למישהו כאן יש ניסיון עם בעיות שיניים?

למישהו כאן יש ניסיון עם בעיות שיניים?

לפני שבוע וחצי עשיתי סתימה מאוד עמוקה בשן. הרופאה אמרה שיש סיכוי שזה יגיע לטיפול שורש, אך בזמן הטיפול היא מאוד ניסתה למנוע את זה. בכל אופן היא אמרה לי שאם אחרי הטיפול יהיו לי כאבים חזקים זה אומר שצריך טיפול שורש.
אחרי הסתימה, במשך שבוע כמעט ולא היו לי כאבים אלא רק רגישות מסוימת בשיניים שהבנתי שזה טבעי שיהיה אחרי סתימה. אבל ביום שישי האחרון התחילו להיות לי כאבים יותר מציקים בשן, לא ברמה שמצריכה לקחת משכך כאבים אבל בהחלט כאבים מציקים. מכיוון שזה היה סופשבוע, התקשרתי למרפאה ביום ראשון והצלחתי לקבוע תור לבדיקה רק ליום ראשון הקרוב. (כלומר שבוע אחרי שהתחילו להיות כאבים). מאז כבר ניסיתי כל יום להקדים את התור אבל ללא הצלחה.
אני כבר מסתגלת לרעיון שאצטרך טיפול שורש אבל חוששת שהדחייה הזאת והמתנה של שבוע לבדיקה תחמיר את המצב ובסוף אצטרך טיפול יותר מורכב או אולי חלילה עקירה...

אני יודעת שאין כאן אנשי מקצוע (אלא אם כן ממש במקרה מסתובב כאן איזה רופא שיניים..) אבל אולי למישהו כאן יש ניסיון עם זה ויוכל להגיד לי אם יש לי סיבה לחשוש?
אני שוקלת גם לפנות לעזרה ראשונה אבל לא יודעת אם המצב שלי מצריך עזרה ראשונה ואם היא באמת תמנע התדרדרות במצב..

annabell Lee

New member
היתה יל בעיה דומה

הרופאה המליצה לי לצחצח עם סנסודין ואם זה לא יעבור אז נמשיך בטיפול עמוק יותר. אמרה שלפעמים יש רגישות יתר אחרי טיפול. לשמחתי באמת אחרי שבועיים בערך נעלמה לי הרגישות.

תודה

בינתיים שאלתי גם בפורום של רפואת שיניים בדוקטורס, והרופא שם ענה לי שאם הכאב הוא נסבל ועובר בלי משככים, זה יכול לחכות עד יום ראשון (הזמן של הבדיקה). אז עכשיו אני באמת יותר רגועה.

תודה ויום טוב.

ladybug4NLP

Active member
זה נשמע כמו איזו דלקת מתחת לשן

שיכול לקחת כמה ימים להתפתח - ויכול גם להתדר לבד תוך כמה ימים.

לי זה דווקא קרה השבוע אחרי שטיפול שורש היה מוצלח ושבוע אחרי זה הכניסו לי בורג ופתאום נהיתה לי דלקת.
חשבתי שיצטרכו לפתוח את הכל מחדש אבל היום אני כבר מרגישה שזה השתפר מאד.

אני מאד נגד תרופות ומעדיפה שהגוף יעשה את העבודה.
אמממה... עם כאבים אני לא משחקת וכן לוקחת כי כשיש כאב אפילו כזה שמנדנד ברקע, מנסיוני קשה לגוף לרפא את עצמו.

הרבה בריאות והצלחה

אני לא ממהרת לקחת משככים

בייחוד שהכאב הוא בגדר הנסבל ובדר"כ עובר מעצמו. (אני עדיין זוכרת את אותו סיפור שהגיע לתקשורת לפני שנה על מה שקרה לאותה בחורה שלקחה נורופן במשך 5 ימים בעקבות כאבי שיניים עזים וכמעט שילמה על כך בחייה..)

