למישהו כאן יש נסיון עם אוכל רטוב של שזיר?

Meirav Flum

New member
למישהו כאן יש נסיון עם אוכל רטוב של שזיר?

הזמנתי שתי פחיות- טונה ודגיגונים ועוף ואלוורה. פתחתי את שתיהן ומצאתי תולעים לבנות (חסכתי מעצמי ומכם את התמונה). בחנות חיות הזדעזעו וזיכו אותי מיידית ללא שאלות אבל עכשיו אני חוששת להזמין את המזון הזה שוב. החתולים שלי אוכלים יבש של אוריג'ן חתול- חתלתול ויש לי חתול אחד שחוזר מאישפוז בגלל בעיות במערכת העיכול ואני רוצה אוכל רטוב זמין למקרה שיסרב ליבש.
מה הייתם ממליצים? לנסות שוב שזיר? לקחת סוג אחר- ואיזה?

dimitrygo

Active member
מנהל
אם יש לו בעיות במערכת עיכול אז אולי כדאי לקנות עבורו שימורים

רפואיים כמו I/D של הילס?

Meirav Flum

New member
אם הוא רק היה מוכן לאכול את זה

נאמר לי להחזיר אותו לתזונה רגילה ולתת משהו לכדורי שיער. לא מצאו מה היה לו אבל חושבים שזה קשור לכדורי שיער בקיבה. הבנדיט חזר הביתה היום מאישפוז וטרף חטיף היירבולס יבש של סנבל.
האמת שנחרדתי מגילוי התולעים בשימורים, בטח במזון יקר ומומלץ כמו שזיר.

dimitrygo

Active member
מנהל
הבנתי. לדעתי האישית כל החטיפים האלה זה לא הפתרון לכדורי שער

קודם כל צריך להבריש ולסרק את החתול מספר פעמים בשבוע.
אפשר לנסות לתת משחה נגד כדורי שער אך לרוב חתולים לא אוהבים אותן.

Meirav Flum

New member
יש לי לקסה סטט

החתולה מתה על זה, לא יכולה להפסיק ללקק את זה, הזכרים מתנגדים. לגבי סירוק- לא ילך, מדובר בחתול סרבן במיוחד שלא בוחל בשריטות ונשיכות. בבית החולים היו צריכים שניים ושמיכה בשביל לבדוק לו חום בלי טישטוש וכשחיברו לו חזרה את העירוי אחרי ביקור שלנו הוא קרע את החלוק של זה שטיפל בו. כל הסיפור התחיל בכלל כי חשבתי שהוא בלע חוט של צעצוע שפרק לגורמים וזה נתקע לו, הוא עבר צילום רנטגן, אולטרסאונד ובדיקה ויזואלית ושללו חסימה של עצם זר. הוא סקרן ונוהג לדחוף את האף לאן שלא צריך ולבלוע מה שאסור. עכשיו הוא בבית, רגוע יחסית ולא זז מאיתנו.

dimitrygo

Active member
מנהל
כן, גם אני כבר ניסיתי הרבה משחות והתיאשתי. חוץ מהעצה למרוח

את המשחה על רגל החתול בתקווה שהוא ילקק אותה כדי להתנקות ולא ימרח אותה בכל הבית אין לי מה להציע לך.

galigach

New member
שזיר

לי יש ניסיון רב עם שזיר ואני קונה המון. אף פעם לא היו לי תולעים.

האם התולעים זזו? היו חיות?

בטונה ודגיגים לבנים, הדגיגים נראים כמו חוטים דקים לבנים באורך 2 ס"מ בערך, האם יכול להיות שאלה דגיגים ולא תולעים?

אני קונה עכשיו גם LE CHAT שמאד דומה לשזיר.

גלי

Meirav Flum

New member
תודה על התגובה

זה לא היה חוטים לבנים, זה נראה ממש כמו תולעים לבנות. בדקתי בשתי הפחיות- טונה ודגיגים ועוף ואלוורה ובשתיהן אותו מחזה. פחית אחת פתחתי בבית החולים (רציתי לפנק את הבנדיט בזמן ביקור כשהוא היה מאושפז) והצוות שראה את זה אמר "לפח". מישהו אמר לי בזמנו ששזיר זה הטוב ביותר לחתולים בתזונה נטולת דגנים (אוריג'ן). איפה את קונה את שלך?

galigach

New member
שזיר

אני קונה בירושלים (פארק היורה), היו לי כמה מקרים של עצמות קטנות של דגים שמאד עצבן אותי אבל בתולעים לא נתקלתי.
יש לי כמה אריזות, אני אבדוק טוב, חבל שאין דירוג של מזון רטוב.
לפי מה שקראתי באינטרנט וגם מהניסיון, אוכל רטוב יותר בריא בגלל שהם לא שותים הרבה.
החתולים שלי שאוהבים אוכל רטוב, רזים יותר מאשר אלה שלא אוהבים. אולי תנסי אוכל רטוב של GO שנחשב מעולה.
הייתי קונה פעם גם הרבה פנסי פיסט אבל הבנתי שזה לא משהו.
גלי

למעלה