למישהו נסיון על השפעת דיאטת אטקינס על הסוכר?

למישהו נסיון על השפעת דיאטת אטקינס על הסוכר?

שלום
לפני כ-1/2 שנה גיליתי שעם המטמורפין (500 מ"ג' 3X ביום) הספירה בצום עלתה ל-280.
אחרי שינוי התרופה לגאנואיט (לפני כחודשיים) הספירה ירדה בצום ל-158. (אנ מקווה שכתבתי נכון את השם, אבל זו התרופה היקרה שאינה בסל הבריאות)
במקביל התחלתי אטקינס (למי שלא מכיר, דיאטת חלבונים ללא פחמימות!).
אני לא סובל מעודף משקל (אולי 3-5 ק"ג ל-181 ס"מ גובה) ולכן הסיבה לדיאטה היא בדיקה של יכולת להשפיע על ירידת הסוכר.

האם מנסיון, התרופה האמורה משפיעה בירידה גם בתופות של אחרי חודשיים (נניח שיפור גם אחרי 3 חודשים וכו'?

תודה מראש לכל העונים.
 
מיכאל שלום.

אתחיל בשאלה, האם את התרופות האלה נתן לך רופא המשפחה או אנדוקרינולוג מומחה לסוכרת.
לא כתבת מה תוצאת ה- A1C שלך. יכול להיות שהתרופות האלה אינן מספיקות לך. דרך אגב המטפורמין הוא 850 מ"ג.
 
תשובות

שלום
את המטמורפין רופא משפחה. גם את השני רופא המשפחה אבל אנדוקרינולוג אישר ונתן גם כולל סדרת בדיקות.
A1C בגבול העליון של הנורמה, מה שהופך את העניין לאנומליה כהגדרת האנדוקרינולוג.
אגב המטפורמין של 850 מ"ג. בעיקר של טבע. כמה אחרים עשו לי לא טוב.
והוא ענק (קשה לבלוע). בקנדה לקחתי 500 מ"ג, היה חצי בגודל ועזר לי יותר.
 
אם ה-A1C בסדר אז חייב להיות לך גם סוכר נמוך..

..במשך היום, אולי אפילו נמוך מאוד. גם ההפרשים הגדולים אינם טובים.
מצטער לחלוק על האנדוקרינולוג, בממוצע חשבוני פשוט אין אנומליה (גם אם זה לא כל כל פשוט).
אתה בודק לפעמים סוכר בשעות אחרות במשך היום?
 
זה לא השכיח

שלום
אומרים שג'נטלמנים לא מתווכחים על עובדות ורגשות.

תוצאות הבדיקות דם לא משקרות (חזרתי עליהן בהפרש של 3 חודשים).
מי שטען את הטענה שזה לא המצב השכיח היה האנדוקרינולוג. אני מניח שיש לו נסיון עם יותר מטופלים, והוא יודע מה הוא אומר.

עכשיו נותר רק להבין למה. האנדוקרינולוג אכן ביקש לבצע דגימות לאורך היום ובמשך תקופה, לקבלת תמונה פרטנית.
אני בהתחלה...
וכן, אני מניח שיש תנודתיות (לפ ההרגשה במשך היום).

בכל אופן, שמחתי לשתף ותודה על ההתענינות, אך לא התיחסת לשאלתי על הדיאטת אטקינס.
 
האנדוקרינולוג אכן ביקש לבצע דגימות לאורך היום

זה בדיוק מה שכתבתי, הוא רוצה לגלות את הזמנים בהם אתה בהיפו (כי אין אנומליות בממוצע התלת חודשי)
תבדוק סוכר בדיוק כשאתה מרגיש את השינוי. ב ה צ ל ח ה .
 
