למישהו יש רעיונות טובים

שנורקל

New member
למישהו יש רעיונות טובים

מה אפשר לעשות עם הגושי טופו הרכים? אמא עשתה לי מזה לבנה, אבל לא יצא משהו, ותמיד כשמנסים לעשות מזה שניצלים ולצפות, אז אחר כך כל הציפוי יוצא ונשארת חתיכת טופו חסרת טעם... הצעות....?
 

lifegirl

New member
וודאי.

תחתוך אותו לקוביות, ותכניס אותו לירקות המוקפצים...
 

Neta558

New member
או לסלט..

או לרטבים. אחותי פעם הייתה מכינה קוביות טופו בתנור עם תבלינים ומוסיפה למאכלים שונים.
 

vegan

New member
ממרח, בורקס או להקרים מרק

טופו רך אידיאלי להכנת ממרחים שונים דמויי גבינה. אפשר לתבל לפי הטעם - שום ושמיר, עירית, זיתים, זעתר, ירקות... מתכון קצת יותר משוכלל בקישור המצורף - גבינת שמנת צמחית. בקישור המצורף יש גם מתכון לבורקס טופו. אפשר גם להשתמש להקרמת מרקים, דוגמה במתכון למרק דלעת וטופו באותו קישור.
 

Talia E

New member
להשרות בתחמיץ

אפשר להשרות קוביות טופו בתחמיצים שונים, לדוגמה: שמן זית, רוטב סויה, שום, עלים ירוקים למיניהם, עגבניה טריה חתוכה לקוביות/מרוסקת, מלח, פלפל, פפריקה... אפשר גם לשים חומץ בלסמי במקום/בנוסף לרוטב סויה ואפשר גם להוסיף לתחמיץ ירקות רכים ובעלי טעם שנועדו לרוטב (למשל עגבניות, חצילים), ואז הם גם סופגים את טעם התחמיץ וגם מקנים לו טעם משלהם. את הנ"ל להוסיף לתבשיל. למשל, אם מכינים רוטב בווק/מחבת לפסטה או לאורז ומקפיצים שם ירקות, ניתן להוסיף את הנ"ל לקראת סוף טיגון הרוטב והאמן לי שזה יוצא יאמי יאמי יאמי! הערה נוספת: הטופו הרך נועד לשימוש מעין זה ואחרים שפורטו. ל"שניצלים" מטופו כדאי להשתמש בטופו כמה שיותר קשיח. בתאבון!
 
למעלה