למישהו יש?

בטח!

רצועות פלפלים בכל הצבעים
פרוסות חצילים (לא קוביות!)
מקלות קישואים ו/זוקיני
פרוסות / מקלות בטטה
קוביות תפוחי אדמה
אספרגוס כמו שהוא (לא משימורים!)
טבעות בצל סגול - עדיף משוח בסילאן
שיני שום שלמות
עיגולי גזר
פרחי כרובית
פרחי ברוקולי
עיגולי או פלחי לימון (צהוב ולא ירוק) כמובן שלכל ירק יש אופי הכנה ייחודי לו שנותן לו את מירב הטעמים, אפשר כמובן לערבב הכל ביחד עם רוטב ולשים בתנור, אבל עדיף להשקיע בכל ירק בנפרד אם יש סבלנות וזמן.
 
איזה חשק זה עושה.... ../images/Emo71.gif

פשוט שמים בתנור וזה יוצא? אלפקה נטולת כישורי בישול
 
עדיף שלא

כעקרון רוב הירקות לא ימותו אם תשימי את כולם לאותו זמן אפייה בתנור (כמובן שבכל מקרה צריך למשוח אותם ברוטב בסיסי של שמן זית, מלח, פלפל גרוס ותוספת עשבי תיבול כראות עיניך), אבל כדי באמת להחמיא לירקות עדיף לתת לכל ירק את הטיפול המתאים לו - בכל מקרה אף אחד מהם לא מסובך במיוחד, אבל לכל קבוצת ירקות צריך לתת זמן אפייה שונה (אספרגוס, למשל, עדיף בכלל לא לאפות אלא לצלות קלות מאוד בגריל או על מחבת פסים).
 
../images/Emo10.gif

יש מתכונים יותר פשוטים? (רמת קושי של קורנפלקס עם חלב ככה...) אלפקה שמתישהו תצטרך להפסיק לפחד מבישול!
 

TheFinalCut

New member
צאי מזה, אם אני הצלחתי... ../images/Emo60.gif

אז כל אחד יכול. עד גיל 23 בערך לא "בישלתי" שום דבר שלא היה כבר מוכן ורק צריך לחמם בטוסטר-אובן. (אלא אם לחתוך ירקות לסלט נחשב. וזה לא) זה לא כזה סיפור, מי שיכול לתפעל מחשב לא יתקשה לתפעל את המכשור במטבח... ומי שיודע לקרוא, יכול להבין את ההוראות הבסיסיות להכנת רוב התבשילים (שכתובות על הרכיבים העיקריים - למשל על אורז). אחרי שמקבלים את הבסיס, אפשר להתחיל בניסוי וטעייה (אישית, הפתעתי את עצמי בכמה מעט טעייה היתה, והתגלה כמה פשוט לבשל משהו טעים).
 
את רואה../images/Emo35.gif כשאת רוצה-את יכולה../images/Emo70.gif

תתחילי ממתכונים הכי פשוטים- ותתקדמי..... ו...חשוב לשים
להוראות, גם בנוגע לזמני בישול........
 
לי יש :]

ואפילו דיאטטי! לוקחים שקית קוקי ושמים בתוכה איזה ירקות שבא לך (ממליצה על בטטה, גזר גמדי, שעועית ירוקה, אפונה וכרוביות, אבל אפשר לשים בערך כל דבר), מוסיפים כף שמן ותבלינים ומכניסים לתנורבעוצמה בינונית לחצי שעה או עד שזה נראה לך מוכן. אין יותר קל מזה :]
 
אני הכנתי אתמול כוסמת עם ירקות

סוגשל מאכל שאפשר להגיד עליו (אם ממש רוצים) "מאכל מחמם, מנחם וחורפי עם ניחוחות של נוסטלגיה מבית סבתא" (רק אם סבתא שלכם מתפוצת עדות אשכנז), אפשר למצוא את המתכון באתר הצמחונות הישראלי: www.veg.co.il
 

אלי ו.

New member
כוסססמת

אני לפעמים עושה מג'דרה כוסמת. פשוט מחליף את האורז בכוסמת. (יש מתכון למג'דרה אורז מלא שלי בפורום "מתכונים להרזיה") לתבשיל הזה אני מוסיף לאחר הבישול חופן פטרוזיליה קצוצה ולעתים רוטב עגבניות.
 

אלי ו.

New member
בבקשה

קישור לפורום "מתכונים להרזיה ודיאטות" יש שם גם מתכוני בשר/דגים/עוף אבל גם הרבה מתכונים צמחוניים. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=307 שימו לב, זה לא בדיוק פורום אלא ספרית מתכונים. זה אינו המקום לשאול שאלות אלא רק לקרוא או להוסיף מתכונים לקטגוריות המתאימות. הודעות שאינן מתכונים ימחקו וחבל ליצור עבודה ל"כולה אושר" מנהלת הפורום. (אגב, אלפקה, למה את לא מנהלת שם?) קישור למתכון שלי למג'דרה משם. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=307&msgid=8125523
 
כנראה בקרוב אהיה ../images/Emo13.gif

גם ככה לא נראה לי שאושר מתה על עבודת המחיקות-שרשורים-הפניה, ובשבילי זו תרפיה של עיסוק מונוטוני ונטול מחשבה. (וגם תהיה לי מחליפה ראויה ביותר בפורום האם
שרק על זה שאתה לא מגיע אליו יותר מגיע לך חסימה גורפת מכל הפורומים שלי!! שזה עונש שמתקרב ברמתו לחסימה גורפת מכל תפוז, ראה אוזהרת)
 

blackwish

New member
../images/Emo99.gif

הסלט האהוב עלי. בעקרון כל מה שכתבו לך נשמע טוב אבל אני ממליצה להוסיף לרוטב שמן זית גם מעט חומץ בלסמי וטריאקי\סויה. זה יכול לשפר.
 
למעלה