אתה כתבת:

"וכן, אני מניח שיש תנודתיות (לפ ההרגשה במשך היום)"
הבנתי ועדין מבין שאתה מרגיש תנודתיות - שינוי בהרגשה (היפו/היפר) .
גם כתבת שהאנדוקרינולוג נתן לך לבצע בדיקות סוכר במשך היום. אז תעשה
אותן כאשר אתה מרגיש "שינוי". מקווה שעכשיו הייתי יותר ברור.
 

tulkin

New member
לגבי הדיאטה

מה שחשוב בה זה שהיא תהיה דלת פחמימות. עודף החלבונים לא עוזר, להיפך הוא קצת מפריע (ספיגת חלבונים עדיין דורשת אינסולין, ולכן משפיעה על תנגודת האינסולין ועל ספיגת הפחמימות, וגם חלבונים מיותרים הופכים בהמשך לסוכר, כי לגוף אין דרך לאגור חלבונים, והתהליך לא רק מוסיף סוכר לדם בהמשך הדרך, אלא גם עשוי להעמיס על הכליות).
בכל הקשור לסוכרת, בד"כ ממליצים להגביר את צריכת השומן על חשבון הפחמימות, ולהשאיר את צריכת החלבונים ללא שינוי. לפחות אלה שנוקטים בגישה התזונתית הזו.
וכן. היא עוזרת מאד לאיזון.
 
צריך לאכול משהו

שלום
ופחמימות זה רע, אז אטקינס צמצם אותם לעד 20 גרם ליום. לפחות בשבועות הראשונים. אח"כ אפשר לעלות ל-30 ו-40 גרם. לא להשתולל!
בתחילת העשור הקודם אטקינס היה "גורו" ובכל פינה מכרו מוצרי מזון בתקן שלו (צפון אמריקה).
מאז עברו ל-GLUCOMIC LOW INDEX או GLI (יש ספר על זה) שמחלק את כל המזונות ל-3 קבוצות: ערך גלוקומי נמוך, בינוני וגבוהה.
כמובן שעדיף לצרוך מהנמוך, מעט מהבינוני ולהימנע ככל האפשר מהגבוהה.

למיטב ידיעתי, דיאטת אטקינס בעלת השפעה על האינסולין (משנה את התהליך של אגירת שומן לצריכת שומן) ואת המיותר מוציא כפסולת.
הוא משפיע במיידי על רמת הכולסטרול, סוכר ולחץ דם. השאלה היכן זה עומד למי שיש לו סוכר גבוהה, ובכמה הוא עוזר?
לא מרגיש צורך לאכול שומן. לא מת על זה.
אז מדובר במזונות דלי פחמימות:
בבוקר: סלט טונה מ-2 קוספאות, כף מיונז אמיתי ומלפפון חמוץ קטן (קורנישון). = כ-5 גרם פחמימות.
צהריים: 3 ביצים (קשות) = 1.5 גרם פחמימות.
בערב: מעט גבינת BRIE (נדמה לי ששם יש שומן...אבל זה לא משנה לי כי מלבד הסוכר אין לי כולסטרול, והגבינה טעימה מאוד). = 0 גרם פחמימות.
סה"כ ליום 6.5 גרם פחמימות.
ואני לא מרגיש רעב. אפילו מרגיש שובע כל הזמן. לשתות כמובן רק מים, וקפה אחד ביום כדי לא להרדם על ההגה בדרך הביתה!
בגיוון נהפוך את הביצים לחביתה עם פטריות או עוף בתנור.
הבעיה של רוב המזון שהוזכר שאחרי כמה לעיסות הוא פשוט נתקע בגרון וצריך נוזל להוריד אותו.

לא חשבתי לחיות כך את שארית חיי. אבל אני מחפש איזון בין דיאטה ראויה לאיזון הסוכר. ויש גם סקרנות לנסות משהו...
 

tulkin

New member
נשמעת תזונה בעייתית קצת...

בעיקר חסרים לי שם הרבה ירקות. אבל מה אני מבין...
מציע לך לקרוא את הבלוג של אסף פלדמן על תזונה דלת פחמימות לסוכרתיים.
www.carbfree.co.il
 

ladybug4NLP

Active member
סוכרת היא בעייתית לכליות ודיאטת עתירת חלבון

גם.

גם אני ממליה לעקב אחרי הבלוג של אסף פלדמן ובמקום דיאטת אטקינס לאמץ אתיאטת ברנשיין שהיא מצויינת לסוכרתיים ויש בה כ-60 גר' פחממות ביום.

אגב, אטקינס "המציא" את הדיאטה כדי למנוע מחלות לב והוא עצמו נפטר לפני ל הרבה זמן מהמחלה.

