרה, אל תתבאסי, את יכולה בכיף לנסות ולהצליח בהתעמלות אומנותית

יש בזה היגיון מסוים -

אבל כל מקרה לגופו. לי יש את המינימום של גמישות עכשיו. אני עובדת על הגמישות שלי מגיל 4, ונכון שבשנתיים האחרונות היא דועכת מעט - אבל אני עדיין ממשיכה לעבוד עליה ומסוגלת לפתח אותה עוד יותר. דווקא אחד מהדברים שמושכים אותי לאמנותית זה הדגש על גמישות, שאני מסוגלת עוד לפתח כראוי. עם קרקע ומכשירים יש לי שתי בעיות יותר רציניות: הראשונה היא הפחדנות. אין לי בד"כ אומץ להעיז ולנסות אלמנטים חדשים. עד היום אני יודעת לעשות כמעט כל אלמנט מהתקופה שבה התעמלתי, אבל אלה לא רבים... והרבה זמן אני נוטה להיות תקועה באותו מקום בגלל פחד. הבעיה השניה, שבה לא ניתן לטפל [לעומת הפחד], היא העובדה שעברתי פציעה בברך וקשה לי להפעיל עליה יותר מידי אימפקט - דבר שקורה באופן יותר דרסטי בהתעמלות מכשירים, מאשר באמנותית.

anastasia13

New member
בקשר להתעמלות אומנותית

אני בת 18 ומעוניינת גם כן להתחיל לעסוק בהתעמלות אומנותית. הבעיה היא שאני גרה באריאל (לא רחוק מפתח תקווה) ואין בעיר שלי חוגים של התעמלות אומנותית לגילי יש רק התעמלות קרקע. ואני ממש מפחדת מהמכשירים בהתעמלות קרקע. מה שכן אני בחיים שלא לא עסקתי בהתעמלות אומנותית ואין לי שום ידע קודם והאמת אני לא כל כך גמישה מה שכן אני גבוה (1.74) חחח אם זה משפיע :] בכל אופן הייתי שמחה אם הייתן מעייצות לי איפה אני יכולה לעסוק בהתעמלות אומנותית (איפשהו ליד פתח תקווה אם אפשר) ושלפחות זה יהיה מותאם לבנות בגילי.

למעלה