בכל אופן באמת מדובר בכאבים שבאים והולכים וכרגע אני כבר מרגישה יותר טוב. (עדיין מרגישה את השיניים מדי פעם אבל אפילו לא ברמה שאפשר לקרוא לה "כאב"). יכול להיות שהלחץ וההיסטריה שהיו לי בימים האחרונים, אחרי שהרגשתי יותר כאבים בסוף השבוע האחרון גרמו ליותר כאבים ועכשיו כשקצת נרגעתי גם הכאבים קצת שככו.
בכל אופן אני אלך לבדיקה ביום ראשון, אולי בסוף יתברר שאני בכלל לא צריכה טיפול שורש והכאבים הקלים שהיו לי הם תופעה טבעית אחרי סתימה, בייחוד סתימה עמוקה מאוד שנעשתה תוך ניסיון אחרון להציל את השן מטיפול שורש.
ובכל מקרה גם אחרי הבדיקה ביום ראשון ייתכן שאפנה לרופא אחר שהמליצו לי עליו, לחוו"ד שנייה.

kikona126

New member
לא קשור

אנאבל, תסתכלי בצד שמאל של הפורום איפה שיש עדכונים על אירוחים.
ותראי מי מתארחת בפורום שיחת נשים...
אל תבהלי מהתמונה, זאת רק תמונה היא לא יכולה לעשות לך ממנה כלום... במציאות לעומת זאת...

kikona126

New member
עוד אחרי הניתוח שהתלוננתי על

כאבי גב, היא אמרה לי שאני צריכה ללכת לאורטופד ושהכאבים שאני מדברת עליהם זה בדמיון שלי... ושלא נורא אם אני אקבל מחזור... תחפשי הודעות שלי עליה בפורום אנגומטריוזיס...

annabell Lee

New member
אני חייבת לומר לך שאני מאוד מסוקרנת

לדעת מה קדם למה...האם לבנות אנדו' יש דימיון מפותח שגורם להתפרצות המחלה, או האם אחרי התפרצות המחלה יש השפעה על המוח שגורמת לעודף דימיון. . ..הביצה או התרנגולת..אולי מעשה על זה מחקר עם 15 נשים בלבד?

סליחה על האיחור

היי נטע,
מצטערת על האיחור בתגובה. מה שאת מתארת הוא מצב אופייני מאוד מאוד למצב של אחרי סתימה עמוקה מאוד. זה לעתים מלחיץ אבל בד"כ זה חולף אחי שבועיים-חודש .
(במקרה שלי הסתימה האחרונה כאבה לי משהו כמו שלושהחודשים).
לא צריך להילחץ מזה, וכאבים של טיפול שורש הם לא "כאבים מציקים" אלא כאבים שאי אפשר לישון מהם.

אני בטוחה שזה היה רק תופעת המשך של הסתימה, ושזה יעבור בתוך כמה ימים.
עדכני אותנו איך הייתה הפגישה עם הרופא.

תודה

מכיוון שזה כאבים כאלה שבאים והולכים, יכול להיות שאני באמת סתם בלחץ. בכל אופן ביום ראשון אני אלך לבדיקה ונראה מה הרופאה תגיד. מאוד מקווה שבאמת יתברר בסוף שאני סתם היסטרית ושאין צורך לעשות טיפול שורש.

עכשיו חזרתי

כנראה שבאמת "ניצלתי" מטיפול שורש
היא עשתה לי "בדיקת קור" שבה באיזשהו שלב הרגשתי רגישות חזקה מאוד בשן ובאותו רגע היא אמרה שכנראה צריך טיפול שורש אבל כשהמשיכה לבדוק זה כבר היה פחות חזק. גם אחרי הבדיקה הרגשתי רגישות מסוימת בשן, אני לא יודעת אם זה אומר משהו, בכל אופן היא אמרה שאם גם השבוע יהיו לי כאבים בלתי נסבלים אז לחזור ביום שישי לבדיקה נוספת.
בכל אופן מכיוון שביומיים האחרונים כמעט ולא היו לי כאבים בכלל כנראה שלא יהיה צורך בסוף בטיפול שורש. (אני מקווה כך).

למעלה