למישהו כאן יש פגיעה כיליתית???

ortaldr

New member
למישהו כאן יש פגיעה כיליתית???

לפני כחודש ילדתי ובבדיקות האחרונות שעשיתי ראיתי שבבדיקת שתן הכללית קיים חלבון בשתן, עדיין לא דיברתי עם הרופא שלי אבל הוא ראה את הבדיקות ולא התיחס כ"כ. איך בודקים פגיעה בכליה ואיך זה מתבטא?

gaia20

New member
פגיעה כלייתית

חלבון בשתן אכן מראה על פעילות המחלה בכליות, אבל אל נא להלחץ בודקים את רמת הפגיעה ע"י ביופסיה, ככה לפחות אצלי זה היה. הביטוי לפגיעה הוא כמובן החלבון הבעיתיות בפגיעה שכזאת היא שאי אפשר להרגיש אותה זה לא כמו כאב פרקים שאפשר להגיד בוודאות, בלי בדיקת דם שמשהו קורה במפרק, רק ע"י בדיקת שתן אפשר לראות שמשהו קורה ולכן, כדי לתפוס את הכל בזמן הנכון בלי נזקים מיותרים חשוב תמיד לעקוב אחרי זה בקביעות. הביופסיה מראה על שני דברים האחד הוא צלקות- כלומר נזק שכבר נגרם לכליה השני הוא רמת פעילות המחלה בכליה מה שאני מציעה לך לעשות זה דבר ראשון לא להלחץ אני מניחה שאם ילדת לפני כחודש, זה אומר שהית במעקב רפואי. אם רק עכשיו גילו את החלבון בשתן אז זה אומר שזה החל לא לפני הרבה זמן, כלומר אני מניחה שאם יש איזשהי פגיעה- אז תפסתם את זה כשזה רק התחיל. בואי לא נקפוץ למסקנות תקבעי תור עם הרופא שלך, תשאלי את כל השאלות שבעולם אפילו תכיני לך מראש רשימה של שאלות בדרך כלל, תור אצל רופא על נושא כמו כליות יכול מאוד להלחיץ ואז קורה ששוכחים לשאול. נשמח אם תעדכני אותנו לגבי המצב.

מזל טוב - לפני הכל !!!!

שלום לך ברכות על הלידה. האם את חולת לופוס? אם כן, אז הברכות עוד מתרבות, מעבר לברכות הרגילות. אני מציעה לך לא להלחץ מהבדיקה, אלא לשאול את הרופא ולהתעניין. את יכולה למצוא מאמר על הנושא באתר של הארגון. וכן, בכנס הקרוב, תהייה הרצאה שמתייחסת בהרחבה לנושא המעורבות הכילייתית, האבחון והטיפול. הרבה בריאות ושתהייה לך אמהות נהדרת

למעלה