סנדלרים הולכים יחפים - כבר אמרנו?
 

tulkin

New member
אגב, לאחרונה יצאו כמה מחקרים שטוענים

שעומס חלבונים מזיק לכליות שתפקודן אינו תקין, אבל הוא אינו תורם ליצירת בעיות בכליות שתפקודן תקין. יש הרבה חילוקי דעות בין חוקרים לגבי מה באמת בסופו של דבר גורם לנזק בתפקודי הכליות
 

ladybug4NLP

Active member
סוכרת תמיד מעמיסה על הכליות ומאחר והמחקרים

לכאן ולכאן - אני מעדיפה לקחת ת ה-safe side ולהיות באמצע. לא לקחת סיכון על הכליות בכל מקרה.
קצת פחממות, קצת חלבונים וירקות

כל דבר שהוא "רק" לא מתאים להשקפת העולם שלי
 

tulkin

New member
אני לגמרי איתך בעניין הללכת על בטוח

(רק לפעמים יש טריידאופים שמחייבים בחירת סיכונים)

צריך גם לזכור ש"עומס על הכליות" זה לא בהכרח "תפקוד לא תקין של הכליות". זה בדיוק מה שהמחקרים האלה מנסים להראות - עומס לא בהכרח יוצר נזק. אם משהו תקין הוא יכול לעמוד בעומס בד"כ.
 

tulkin

New member
אגב, הנקודה האחרונה שלי קשורה גם לסוכרת 2

כל עוד שהמנגנון המטאבולי תקין, אין בעיה בצריכת פחמימות רבות. הן יוצרות עומס על הלבלב, אבל הלבלב בנוי לעמוד בעומס הזה (והרבה מעבר לו. אם אני זוכר נכון דברים שקראתי, אצל סוכרתיים סוג 1, מתחילים לראות אפקט של מחסור באינסולין רק אחרי ש80-90% מתאי הבטא בלבלב כבר לא מתפקדים, מה שמדגים כמה עודף כושר ייצור יש לגוף).
הבעיה בסוכרת 2 מתחילה בתנגודת האינסולין שרק בעקבותיה, הגוף מתחיל להתקשות בעמידה בעומס של פחמימות. נכון שיש קורלציה בין העומס שהיה לפני כן לבין התפתחות תנגודת, אבל עד היום לא ברור המנגנון הסיבתי שמחבר בין שתי התופעות האלה, אם בכלל קיים כזה.
 
אטקינס לא מת ממחלת לב

אטקינס מת מתאונה ברחוב. הוא החליק על הקרח:
http://www.theguardian.com/world/2003/apr/18/2

ומדובר על תזונה כמו של האקסימוסים וכמו של שבט המאסי באפריקה מלפני מאה שנה. הרבה שומן. בשר במתינות. וקצת קצת צמחים.
והאסקימוסים היו הכי בריאים בעולם. לא היה להם בעיות לב. לא סרטן, לא סוכרת 2, לא השמנה ואפילו לא בעיות שיניים.

רופאים כל כך נדהמו מהבריאות שלהם למרות שהם אכלו שומן, עד שהם החליטו שבטח האומגה 3 בדגי הים הצפוני זה סוג של התרופה לבעיות לב.
ואכן, אנשים בכל העולם התחילו לצרוך אומגה 3. האם זה עוזר להם? קדחת!
האסקימוסים של ימינו ממשיכים לצרוך כמויות גדולות של אומגה 3 מהדגים אבל גם מזון מודרני כמו סוכר, לחם פסטה.
והם הפכו להיות אנשים שמנים וחולים כמו כל העולם.

אז לא שאומגה 3 זה סוג של תרופה אלא שמשהו בתזונה המודרנית הופך אותנו לחולים.
הסוכר? השמנים צמחיים? הדגנים? אף אחד לא באמת יודע.
מה שכן יודעים שככל שאוכלים דומה יותר ויותר לתזונת לאסקימוסים (שומן +בשר מהחי) כך דברים טובים מתרחשים.
ובפרט, ניתן לאזן סוכרת 2 ללא תרופות ואפשר להזריק הרבה פחות אינסולין בסוכרת 1.
 
למעלה