למישהו נסיון על השפעת דיאטת אטקינס על הסוכר?

אגדות אורבניות ומה מאחוריהן

שלום
סיפורי אטקינס על שהוא עצמו מת מהמחלה למרות שהיה רופא בתחום, ראשית לא מדויקת, ודבר שני האם אונקולוג שיש לו פריצת דרך מהפכנית בתחום, לא יכול לחלות ולמות מסרטן?
הנה נהג המרוצים הידוע, מיכאל שמוחכר שנפגע אנושות בגלישה בסקי. מה זה אומר לי, לא לגלוש בסקי או לא להיות נהג מרוצים?
יש כנראה דוגמאות לרוב, חלקן יכלו להיות מצחיקים אילו סיומן הטראגי. ויש את הבריאים שמעשנים ומחפשים לחלות, או סתם לא אכפת להם.

מקובל עלי שדיאטת אטקינס לאורך זמן אינה פתרון טוב. צינתי את ה-GLI שהוא הטרנד החדש והיותר מקובל על הרופאים. אבל זה עוד עשוי להשתנות גם.
יש היום הרבה כסף פנוי וזמן למחקרים מרתקים שפרסומם תמיד שובר מיתוס ושופך אור חדש (וזמני) עד שמחקר חדש יותר מושך את תשומת הלב.
אני מנסה לעשות ניסוי, וחשבתי שלמישהו בפורום יש ניסיון או ידע קודם על כך.

תודה

שלום
שלא יתקבל הרושם הלא נכון. הדיאטה הזו היא ניסיון. אי אפשר להתמיד בה לאורך זמן. וכמובן שיש לה גם חסרונות.
מה שכן, אני יכול להגיד לכם שהיא מורידה משקל באופן רציני, ולא קשה להתמיד בה, מפני שאין תחושת רעב בכלל.

לא יודע

שלום
אני עוד לא יודע כמה היא מורידה לכן לא אדע כמה תעלה אחרי הפסקת הדיאטה.
רק אם נמדוד, ונדווח - נדע לפי המספרים אם זה טוב או רע וכמה.

למה?
כי יש משפט באנגלית שאומר:
In unusual times, we need to take unusual measures

תומרונתם

New member
מנהל
המשפט הוא

Extreme times call for extreme measures

זה נכון שגילוי סכרת הוא extreme time, ונכון שצריך לשנס מותניים ולעשות שינוי כדי לעצור עד כמה שניתן את התפתחותה, אבל כמו שכבר הגיבו לך אחרים, ה-extreme measures שבחרת לא יתאימו לאורך זמן, וסכרת זה מרתון, לא מירוץ 100 מטר

יש הרבה הגיון בהפחתת פחמימות, אבל אם אתה לא ממש "בתוך העניין" זה יהיה לך קשה עד בלתי אפשרי. אם הרעיון קוסם לך, בקר בבלוג של אסף פלדמן (שמו לך פה למעלה קישור) ותקרא על משנתו של ד"ר ברנשטיין. אבל זה לא זבנג וגמרנו. זה תהליך מאוד ארוך שלא לוקח יומיים...

tulkin

New member
אם אי אפשר להתמיד בה, זו לא דיאטה טובה

חולי סוכרת לא צריכים דיאטה. הם צריכים שינוי תזונתי. איזון זה לא מטרה של הגעה ליעד וזהו. זה "מאבק" מתמשך. וגם אחרי שהגעת לאיזון צריך להמשיך ולשמור עליו בתנאים משתנים.

דווקא דיאטה דלת פחמימות אמיתית (לא אטקינס שממילא לא חושב עליה כעל שינוי תזונתי, אלא ככלי אינסטרומנטלי להורדת משקל בזמן קצר) היא כזו שאפשר להתמיד בה.

אני כבר בדיאטת דלת פחמימות כמעט חצי שנה. זה עוזר מאד לאיזון. זה טוב לי. זה עזר לי לשפר כל מדד בריאותי מוכר שמדדתי.
אני מציע לך לחשוב על זה כך - שינוי תזונתי. לא דיאטה. עשה רק מה שאתה יכול להתמיד בו. כי תצטרך את ההתמדה הזו.

(קרא בלינקים שנתנו, ואתה מוזמן לשאול עוד שאלות ולקבל עוד תשובות ועוד לינקים לאיך לעשות תזונה דלת פחמימות בריאה ואפקטיבית)

EB10000

New member
תחליף כבל קואקס והבעיה תפתר

סתםם בדיחה מהפורום השכן... אבל עכשיו ברצינות, לאדם סוכרתי בעל סיכון גבוה מהממוצע לפתח בעיות כליות, דיאטת חלבונים ממש לא מומלצת! חלבונים יוצרים עומס כלייתי וגורמים לשקיעות במערכת הסינון של הכליות. לאדם סוכרתי לא מומלץ לצרוך מעל ל 30 גרם חלבון ביום. מנסיון (אני נחשב לטרום סוכרתי), מעבר לתזונה טבעונית, שזה אומר להמנע מבשר, עוף, מוצרי חלב וביצים (דגים אפשר, אך שזו תזונה כמעט טבעונית). להרבות באכילת ירקות ופירות מסויימים כגון תפוחים, תות, בננות, (אך לא פירות קייץ כמו שזיפים וכאלו), אורז מלא, תחינה משומשום מלא, אגוזים ושקדים, תוספי תזונה של כרום וצמח Gymnema והמון פעילות גופנית יכולות להשיג תוצאות הרבה יותר טובות, בעיקר עם שילוב של טיפול תרופתי. לפני שנתיים רמת הסוכר שלי בצום הגיעה ל 112. עם השינוי בתזונה ואורך החיים אני היום עם 104 בצום כבר כמעט שנה וללא כל טיפול.

המון בריאות, ותחזור לכתוב גם בפורום האחר...

היי, תודה

שלום
מעדיף אופטי. יש הסבר טכני למה אופטי עדיף על קואקס.
בנוגע לתזונה - סבבי. אבל כרגע השאלה הייתה על אטקינס.
סה"כ נראה השבוע. למה 5 ימים ראשונים זה עד שהגוף נכנס לקטורזיס.
מחר נעשה כמה בדיקות ונראה. כולל צום.
לגבי משקל, זה מוריד יפה. אצלי לפחות.
אגב, יש לי ילדה שמסיימת לימודי תואר בדיוק בנושא הזה: דיאטטיקנית. אז אשמע לעצתה.
וגם אני צריך לחזור מתי שהוא לרופא (אנדוקינולוג) ולדווח לו על התוצאות ונמשיך משם.

סה"כ לא קבלתי תשובה על השאלה מאף אחד.

למעלה